Ako efektívne liečiť zlatého stafylokoka v uchu?
Ahojte. Potrebovala by som radu. Pred istým časom som mala zápal ucha, ktorý mi sám prešiel ale o týždeň sa vrátil tak, že som už na uchu nemohla ani ležať. Skončila som na urgentne kde mi predpísali ATB kvapky. Stav sa mi ale zhoršil a tak som skončila na ušnom kde mi predpísali celkové ATB. Zápal ustúpil ale po nejakom čase som zase začala mať v uchu chrasticky a stále mi tiekla taká žltá vodička. Dala som si spraviť výter a vyšiel mi stafilococus aureus. Tak mi znova predpísali ATB kvapky a čistiť betadinom. Po dobrati ale stále ostávali chrasticky aj žltý výtok. Nemala som už ale bolesti tak som to nechala tak. Neprešlo to a dokonca som si to asi zaniesla aj do druhého ucha, stále chrasticky svrbia ma a tečie mi tá vodička. Chcem sa teda poradiť čo by som na to mohla užiť. Keď pôjdem k lekárovi zase mi len predpisu nejaké ATB ktoré aj tak nezaberú. Chcela by som skúsiť nejakú inú možnosť.
Za odpovede vám ďakujem.
Znova vyter a znova kontrola u orl,ale skus ineho dr.ako doteraz.To v yzera na problem s kožou zvukovodu mozno ekzem,urcite neskušaj babske rady.Nesmie sa tam dostat voda pri sprche a uz vobec nie sampon.S betadine vytierat stale aspon 3x denne.
@cipicipi ziadne babske rady nie ze si budes nieco sama davat do ucha nedajboze nejaky cesnak a pod!!!
Musis to riesit len s lekarom
Ďakujem tak asi skočím ku ušnému
@taktotedanie @janinah ďakujem za odpovede. Nie nie nemyslela som, že cesnak a také. Skôr som myslela že nejaké iné kvapky alebo roztoky ak niekto pozná ktoré mu pomohli.
@cipicipi vo vasom pripade by som uz s nicim volnopredajnym neexperimentovala!
@cipicipi
Dobrý deň, aktuálne riešim rovnaký problém ☹ s rovnakým výsledkom, len namiesto betadinu mi boli doporučené kvapky Solutio Castellani sine fuchsino... žiaľ ani po dvoch mesiacoch sa nejaké výrazné zlepšenie nedostavilo.
Nebola ste úspešnejšia v liečbe?
@jala23 dobrý deň prajem bola som nakoniec u ušnej, stery mi vyšli negat no problém som mala stále rovnaký predpísala mi gentamicinove kvapky. Kým som ich užívala v poriadku no po dobrati znova to isté vrátila som sa tam teda že má stále veľmi svrbia aj taká vodička lepkavá mi ide hlavne po vyčistení uši tak mi dala ialunogel na uskladnenie sliznice. No nezabral mi ani ten. Už som k ušnej od vtedy nešla trochu sa to zlepšilo občas sa to zase zhorší ale vobec neviem čo to je. K ušnej mi je už blbé ísť ak by sa to veľmi zhoršilo tak by som šla ale inak neriešim a ak je to horšie dávam si tie gentamicinove kvapky tie mi záberu vždy, len sú na predpis takže keď dôjdu tak neviem.
@jala23 skuste tieto kvapky. 😉
@palculienka40 ďakujem vyskusam
@jala23 dobrý deň prajem bola som nakoniec u ušnej, stery mi vyšli negat no problém som mala stále rovnaký predpísala mi gentamicinove kvapky. Kým som ich užívala v poriadku no po dobrati znova to isté vrátila som sa tam teda že má stále veľmi svrbia aj taká vodička lepkavá mi ide hlavne po vyčistení uši tak mi dala ialunogel na uskladnenie sliznice. No nezabral mi ani ten. Už som k ušnej od vtedy nešla trochu sa to zlepšilo občas sa to zase zhorší ale vobec neviem čo to je. K ušnej mi je už blbé ísť ak by sa to veľmi zhoršilo tak by som šla ale inak neriešim a ak je to horšie dávam si tie gentamicinove kvapky tie mi záberu vždy, len sú na predpis takže keď dôjdu tak neviem.
