Ako liečiť bolesť mandlí a hrdla bez antibiotík?
Zdravím prosim vás mám veľké ústne mandle…dosť ma boli hrdlo aj práve ucho…lieky beriem od bolesti
Antibiotiká neberiem lebo dostala som alergickú reakciu keď som bola minule chorá ako si môžem sama doma pomôcť?
Horucku mas?
@tulipanik12 nemám a nemám ho tu kde kúpiť žijem v zahraničí😞
kloktať soľný roztok...
Glimbax - spray - však aj v zahraničí predávajú lieky či?
@adelka112 treba pozrieť zahraničné fóra ake voľno dostupné lieky majú, ak by si bola na SR tak glimbax, salviovy čaj, doritricin, C, D zvysene dávky, free angin od Terézie, a niečo dezinfekčné do nosa napr sprej s medou alebo propolisove kvapky, kvalitný med s antibakteriálnym účinkom tj pravý med, a super je na to cesnak 2 krát denne v chlebe zjesť. Pri bolesti hrdla spravidla veľa závaží to ze čím skôr začneš tým je vyššia pravdepodobnosť ze sa to nerozvinie. Do ucha minimálne otobacid by som si skúsila zohnať ak sa nedá tak burove kvapky
No pokial ta to boli az tak, ze az ucho, tak ten zapal je uz rozsireny natolko, ze bez antibiotik to nedas. Ved ak si mala reakciu na ATB, daju sa dat ine.
Priesnitzov obklad - 1 šatku namocit vo veľmi studenej vode, vyžmykat, dať okolo hrdla, omotať igelitom, na to teplú šatku. Vymeniť po 2-3 hodinách. Nespat v tom.
Ked uz ucho,je to zle,zsoal sa lieci atb,lebo mozes mat kludne zasiahnuté stredne ucho a tam uz hrozi aj hluchota pri nélieceni.Skus ine atb
@adelka112 tak ako pisu žienky keď je chytené ucho je to zle. Len ORL vie urcit prečo ta boli a zapal to je svinstvo. Tam ti horucky môžu dodatočne vybehnúť. Ale zasa ucho boli aj pri vírusových ochoreniach .... a dosť niekedy to nemusí byť stredne ucho ale zapal zvukovou to je tiež iná bolest. Teraz dcerka bolelo ju ucho to je jediná bolest co riešim hneď u ORL - boli sme dostala atb, že ma zapal slaby, ale ešte 2 dní a už riešime bubienok. 🤦♀️ tiež bez teploty
@deti95060810 áno kúpila som spay ale vôbec nepomaha skúsim tu soľnú vodu
@adelka112 Ahoj, ja som mala podobný problém – veľké mandle, bolesť hrdla aj ucha, ATB som už nemohla, lebo mi len zhoršili stav. Lieky od bolesti ťa len na chvíľu utlmia, ale neriešia, čo sa naozaj deje v tele.
Pomohla mi prírodná cesta a rady od pána Adamkoviča zo zdravyclovek.sk. Ukázal mi, ako si dať telo do poriadku prirodzenou cestou bez chémie. Ak chceš vedieť, ako na to, zavolaj mu na 0950 542 989 – ja som konečne našla riešenie a cítila sa omnoho lepšie!
@adelka112 v prvom rade choď na test CRP..ak máš vysoké, čiže je to bakteriálny zápal, tak to bez antibiotík nedáš. Ale aj pri vírusovom môžu bolieť uši ak máš sople
@lb1984 vserky tieto babske veci co si uviedla mozu zlepsit priebeh popri normalnej liecbe. Ver mi, ze cajov, medu, vitaminov a cesnaku zjem kvantum a aj tak nepomaha. Ani preventivne a pri chorobe uz vobec nie. Toto si moze dat doplnkovo, ale nikdy to nebude hlavna liecba. Med jem pravy od vcelara a nebadam ziadne zazracne ucinky. Ak ma autorka bakterialnu infekciu, mala by uzivat Atb. Ani Jox a Doritricin jej nepomozu.
@stanulienkat nesúhlasím s tebou z vlastnej skúsenosti. Dcerka hnisavé čapy na mandliach ešte som fotila pre pediatra do dvoch dni čapy zmizli. V karte ma hnisava angina a dala to bez atb. Hovoril ze ak sa podchyti v začiatočnom štádiu ojedinele choroba neprepukne. Detto áno v minulosti ľudia umierali ale asi niečo tie staré rady mali do seba dnes spravidla streptococcus pneumoniae pri prepuknuti hneď atb, v minulosti úmrtnosť 10% ako sa ľudia bez atb z toho dostali tych 90%? Nehovorím ze atb niesu potrebné sú vďaka Bohu za ne avšak tvrdiť ze je vylúčené ze zaberie lokálna liecba sa mi zdá tiež dosť pritiahnuté za vlasy. Vieš o tom ze sa ide do štúdií napr na SAV kde sa budú skúmať príp skúmali antibakteriálne vlastnosti urciteho typu medu? Ze sa hľadajú alternatívy k súčasným atb cez prírodné produkty? Nehovorím ze to zaberie vždy ak jeden chyti bakteriu ma oslabenú imunitu bez atb to nedá a skonci tak akurát v nemocnici....
@paulinka81 ďakujem veľmi pekne určite zavolám❤️❤️

@adelka112 spray do hrdla Jox