Ako dlho trvá výsledok MRI v nemocnici?
Priateľka včera bola na MRI lebo od minulej nedele zle vidí na jedno oko, neriešila to. Riešila to až v stredu. Išla očnemu, zrak ma v poriadku, vidí do diaľky, čítať vie. Robili jej evokovane potencialy, tam bol problém, že dole nevidela bodky. Rovno vidí, ale keď pozerá nižšie tak vidí rozmaznane, do siva. Robili jej CT, a zistili jej zápal očného nervu, opuch tam má.
Včera jej večer robili MRI. Kedy bývajú výsledky?
Bývajú výsledky aj cez víkend?
Keby bolo niečo horšie už by zasiahli lekári?
To jej povedali, že chcú vylúčiť najhoršie - sklerózu multiplex.
Toto potvrdil aj očný lekár aj neurológ.
Pýtal som sa priateľky niečo vážne? Že nie. Dúfam že lekári by hneď povedali pravdu načo chcú spraviť MRI.
PRETO CHCÚ SPRAVIŤ MRI ABY VYLÚČILI SKLERÓZU MULTIPLEX. TO JE NAKHORSIE. TAKTO BOLO POVEDANÉ. Neskutočne som psychicky pod tlakom, bojím sa o ňu, nechcem o ňu prísť bojím sa 😢😢😢. Ma 24 rokov. Snívalo sa mi ráno čiernou sieťkou ze pruzilo nad nami. Čítal som ze to je so strachu, napätie, depresia. Dúfam že nič vážne.
@anonym_autor ak ide o život ohrozujúci stav, tak to MRI popisuje lekár hneď počas vyšetrenia, tesne po. Takto nám zachránili babku pri cievnej mozgovej príhode. Lekár hneď po MRI reagoval a vďaka tomu sa z toho dostala.
Čo sa týka tvojej priateľky, podozrením na túto diagnózu - sklerozu multiplex som si pred pár rokmi prešla ja. Nebola som ale hospitalizovaná. Ver lekárom, je v nemocnici, robia čo môžu. Nechcem to zľahčovať, ale na SM nezomrie. MRI môže ukázať lézie na mozgu (tie našli aj mne, ale neaktívne), ale SM určí jednoznačne až lumbálka.
Ak by sa jej SM aj potvrdila, život sa nekončí. V dnešnej dobe existuje našťastie už dosť dobrá liečba.
Držím vám obom palce!
@lynda888 ďakujeme veľmi pekne. Ja sa bojím ze umrie. 😢😢😢 čítal som ze ked je niekto hospitalizovaná a spravia MRI tak do 6 hodín majú výsledok
@lynda888 ďakujeme veľmi pekne. Ja sa bojím ze umrie. 😢😢😢 čítal som ze ked je niekto hospitalizovaná a spravia MRI tak do 6 hodín majú výsledok
@anonym_autor sibe ti? Umrie? SM ma aj spevacka Tina roky vyzera ze ide umierat? Vcera mala koncert s Darou v KE.
@anonym_autor ak ide o život ohrozujúci stav, tak to MRI popisuje lekár hneď počas vyšetrenia, tesne po. Takto nám zachránili babku pri cievnej mozgovej príhode. Lekár hneď po MRI reagoval a vďaka tomu sa z toho dostala.
Čo sa týka tvojej priateľky, podozrením na túto diagnózu - sklerozu multiplex som si pred pár rokmi prešla ja. Nebola som ale hospitalizovaná. Ver lekárom, je v nemocnici, robia čo môžu. Nechcem to zľahčovať, ale na SM nezomrie. MRI môže ukázať lézie na mozgu (tie našli aj mne, ale neaktívne), ale SM určí jednoznačne až lumbálka.
Ak by sa jej SM aj potvrdila, život sa nekončí. V dnešnej dobe existuje našťastie už dosť dobrá liečba.
Držím vám obom palce!
@anonym_9f1107 ja sa bojím že niečo horšie jej diagnostikuju. Modlíme sa všetci za ňu nech je všetko v poriadku.
@lynda888 jak píšeš v prvej vete, ze takto pri prvom vyšetrení MRI zachránili tvoju babku, hneď konal lekár.
Keby bolo niečo zlé už by povedali nie? Musia hneď konať nie? Napríklad takýto istý problém ma aj môj strýko ale on ma 62 rokov a on to ma naopak ale on to ma horšie. Pozerá rovno nevidí a ked pozerá dole vidí. On tiez bol v nemocnici všetko v poriadku. Ale ona je ešte mladá 24 rokov ma, život pred sebou. Nepočul som o tom ze by mal nejaký mladý človek také problémy s okom
autor najskôr sa ukľudni lebo vystriedaš kamarátku v nemocnici. Vypisuješ ako o život.
syn má kamarátku s touto diagn. Spoznal ju ako 16 ročnú a to už mala túto diagn. Chodila na sš, teraz chodí na vš.
Diagn. je to vážna, ale nie zas smrtelná. Veľa pacientov aj napriek vážnej diagn. funguje. Lekárska veda pokročila aj v tomto smere.
