icon

Ako dlho ste nepočuli pri zápale stredného ucha?

daniela87sk
24. mar 2020

Dobrý deň, chcem sa spýtať tých čo mali zápal stredného ucha, ako dlho ste na ucho nepočuli? Ja mám zápal týždeň, ucho prepichovane, brala som Uniflox a otobacit (keďže som tehotná snažila som sa vyhnúť ATB) od včera mi nasadili už aj ATB (Zinat) nakoľko ucho ma stále pobolieva. No nepočujem naň vôbec ☹

tanuuulka
29. dec 2023

@zuzuliak1981 robili mi tu tympanometriu, zatial mam zle vysledky 😁 ladickou kontroloval vnutorne ucho, to funguje. Pocut vraj budem, ale az za 2 az 3 mesiace, lebo ucho je upchate. Odsaval mi to a upchal tri odsavacky 🙈 dal lieky na rozpustanie toho usneho sajrajtu a o 3t kontrola aj s audiometriou. Ucho chvalabohu neboli. Ty si ako?

ketrin24
29. dec 2023

A dávate si prosím niečo na to zalahnutie? Ja mám tiež zapal, ucho ma neboli ale nepočujem vôbec už týždeň. Lieky mám od Orl, len neviem čo s tou hluchotou, nepočujem poriadne ani samu seba keď rozprávam

zuzuliak1981
29. dec 2023

@tanuuulka Citala som, ze niekomu pomohlo inhalovamie. Idem zajtra skusit. Preplach neti mne vobec nepomaha napriklad.

stormie
29. dec 2023

Tento rok som mala prvy krat v zivote zapal stredneho ucha a to rovno 2x 🙈 prvy krat obojstranny, jedno ucho bolo na tom horsie a kym som uplne pocula a “citila” ze je ok to bolo cca 2 mesiace. Druhy krat som mala zapal len na jednom uchu a trvalo to asi 3 tyzdne. V oboch pripadoch mi dali najprv atb kvapky ucho/nos ale to nezabralo tak som skoncila na celkovych Druhy krat mi to chytilo aj oko tak aj tam som mala kvapky. Vela som si konvickovala, nahrievala, inhalovala

tanuuulka
29. dec 2023

@zuzuliak1981 mne zakazali inhalovat, hlavne prve tri tyzdne. Teraz iba studena inhalacia, ale nejako to neodporucal. Skor spliechat do nosa morsku sol.

tanuuulka
29. dec 2023

@ketrin24 mam si davat morsku sol, vela fukat. Davala som 2t betadine do ucha, dostala som na 2t trifet ci jak sa to vola na riedenie hlienov a teraz mi dali na tyzden otobacid do ucha. Ja som za ten mesiac certa diabla uzivala na to ucho. Ale ja som mala ten zapal velmi rozsiahly, mala som dokopy 5 druhov atb, zabrala az dvojkombinacia + uniflox do ucha a nosa a ten betadine.

ketrin24
30. dec 2023

A ušné sviečky sa môžu používať? Už neviem čo by som skúsila

tanuuulka
30. dec 2023

@ketrin24 vraj nie, aspon tak mne povedali. Vraj to dlho trva, kym budes po zapale normalne pocut. Stale treba fukat nos

zuzuliak1981
30. dec 2023

@tanuuulka Ja som sa popravde nepytala na inhalacii, to som az teraz niekde citala. Tiez mam davat morsku sol, aj preplachy konvickou, ale mne to nic neuvolnuje, mam cisty nos. Brala som aj solmucol, a sopel uplne minimalne vychadzal.

ketrin24
31. dec 2023

Ešte prosím vás, tie ktoré ste nepočuli? Mali ste len tak zalahnute to ucho, alebo úplne hluché? Ja ho mám úplne hluché, keď mám s niekým komunikovať je mi to veľmi nepríjemne, nepočujem dobre ani jeho ani seba. Už ma chytá panika že mi to tak ostane. Kontrolu mám až o 10 dni

stormie
31. dec 2023

@ketrin24 uplne hluche, nemohla som ani tv pozerat lebo pri normalnej hlasitosti som nic nepocula

ketrin24
31. dec 2023

@stormie a za ako dlho ti to prešlo?

tanuuulka
31. dec 2023

@ketrin24 mne sa pomaly, velmi pomaly vracia.. 2t som bola uplne hlucha. Teraz daco pocujem, ale je to vieda.. vraj aj tri mesiace to moze trvat

zuzuliak1981
31. dec 2023

@ketrin24 Ja od zaciatku asi na 50% nepocujem.

stormie
31. dec 2023

@ketrin24 ono zo prechadzalo postupne, nebolo to zo dna na den, dokonca aj pocas dna sa mi akoby mierne odlahlo a potom zase horsie. Prvy krat to trvalo cca 2 mesiace kym som bola uplne ok

abigail88
31. dec 2023

@daniela87sk ja som mala tento rok na jar, nepočula som úplne na to ucho vyše mesiaca, potom sa postupne sluch vrátil...

zuzuliak1981
5. jan 2024

Robili vam aj audiogram?

