Ako liečiť jačmeň v oku a čo očakávať?
Dobrý večer.Chcem sa spýtať ,či niekto mal niečo podobné na viečku.Začalo to týždeň dozadu.Večer ma viečko pri slabom stlačení bolelo, ako udreté.2.deň ráno zapuchnuté a nasledujúce dni mi vytekal ráno hnis.Teraz to nebolí ,len ostala gulička...,nebolí,nepichá...🤷♀️K lekárke idem ,ale za pár dní,kôli dovolenkám.Len som sa chcela spýtať ,či ste niektorá niečo mala podobné.Ďakujem

@eviacki priateľ mal to iste presne ako Ty.. V jeden deň bolelo, stipalo, vytiekla vodička a hrčka ostala, ktorá ho nebola.. Posielala som ho k dr.. Ale ako každý chlap, kašle na dr... Asi po 3- 4 mesiacoch mu to z toho opäť začala vytekát vodička, nebolelo ho nič, nestipalo... Vytiekla z neho ta vodička a gulička mu splaskla, až úplne zmizla...
Ja som mala Tobradex kvapky aj masť antibiotickú.. používala som 3 týždne..zmizlo úplne..
Ak tam máš už tvrdú guličku, bude treba vybrať zrejme..
Tak hovorila Dr mne, že keď zostane tvrdá gulička, bude treba takou lyžičkou vybrať..
Skús masírovať jemne tlakovo pár x denne..
Držím palce
@eviacki tak sa potom vstrebe, len to chce čas, mne to zmizlo po mesiaci..
Masíruj to trošku, aby ti tam nezostalo tvrdé(ako kamienok, ten potom vyberajú) a umelé slzy kvapky treba, máš tam upchatú mazovú žľazu a možno aj slzný kanálik, aby nebolo oko suché..
Je to zápal.. treba liečiť
aj môj kolega to tiež má veľmi často a ak mu ostane gulička ide na očne prepichnu mu to daju masť atb a a ide domov.
s týmto sa chodí k lekárovi? 😳 a ešte že prepichovať a vyberať lyžičkou 🙈 joooj raz ročne na týždeň - dva vydržím a ani neviem že som také mala 🤷 no ani omylom to nejako riešiť
@zuzanka.zuzu ja robím s ľuďmi( služby) a je to infekčné, nemôžem si dovoliť s takým niečim chodiť, nedajbože ohrozovať niekoho… potrebovala som sa toho rýchlo zbaviť.. a mala som to nedávno prvý x a oči potrebujem k práci ako jastrab, inak budem hladná 😀

Mala, len to bolo dole, strasna bolest a presne ako popisujes, prve hodiny ako udrete, potom uz fakt ze mega bolest. Mne dal obvodak na to tu v Rakusku kvapky- Antibiotika do oci a atb ocnu mast. Do 2 dni bol pokoj a po cca tyzdni uz po tom nebolo ani stopy