icon

Ako liečiť úzkosť bez antidepresív?

jessi03
28. máj 2017

Ahojte poraďte prosím ak máte niektoré podobný problém a vyskúšali ste už viacero antidepresív no bez zlepšenia pretože vedľajšie účinky boli silnejšie než samotná liečba. .....dá sa to aj bez nich zvládnuť?poraďte prosím dakujem

jessi03
autor
8. okt 2017

@lenkaam_1 opitam sa urcite moc dakujem🙂

lenkaam_1
8. okt 2017

@jessi03 aj ty....nieco s tym rob hlavne nenehaj to len tak ak ti nechas bez odborneho zasahu bude to horsie a horsie...ale urcite zvladnes 🙂 sme zeny predsa 🙂

jessi03
autor
8. okt 2017

Ale kym ti zabrali tie cviky tak si nieco brala ci si stym bojovala?

mia002
8. okt 2017

@jessi03 máš úzkosť? ja už neviem čo my je.nejaký zmätok v hlave.

jessi03
autor
8. okt 2017

Ano uzkost s telesnymi prejavmy ☹mno vsetko mi to spustila silna vyroza!zaciatkom roka a este aj ostatne veci okolo toho vsetko☹!davam si aj magnerot 1000g denne a pijem sypany zeleny caj...medovku...valerianu v tabletkach a pri sylnych zachvatoch si musim dat xanax!!

lenkaam_1
8. okt 2017

@jessi03 kym mi zabrali cvicenia tak som brala escitalopram +xanax. Od doktora ale uvedomovala som si ze mam problem tak som sla

jessi03
autor
8. okt 2017

@lenkaam_1 ja sa skusim zajtra poradit s lekarom o inej liecbe!kedze mi antidepresiva nepomahaly...spitam sa ho na tie anxiolytika...neda sa to vydrzat hlava ma neskutocne behom dna zacne boliet...zaludok ma boli☹unavena..slaba proste peklooo☹

lenkaam_1
8. okt 2017

@jessi03 ake antideptesiva si brala?

jessi03
autor
8. okt 2017

Ako prve..escitalopram.fevarin.amitriptylin.sertralin activis.alventa.escitil....ja som citila zlepsenie pocas prvych 2tyzdnoch uzitia...a potom len utlm...unava....nic viac mno cele zle

lenkaam_1
8. okt 2017

@jessi03 no ja poznam len escitalopram ale nie je to skoro u teba teda nepotrebyjes len cas aby si teli zvyklo?

fantafany
8. okt 2017

Ja sa liecim na uzkost,strach roky,beriem AD,po druhom porode mala bola zla,nespavala,bola som vycerpana sa to zhorsilo,zacala som mavat hrozne navaly tepla,v lete brutal az na odpadnutie,casom sa to zlepsilo,ale stale navali ostali,najviac mi to vadi ked som v spolocnosti,je mi na nic,mam strach sama niekam chodit, zda sa mi ze idem ako opita...rozmyslam ci to neni liekmi,ked ich tak dlho uzivam,krv v poriadku,stitna tiez,tak len s toho to musi byt,tuhne mi chrbat,krcna,musim chodit na masaze,aj to stoji peniaze.proste posledne roky nezijem,len prezivam

lenkaam_1
8. okt 2017

@fantafany vie to tvoj doktor?

fantafany
8. okt 2017

Vie

lenkaam_1
8. okt 2017

@fantafany a nezmenil lieky? Lebo mne escitalopram dost dlho nezaberal a ked som to povedala tak mi chcela zmenit lieky al potom uz asi tyzden na to zabrali...
Mne povedala ze liekov je strasna kopa a je tazko sa trafit do toho nejakeho co bude sediet

fantafany
8. okt 2017

Ono to zacolo ked som mala original lieky co som dlho uzivala,teraz mam sertralin,to je v podstate to iste,stalo to nepredtalo,dr.povie to su zmeny v mozgu a hotovo...

lenkaam_1
8. okt 2017

@fantafany zmen doktorku urcite....aspon to skus...ced takto je to vycerpavajuce. .

