icon

Ako dlho sa dá žiť s metastázami?

2. aug 2023

Mojej sestre diagnostikovali rakovinu s metastázami, mnohopočetnými. Chodí na všelijaké fóra, potom je z toho psychicky hotová ( už som tu o nej písala ) zatiaľ sa ju snažíme presvedčiť aby navštívila psychológa, psychiatra. Ako dlho žili vaši známi s metastázami, alebo ľudia z okolia? Nech jej dám trošku nádeje?

Strana
z2
drahomirrra
3. aug 2023

Su to 4 roky, co mi ta svina zobrala babinku, mojho anjela. Primarny nador sa uz nedal definovat, mts mala v plucach, peceni a kostiach. Odisla po 4 mesiacoch.
Zalievanie vodou spoznas, proste zdeformovane velke koncatiny, zapuchnute nohy, ked stlacis trebars lytko, zostane velka diera. Ked sa to stalo babinke, uz to slo strasne rychlo…
Vela sil a verte!!! Zazraky sa deju. Mozno sme na to vo vire bezneho zivota a sraciek my ludia zabudli, ale deju sa. Kazdy den.

queen_mary
3. aug 2023

@drahomirrra aj u nas tak. Nakoniec zacalo zalievat pluca a to takym tempom, ze rano v nemocnici vytiahli, a vecer uz zasa nemohla dychat, co sa zaplnili. Ked mala malo kysliku, tak postupne zacali odchadzat organy, a uz to bolo... tiez to nabralo rapidnu rychlost, ze do mesiaca to bolo

autor
3. aug 2023

Sestra sa zatiaľ ale necíti zle, nemá ani veľké bolesti... nechápem, je mladá,,, myslíte, že môže také veci prekonať lepšie v mladšom veku?

drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
jjanulienka
16. apr 2024

Ahoj, môžem sa odstupom casu opýtať, ako sa ma sestra? Riešime v rodine niečo podobne 😔

mariaviktoria123
22. máj 2024

Mojej kamarátke diagnostikovali rakovinu prsníka pred 17 rokmi, metastázy pred 12 rokmi ....,to sme sa fakt zľakli, že čo teraz...a chodí na biologickú liečbu, vyzerá lepšie ako za mlada. Jasné, že nie každý deň by bola vysmiata, boli aj ťažké chvíle a istotne aj sú, ale každý deň je dar. Má 58 rokov.

annamaria2418
11. sep 2024

@queen_mary prosím vás chcem sa spýtať ,ako ste to mysleli že keď už sa onkologický pacient začne nalievať...do brucha alebo myslíte opuchy nôh a rúk?ďakujem za odpoved

xsuzannex
11. sep 2024

@annamaria2418 moze sa brucho naplnit vodou, alebo pluca.. k tomu samozrejme patria aj opuchy noh. Moj brat mal prvy priznak rakoviny ze mu zistili vodu v bruchu..

queen_mary
11. sep 2024

@annamaria2418 mojej mame najprv z nicoho nic neprirodzene napuchla ruka. (To bola akoby predzvest). To trvalo tak rok, a na to jej potom zalievala voda pluca. Chodila tak raz za 3 mesiace, co jej to vytahovali, a posledne 2 tyzdne vodu vytiahli rano, a na druhy den uz boli zaliate znova a nevedela dychat dobre.. myslim ze organy/telo uz vtedy moc dobre nefunguje.. a ako jej ta ruka opuchla, tak uz nikdy neodpuchla...

sarka2
7. dec 2025
@obleckodogymu

Babina s rakovinou žalúdka asi 2 roky, svokor s rakovinou prostaty myslím 4roky ale s tým, že mal nadštandardnú starostlivosť, termíny na všetky vyšetrenia prakticky ihneď a chodil k najväčším odborníkom v rámci SR 🙁

@obleckodogymu Vieš,nie každý má peniaze alebo známosti.My si musím všetko vysedieť aj 3hidiny v čakárni!Trocha tolerancie by nezaškodilo!Každý si svoju bolesť nesieme inak.

obleckodogymu
7. dec 2025
@sarka2

@obleckodogymu Vieš,nie každý má peniaze alebo známosti.My si musím všetko vysedieť aj 3hidiny v čakárni!Trocha tolerancie by nezaškodilo!Každý si svoju bolesť nesieme inak.

@sarka2 ehm co prosím? .. napísala som len toľko, že v konečnom dôsledku svokrovi špičkoví lekári priniesli len pár rokov navyše oproti babine, ktorá mala úplne bežnú starostlivosť v nemocnici bez konexii.. ona tiez na vsetko čakala ako vy píšete, tak neviem co ste si domyslela z môjho vyjadrenia ale nevadí. Veľa zdravia

anonym_abe989
7. dec 2025
@obleckodogymu

@sarka2 ehm co prosím? .. napísala som len toľko, že v konečnom dôsledku svokrovi špičkoví lekári priniesli len pár rokov navyše oproti babine, ktorá mala úplne bežnú starostlivosť v nemocnici bez konexii.. ona tiez na vsetko čakala ako vy píšete, tak neviem co ste si domyslela z môjho vyjadrenia ale nevadí. Veľa zdravia

@obleckodogymu ale to nebolo podľa mna až tak starostlivostou, ale tým, aký je ktorý typ rakoviny agresivny. Rakovina prostaty postupuje (našťastie) pomaly, ak sa nejedna o agresivny typ (len v 5-10 % pripadov), podľa všetkého mal svokor ten agresivny typ alebo mu naň prišli neskoro, lebo by este žil, čo mi je veľmi luto. Kiež by toto sk**vene ochorenie z povrchu zemského zmizlo navzdy.

obleckodogymu
7. dec 2025
@anonym_abe989

@obleckodogymu ale to nebolo podľa mna až tak starostlivostou, ale tým, aký je ktorý typ rakoviny agresivny. Rakovina prostaty postupuje (našťastie) pomaly, ak sa nejedna o agresivny typ (len v 5-10 % pripadov), podľa všetkého mal svokor ten agresivny typ alebo mu naň prišli neskoro, lebo by este žil, čo mi je veľmi luto. Kiež by toto sk**vene ochorenie z povrchu zemského zmizlo navzdy.

@anonym_abe989 áno, je to presne ako píšete a s poslednou vetou sa stotožňujem doslovne😌veľa zdravia prajem

Strana
z2