@cipicipi pozor na ten gentamicin neziaduci ucinok porucha sluchu. navyse so zvyknete a ked bude trwba nezaberu. Skuste obcas prekvapkavat peroxidom 3percentnym. Stary dobry recept cisti aj dezinfikuje. Pouzivam ked ucho zacnem citit alebo ked mam vodu. 😉
@cipicipi pozor na ten gentamicin neziaduci ucinok porucha sluchu. navyse so zvyknete a ked bude trwba nezaberu. Skuste obcas prekvapkavat peroxidom 3percentnym. Stary dobry recept cisti aj dezinfikuje. Pouzivam ked ucho zacnem citit alebo ked mam vodu. 😉
@palculienka40 neriedeny peroxid? Diky.
Ja mam skusenost s koloid.striebrom 20ppm. Lahnut na zdraveve ucho, naliat koloidne a 20min.nechat ucinkovat. Super je aj Audiron. A vytierala by som rakytnikovym olejom, zabija koky. Ked citim ucho, navlhcim vaticku svedskymi horkymi a cely den mam v uchu. Kamoske zase zabera tea tree na vate. 3kv.cajovniku a tu stranu pri vonkajsku ucha. Dalsia si rozdrvi chlorellu, spravi z nej kasicku a to si dava do ucha. Aj skalna ruza je na ucho.
@palculienka40 áno viem ale kvapkami si fakt len jednu kvapôčky keď cítim že sa mi to zhoršilo a začína má pobolievat. Ešte stále mám tu prvú fľaštičku od doktorky takže nepoužívam to často, ono je to asi aj tak na predpis ale zatiaľ mi toto jedine zo všetkých veci čo som vyskúšala zabralo tak že sa mi to deň na to zlepšilo.
@palculienka40 áno viem ale kvapkami si fakt len jednu kvapôčky keď cítim že sa mi to zhoršilo a začína má pobolievat. Ešte stále mám tu prvú fľaštičku od doktorky takže nepoužívam to často, ono je to asi aj tak na predpis ale zatiaľ mi toto jedine zo všetkých veci čo som vyskúšala zabralo tak že sa mi to deň na to zlepšilo.
@cipicipi len su to atb ktore sa beru v riadnom davkovani po urcitu dobu, lebo potom bacil ziska rezistenrnost. Brali ste to dostatocne?
@cipicipi podporite rezistentnost a pride den kedy vam to uz nezaberie a lekar vam nemusi pomoct
@palculienka40 neriedeny peroxid? Diky.
Ja mam skusenost s koloid.striebrom 20ppm. Lahnut na zdraveve ucho, naliat koloidne a 20min.nechat ucinkovat. Super je aj Audiron. A vytierala by som rakytnikovym olejom, zabija koky. Ked citim ucho, navlhcim vaticku svedskymi horkymi a cely den mam v uchu. Kamoske zase zabera tea tree na vate. 3kv.cajovniku a tu stranu pri vonkajsku ucha. Dalsia si rozdrvi chlorellu, spravi z nej kasicku a to si dava do ucha. Aj skalna ruza je na ucho.
@mariynka ano 3% ktorym sa dezinfikuju rany. Su speci aj usne s peroxidom.
@cipicipi len su to atb ktore sa beru v riadnom davkovani po urcitu dobu, lebo potom bacil ziska rezistenrnost. Brali ste to dostatocne?
@palculienka40 áno brala som to celú dobu ako mi kázala doktorka
@palculienka40 áno brala som to celú dobu ako mi kázala doktorka
@cipicipi lennuz su ich nedvat len tak ak tak podla citlivosti.
@jala23 skuste tieto kvapky. 😉
@palculienka40
Ďakujem za radu vyskúšam.
@cipicipi
Dobrý deň, ďakujem za správu, vypadá to aj u Vás ako nekonečný príbeh ☹ začala som užívať kvapky COLDISEPT NANO SILVER uvidím.
Pri pokusoch som zistila, že je celkom uľavujúca kombinácia kvapky Castelani sine fuchsine a večer premastiť Baneocinom ( Framikoin) ale ten je tiež na predpis a nemôže sa brať dlhodobo. Takže skúšam odporučené kvapky od palculienky40 a dúfam v zázrak.
Veľa úspechov pri snahe o zdravé uši Vám prajem 🙂
Ahojte.
Ako sa všetky máte? čo Vám nakoniec pomohlo?
Čítam rady aj ja sa trápim opakovane s týmto problémom...chodím na ORL na odsatie, vyčistenie betadinom, fukne mi tam nejake kryštaliky...cca mesiac pokoj, potom zase problém. Bola mi predpísaná masť Ialugen, tak očakávam zlepšenie..

Vyskúšaj kvapky coldisept do ucha s koloidným striebnom.