fantafany
8. okt 2017

@lenkaam_1 vsetky v nasom meste len posielaju na denny stacinar a pocuvat tam ludi ako sa chcu zabyt nemienim,tak mi ostava len tato dr,ze to liekmi nie je

lenkaam_1
8. okt 2017

@fantafany kokos to mas dobre o nicom....ale mozno v tomto extrem pripade by so zvazila aj "vycestovat" za lekarom..toto nie je normalne...lieky nezaberaju ba este horsie a je to podla nej normalne? Nepotrebujeme vysoku skolu aby sme uznali ze nieco nie je ok....je to hrozne

mikavo
24. jún 2019

@lenkaam_1 ahoj, môžem vedieť po akom čase ti zabral escitalopram? Písala si, že dlho nezaoberal. Ja ho beriem 4,5 týždňa, a teda nič moc 10 mg

lenkaam_1
24. jún 2019

@mikavo ahoj vobec si nespomeniem kolko mg som uzivala....
Ale dlho to nebralo je to uz davno ale myslim taky mesiac a pol ???-/+ cca

mikavo
24. jún 2019

@lenkaam_1 ďakujem, stačí mi to. Väčšinou je 10 mg optimálna dávka, len teda tiež sa mi to zdá, že je to dlho

lenkaam_1
24. jún 2019

@mikavo viem ze ma na to vtedy dr upozornovala ze to bude dlhsie trvat a ze ked pridu stavy mam dat xanax...
Drzim palce nech si cim skor fit 🙂

kika37
31. júl 2019

@fantafany ahoj pisem ohladu tvojho problemu ja mam presne to iste vyse 5 rokov je ti lepsie po liekoch?

fantafany
1. aug 2019

@kika37 aho aj mne bolo zo zaciatku lepsie, ale ked sa mi narodila 2 dcera, ktora bola zla, nespala, totalne ma vycerpala, od vtedy sa to zhorsilo, už si uzkost robi čo chce...skusala som ine lieky, ale budila som sa spotena, bušilo srdce, uzkost strašna, tak som sa zas vratila k starym...od porodu mam strasne navaly potenia, až mi je zle, vraj uzkost, tak prezivam, ked je nejaka akcia alebo nieco len neurol pomože...

kika37
1. aug 2019

@fantafany ach jaj ja som tiez tak na tom beriem gerodorm uz rok a spim hodinu potim sa hrozne vsetko sa mi tocii ...dala mi psychiatricka ansilan a serotax no ked citam tie neziaduce ucinky bojim sa co to bude robit ked som skusila tritico tlak mi vyletel sem tam si dam frontin.chudnem biela som ako stena ach jaj to su stavy kto nezazije neuveriii

kika37
1. aug 2019

@kika37
@fantafany to ja uz mam doma pubertacku 16 nastrocnu no to je des

fantafany
1. aug 2019

@kika37 presne, kto nezažije nepochopí, tak by som chcela normálny život, neriešiť ked niekam idem, či mi nebude zle... je to sto krát horšie ako fyzicka choroba... ja som už rozmýľala nad tým hypnotizerom v BA, len sa bojim a stojí to penazí, tuším Lajprík sa volá, som sa veľmi čudovala v tej relacii kde menia ludi, toho chlapa čo sa strašne bál zubára, ako mu z minulosti zlu skusenost vymazal a nebál sa nič toľko hodín u zubára...

kika37
2. aug 2019

@fantafany to by bolo super ja som zas nespala som ako zombiee idem chodit Na masaze a skusit terapiu kyslikom a ze vraj je dobre aj akupunktura ty mas problem aj s krcnou ze? Ja mam zlu celu chrbticu a tak ma tlaci vzadu az mi to ide do hlavy take tlaky pichanie..ach jaj fakt keby as to dalo zmenit ja by som si to aj s nejakym flegmatikom:]))))))))))))nie si na fb?ak chces najdes ma pod Marcela Starinska

fantafany
2. aug 2019

@kika37 áno s krčnou mám problémy, stuhnutu stále, len na masaže chodím...

eliska13
2. aug 2019

@kika37 Seroxat je výborný liek nevahaj