Ak je to len priateľka tak výsledky tebe neoznámia, ale v pondelok jej najbližším určite .
Držím vám obom palce!
@lynda888 so slyhavanim pecene sme cakali par dni na vysleok. lekari sa nikdy nikam neponahlaju, a take reciciky o tom ze nemate metastazy este v plucach, hlaste sa na onkologii, my vam uz nemame ako pomoct...
kedze MTS este nemate rozsirene tak sa nemate kam ponahlat...tolko empatie....neznasam ich za to.
autor najskôr sa ukľudni lebo vystriedaš kamarátku v nemocnici. Vypisuješ ako o život.
syn má kamarátku s touto diagn. Spoznal ju ako 16 ročnú a to už mala túto diagn. Chodila na sš, teraz chodí na vš.
Diagn. je to vážna, ale nie zas smrtelná. Veľa pacientov aj napriek vážnej diagn. funguje. Lekárska veda pokročila aj v tomto smere.
Ak je to len priateľka tak výsledky tebe neoznámia, ale v pondelok jej najbližším určite .
@anonym_4daf5e presne ako pises, su ovela vaznejsie diagnozy ako tato. a ano, poznam ludi so SM. chlapec ju ma od 20 rokoch a zije plnohodnotne, samozrejme ze to nesie svoje veci okolo toho, ale zatial sa drzi
poznam babu co to ma od 40rokoch a po 5 rokoch ziane nove lozisko, okrem toho ze ju pobolievala hlava , trpnutie ruk a unavav praci nemala ziaden iny prejav.
autorka, ozaj sa ukludni, lekari sa postaraju, aj ked mozno na vysledky sa proste caka ale ver ze su ovela horsie diagnozy ktore maju ovelahorsi priebeh a rychlejsi hlavne.
lebo na SM sa neumiera. drzim palce velmi, neboj ona je mlada 24r okov , to telo ma este troska o inom imunitu nez starsi.
@anonym_9f1107 ja sa bojím že niečo horšie jej diagnostikuju. Modlíme sa všetci za ňu nech je všetko v poriadku.
@lynda888 jak píšeš v prvej vete, ze takto pri prvom vyšetrení MRI zachránili tvoju babku, hneď konal lekár.
Keby bolo niečo zlé už by povedali nie? Musia hneď konať nie? Napríklad takýto istý problém ma aj môj strýko ale on ma 62 rokov a on to ma naopak ale on to ma horšie. Pozerá rovno nevidí a ked pozerá dole vidí. On tiez bol v nemocnici všetko v poriadku. Ale ona je ešte mladá 24 rokov ma, život pred sebou. Nepočul som o tom ze by mal nejaký mladý človek také problémy s okom
@anonym_autor a ano, mlady ludia maju aj horsie diagnozy nez co opisujes.
Ja som jej priateľ a bojím sa ze z čoho to moze mat s tym okom. Co píšeš ze majú aj mladý taky problém a majú problém aj so zrakom tak ako priateľka moja ma?
Ja som jej priateľ a bojím sa ze z čoho to moze mat s tym okom. Co píšeš ze majú aj mladý taky problém a majú problém aj so zrakom tak ako priateľka moja ma?
@anonym_autor tymto svojim postojom ju uplne zbytocne stresujes.
@anonym_autor ak je závažný stav povedia to čo najskôr keď sa môj syn ťažko zranil výsledky nám povedali do 3 hodín
Držím vám obom palce!
@lynda888 lumbálka to tiež neurčí. Aj pri negatívnom náleze by mal byt pacient sledovaný v sm centre. Môj muž mal roky rokuce nešpecifikovanu sm a nakoniec ho asi po 8 rokoch diagnostikovali s relaps remitujucou na základe lezii a atakov.
@anonym_autor no, takze dalsia tema od teba
Ukludni sa, lebo ty mas stat pri priatelke a byt jej oporou a nie tu hystericit ako lesna vcela v new yorku
Popisuje sa priebezne podla toho kolko toho maju na praci, cez vikend je tam len malo zdravotnikov a lekarov, riesia sa akutne zivot ohrozujuce diagnozy, ked je pristelka v nemocnici , ma urcite liecbu, jej stav nieje zivot ohrozujuci
SM je typicka pre mlady vek, zapal ocneho nervu je v drvivej vacsine prvym priznakom, MRi mozgu a miechy v oblasti krku s kontrastom da dalsie odpovede, podla toho ju bude riesit neurolog specializujuci sa na demyelinizacne ochorenia alebo su na sr centra, ktore sa na to specializuju, kedze nemusi to byt hned SM, ta ma urcite podmienky, ktore ked niesu splnene nebude sa klasifikovat ako SM ale ako ine demyelinizacne ochorenie a bude dostavat liecbu
Zrak uz na uplnych 100% na tom jednom oku uz nebude mat
@anonym_autor mna skor tvoja diagnoza zaujima, lebo tato panika nie je normalna.

Držím vám obom palce!