icon

Dá sa liečiť rakovina prostaty s metastázami?

kakkinaender
19. apr 2026

Ahojte
Môj otec ma rakovinu prostaty, ma aj metastázy v kostiach, aké máte skúsenosti? :(
Myslite že sa to da ,,liečiť” keď už sú metastázy?
Je v dobrej kondícii, ani nechudne, len ho to boli …..

michaela329
19. apr 2026

@kakkinaender no ...svokor mal. Prišlo sa na to v štádiu bez metastáz, žil 6 rokov - biologicka liečba. Nakoniec ho zabila ďalšia rakovina, ktorú žiaľ objavili neskoro, lebo stále výsledky pripisovali prvej rakovine. No pri každej kontrole mu onkolog hovoril, že kým nie sú metastázy v kostiach, tak je dobre. Tých sa bál najviac. Prajem vám veľa síl a dobrého doktora, je to náročné.

kakkinaender
autor
19. apr 2026
@michaela329

@kakkinaender no ...svokor mal. Prišlo sa na to v štádiu bez metastáz, žil 6 rokov - biologicka liečba. Nakoniec ho zabila ďalšia rakovina, ktorú žiaľ objavili neskoro, lebo stále výsledky pripisovali prvej rakovine. No pri každej kontrole mu onkolog hovoril, že kým nie sú metastázy v kostiach, tak je dobre. Tých sa bál najviac. Prajem vám veľa síl a dobrého doktora, je to náročné.

@michaela329 fnuk :( ale ja nejak stale verím aj mám pocit že to dopadne ,,dobre” že to liečba ustali na istý čas….

dzulli1980
19. apr 2026
@kakkinaender

@michaela329 fnuk :( ale ja nejak stale verím aj mám pocit že to dopadne ,,dobre” že to liečba ustali na istý čas….

Je tu skupina https://www.modrykonik.sk/group/10056/ ... metastázy v kostiach žiaľ nie sú dobré znamenie ... veľa síl, držte sa.
@kakkinaender

kakkinaender
autor
19. apr 2026
@dzulli1980

Je tu skupina https://www.modrykonik.sk/group/10056/ ... metastázy v kostiach žiaľ nie sú dobré znamenie ... veľa síl, držte sa.
@kakkinaender

@dzulli1980 ďakujeme ❤️

anonym_832d94
Včera o 05:10

Svokor rakovina prostaty, bez metastáz do kostí. Toto vyliečené, chemo, operácia. Do pol roka metastázy v pankrease, obličkách a pečeni. Zomrel do 6m od diagnostiky.

anonym_34197d
Včera o 07:06

@kakkinaender ja poznam pana co sa liecil bez metataz, je tomu uz 15 rokov na udrziavacej liecbe

patrike
Včera o 07:15

Ak su metastazy, tak prognoza nie je dobra.
Moj otec mal bez metastaz, zachytene vo vcasnom stadiu, po hormonalnej liecbe a ozarovani bez recidivy, vo veku 84 rokov lyzuje a bicykluje. Pravidelne kontroly bez nalezu.
Vo vyssom veku sa riesi celkovy komfort zivota pacienta, vacsinou sa male nadory len sleduju, pretoze rastu pomaly a agresivna liecba by narobila viac skody, ako osohu.

lucka_ke
Včera o 08:52

môj ocko sa liečil 9 rokov, ale keď mu zistili metastázy tak to už netrvalo dlho, bohužiaľ

kakkinaender
autor
Včera o 09:14
@lucka_ke

môj ocko sa liečil 9 rokov, ale keď mu zistili metastázy tak to už netrvalo dlho, bohužiaľ

@lucka_ke naozaj?:(

zuzubb007
Včera o 09:18

Moja starká, keď mala už zistené metastázy rozlezené kade tade zomrela do 3 mesiacov 😓, a predtým fungovala nič jej nebolo, bolo to extra rýchle

euka210
Včera o 09:22

@kakkinaender svokra mala na plucach nador a metastazy v kostiach...zije s tym uz 12r. Chemo, oziare, na kosti chodila na infuzie dlho. Z kosti zmizli, nador na plucach vybrali pred 2r a je v stabilizovanom stave, stara sa o kozy, sliepky, deti nam postrazi. Podla mna su 2 moznosti...bud jej zle diagnostikovali prvy nador, ktory mal byt velmi agresivny malobunkovy...alebo jej fakt pomohlo kozie mlieko, ktore pije uz roky.

kakkinaender
autor
Včera o 09:25
@euka210

@kakkinaender svokra mala na plucach nador a metastazy v kostiach...zije s tym uz 12r. Chemo, oziare, na kosti chodila na infuzie dlho. Z kosti zmizli, nador na plucach vybrali pred 2r a je v stabilizovanom stave, stara sa o kozy, sliepky, deti nam postrazi. Podla mna su 2 moznosti...bud jej zle diagnostikovali prvy nador, ktory mal byt velmi agresivny malobunkovy...alebo jej fakt pomohlo kozie mlieko, ktore pije uz roky.

@euka210 wau, tak to ma veľmi teší….. dufam že to bude aj nás prípad, ešte ma dosť malo rokov aby odišiel 😢

euka210
Včera o 16:02
@kakkinaender

@euka210 wau, tak to ma veľmi teší….. dufam že to bude aj nás prípad, ešte ma dosť malo rokov aby odišiel 😢

@kakkinaender svokra tiez mala len cca 56r.

kakkinaender
autor
Včera o 18:04
@euka210

@kakkinaender svokra tiez mala len cca 56r.

@euka210 no presne toľko ma aj otec. Dávate mi nádej, aj keď som pripravená na všetko 🙏🏻

euka210
Včera o 18:22
@kakkinaender

@euka210 no presne toľko ma aj otec. Dávate mi nádej, aj keď som pripravená na všetko 🙏🏻

@kakkinaender nech to dobre dopadne.