stormie
5. jan 2024

@zuzuliak1981 nie, pri zapale ucha ani nie je potrebne lebo je to bezne ze nepocujes, iba ak by to trvalo dlhodobo ale mesiac-dva su uplne normalna doba

tanuuulka
5. jan 2024

@zuzuliak1981 mne budu robit o dva tyzdne

saska00
16. jan 2024

Baby a ako dlho vám trvali tie úplne prvé ukrutne bolesti že ani ibuprofen mi už poriadne neúčinkuje ?
Mne začal zápal z nedele na pondelok- oka som nezžmurila , včera mi orl prepichovala ucho a dnes do rana ďalšia katastrofa noc nezaberalo mi nič , ucha kopa krvavej tekutiny , ledva som vydržala do rana a hneď zas na orl , predpísala mi ešte atb kvapky a teda aj celkove atb , ráno som si dala prvú a aj kvapky do ucha … bolesti sú stále neúnosné , plačem tu na gauči a neviem ako si pomôcť. 😫

tanuuulka
16. jan 2024

@saska00 flector nemas? Mne nic ine nezabralo.. aj flector zabral az ked praskol bubienok a zacalo sa z ucha liat. Drzim palce....

saska00
16. jan 2024

@tanuuulka nemám mám len paralen a ibuprofen a kojím aj ..dávam si každých 6hodin ? No teraz som si dala pred hodinou a žiadny rozdiel … ja sa bojim že to už nedám tretiu noc ..ako dlho vám trvala taka bolesť? Ja to mám od včera aj prepichnute

tanuuulka
16. jan 2024

@saska00 taka ukrutna ze som iba plakala od bolesti a nic nepomohlo ani trosicka, trvala necelych 24 h. Potom praskol bubienok a ulavilo sa mi tak, ze s flectorom som prezila. Na flectore som bola tyzden, ucho hnisalo presne 14 dni.. je to mesiac a pol od zapalu a stale zle pocujem

saska00
16. jan 2024

@tanuuulka takze ta to bolelo aj po prepichnuti bez flektoru?
Ja som myslela že po tom prepichnuti sa mi uľaví a teda vôbec … a 14dni ta to každý deň tak isto bolelo či ? U mna bude toto tretia noc , ale ak to má tak bolieť ja uz to snadnedam

tanuuulka
16. jan 2024

@saska00 vôbec nie celých 14 dní. nevydržateľné, ale ozaj nevydržateľné to bolo deň. to mi nezaberalo nič, jedla som tabletky ako lentilky a nič z toho. po prasknutí (mne to samo pod tým tlakom prasklo) sa mi uľavilo, začalo to vytekať a po flectore sa to dalo prežiť. stále bolelo, ale už vydržateľne. keď prestal flector účinkovať, bolelo to veľmi, takže som týždeň dokolečka fičala na flectore. ja som vystriedala 3 druhy atb a 2 druhy lokálnych atb, betadine do ucha, uniflox do ucha aj nosa, otobacid, antihistaminiká kadejaké... vážne už nevedeli, ako pomôcť. teraz čakáme, či sa mi to ucho uvoľní a začnem konečne počuť normálne.

saska00
18. jan 2024

@tanuuulka prosím ta a tiež ta bolelo za uchom aj kosti na hlave pri tom uchu ? A motala sa ti hlava ?
Ja neviem či mám ešte čakať alebo čo ale veď v pondelok mi to prepichli od utorka rana beriem atb (dneska ráno som si dala 5tu tabletu) a stále to boli tak ako opisujem a v noci som si musela dat aj brufen lebo mi pulzovalo riadne že ki to spat nedalo … neviem či je to 4ty deň normálne alebo nemám panikáriť ešte

tanuuulka
18. jan 2024

@saska00 áno, aj kosti, tie ma boleli 3 týždne a motala sa mi hlava asi od štvrtka do nedele (tiež mi to začalo v noci z nedele na pondelok). motá sa ti, lebo je to blízko vnútorného ucha a tam to už súvisí s tou koordináciou. ja som šla potom k dr autom a úplne som chodila ako opitá, až som si povedala, že som aj riskovala, že som šoférovala. mne potom zmenili atb a potom tretíkrát mi pridali ešte dalšie. zabral mi ciprofloxacín v kombinácii s cefzilom. až na 15. deň mi ucho prestalo hnisať. nemalo to konca kraja. včera som bola na kontrole a stále mám zaľahnuté. držím ti palce, je to hrozná choroba

saska00
20. jan 2024

@tanuuulka ďakujem ti krásne 🙏🏻 aj ja tebe držím palce nech sa ti čím skôr vráti ten sluch, lebo ke to strašne bez toho 😒
A môžem ešte otázku prosím ta ?
Akej farby výtok ti išiel z ucha ?
Lebo mne najskôr taký poväčšine čiry, potom take krvavý a teraz mi už skoro nejde , ale v noci keď išiel tak úplne taký až kriklavo žltý a aj som zahlienena a keď “vychrchlim” ten hlien a vyplujem tak ke tiež taký kriklavo žltý , to som ešte nezažila 😳

tanuuulka
21. jan 2024

@saska00 prv krvavo-vodovy, asi tyzden, potom tiez zltol. Ale mne to trvalo 14 dni, kym prestalo tiect. Furt som vravela,ze mi menstruuje ucho 🤦🏼‍♀️

saska00
21. jan 2024

@tanuuulka 😬😂
Ja mám teraz šiesty deň a už mi cez deň vôbec nevyteka a v noci troska iba … no možno to je tým že tebe to samé prasklo (či ?€) a mne to prepichla 🤔
No ta hluchota má unavuje.. ty aspoň o niečo lepšie počuješ ako na začiatku či ?
Neotravuje ta to inak? Ale ja som rada že som natrafila na niekoho čo sa stretol stym istým problémom 🙏🏻 že aspoň viem ako to tebe prebiehalo