Ako ďalej s problematickou pleťou?
Takze prv nez nieco. Obehala som kožneho obvodneho alergologa. Nikto neporadil nic co pomaha. Takze tento problem mam dlhodobo. Akne v puberte take ze sa uz nemali kde pupaky vmestit. Teraz mam po 30tke akne stale no uz len obcas no taketo flaky mam po celej tvary. To nie je akne ale proste len flaky. Ja mam depresie plakavam z tej mojej pleti a nikto mi nevie pomoct. Minuli rok mi pomohli u kozmeticky chemicke peelingy. Plet super a prejde rok a zasa to iste. Lenze ja musim ist aspon na 5 sedeni aby pomohlo a to su peniaze cca200€ a to proste nemam 😔 kozna mi poradila antikoncepciu ale tu ja nemozem zo zdrav.hladiska. Cize ja uz neviem som bezradna a musim sa topit pod makeupom. 😔 pozrem sa na svoj veru uz xich krajsie tomu nemozem povedat a je mi na zvracanie z toho

@janhe Existuju aj lieky s obsahom retinoidov v nizsej davke, kde tie vedlajsie ucinky nie su take vyrazne, len ich musis uzivat dlhsie. Podla mna je to najucinnejsia terapia, ktora je u nas dostupna a moze ta zbavit akne natrvalo alebo na niekolko rokov - podobne ako roaccutane. Porad sa s koznou akebo ju vymen, ak ti nevie pomoct. Tiez by bolo fajn dat si u gynekologa urobit hormonalny profil, ci nemas vela androgenov - muzskych hormonov. Tam by bola ale potrebna hormonalna liecba. Zatial na vonkajsiu starostlivost odporucam dokladne, ale jemne cistenie pripravkami na citlivu plet, domaci chemicky peeling kyselinami (BHA a AHA), pripravky s retinolom/retinoidom, kyselinou azelaovou, niacinamidom a tiez dobre hydratacne nedrazdive pripravky. Odporucam znacku Ordinary - ucinne, lacne. Kupis aj na SK na niekolkych strankach.
Dakujem baby
Krvny obraz mam super
Testosteron nemam vysoky -cize tiez tiptop
Cize este to gastro
Ahoj rada by som sa chcela poradiť čo sa týka pleti mam 37 rokov a dosť zlu pleť mam veľmi mastnú a tiež až póry čierne a biele môže to by nejaký problém v tele alebo skúsiť niečo vysadiť s potravín alebo nejaký výživový doplnok by bol dobrý kto ma skúsenosti s takýmto niečím prosím vás poraďte my. Nechcem zbytočne utrácať na niečo drahé co by aj tak nepomohlo. Za každú radu budem vďačná a pomoc tiež