icon

Ako dlho užívať Detralex bez prerušenia?

riana1979
26. jan 2025

Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať,ako dlho sa môže užívať Detralex?Raz píšu po 15 dňoch by sa malo prestať užívať,potom že sa to dá užívať 4 mesiace neprerušene.Ja som už z toho kôň.

rozculena
26. jan 2025

V prípade žilovo-lymfatickej nedostatočnosti je odporúčaná dávka 2 tablety denne užité ráno počas jedla. Liečba má trvať najmenej 1 mesiac. Ak sa do 8 dní nebudete cítiť lepšie alebo sa budete cítiť horšie, musíte sa obrátiť na lekára.
V prípade akútnej hemoroidálnej epizódy sa užíva 6 tabliet denne (3 tablety ráno a 3 tablety večer) po dobu 4 dní, potom 4 tablety denne (2 tablety ráno a 2 tablety večer) po dobu 3 dní. Pre krátkodobé podávanie do 7 dní, čo zodpovedá dĺžke zhoršenia akútneho stavu hemoroidálneho ochorenia.

nikde tam nevidím ani 15dní ani 4mesiace

cukroska
26. jan 2025

@riana1979 Ja beriem vkuse iba ak zabudnem tak nie..

stanulienkat
26. jan 2025

Minimálne dva-štyri mesiace. Kľudne to môžeš užívať aj pol roka. Toto sú lieky, ktoré práveže treba brať dlhodobo, pretože ak to ukončíš po mesiaci, minie sa to účinku. A 2 tbl denne. Nie menej.

riana1979
autor
27. jan 2025

@stanulienkat
@stanulienkat
@rozculena Síce ja som kúpila tú lacnejšiu verziu v lekárni mi odporúčali povedali že má rovnaký účinok.Je to pravda,lebo som mala akútny stav.Som krvácala aj mimo stolice a brala som na začiatku vyšsiu dávku a na druhý deň som prestala krvácať.Na tej krabičky je takto písané.

riana1979
autor
27. jan 2025

@cukroska V kuse,to je koľko?

stanulienkat
27. jan 2025

@riana1979 zrejme myslela niekoľko mesiacov vkuse. Su ľudia ktorí to beru rok-dva vkuse. Naozaj to nemusíš vysádzať ak sa ti stav polepšil, pretože tieto lieky majú veľmi pomalý nástup účinku a treba ich brať dlhodobo, aby sa stav ciev zlepšil. Nič nepokazís ak ich budeš brať dva az štyri mesiace na začiatok, kľudne aj pol roka. Pôsobí to aj na kŕčové žily na nohách a podobne.

rozculena
27. jan 2025

@riana1979 nijaká lacnejšia verzia Detralexu neexistuje,existujú iba iné doplnky stravy s podobným zložením.

cukroska
27. jan 2025

@riana1979 dlhodobo.Kym potrebujem. Dve ráno si dávam.

riana1979
autor
27. jan 2025

@rozculena Flaxios 500 sa to volá

rozculena
27. jan 2025

@riana1979 užívanie tam máš napísané,tak sa podľa toho riaď