Ako môže Bisespol ovplyvniť pobyt na slnku?
Beriem atb Bisespol. A je tam neodporucane byt na slnku. Čo to vlastne znamena,ze priamo sa slnit na pláži? Alebo pri oblečenom tricku a napr siltovke na hlave je mozne byt napr na turistike, chôdzi,a tak atd?
Znamená, nevystavovať sa slnečnému žiareniu všeobecne. Kolegynin muž si uhnal "krásne " pľuzgiere ako po popálení.
mne stacilo, ze som presla na autobusovu zastavku po slnecnej ulici v juli pocas tepla takych 500 metrov) urobila som to asi styrikrat a z toho nasledneho vysypu v dekolte (a to nenosim velke vystrihy) som sa dostavala mesiac.
Nie, keď si chorá máš sedieť doma a pri ATB dupľom.
Napríklad môj syn bral Biseptol dlhodobo, kvôli opakovaným zápalom močových ciest, aj pol roka v kuse tuším, chodili sme von na prechádzky, snažili sme sa byť v tieni, ale nie vždy sa to dalo. On našťastie problém z toho nemal.
@milosko28 Pri všetkých antibiotikách by sa vôbec nemalo chodiť na priame slnko, kvôli riziku alergickej reakcii.
To ale neznamená,že keď ideš na rýchly nákup, či kúsok po slnku ,že hneď budeš mať problémy.
Proste vyhýbať sa priamemu slnku,neopaľovať sa a zdržiavať sa v tieni.
mne stacilo, ze som presla na autobusovu zastavku po slnecnej ulici v juli pocas tepla takych 500 metrov) urobila som to asi styrikrat a z toho nasledneho vysypu v dekolte (a to nenosim velke vystrihy) som sa dostavala mesiac.
@hradnapani Tiež som to mala a pálilo ako šľak.Len čo som išla od lekára z kontroly a nevedela som vtedy prísť nato od čoho.Ale to bolo veľmi dávno.
Mne sa to stalo pri Biseptole este ako dietatu a pamatam si ze potom cele leto som nesmela ist na slnko, musela som nosit dlhe nohavice a rukavy a byt len v tieni a odvtedy ho nesmiem uzivat kedze som mala reakciu.

Radsej nie … sediet v chladku este ok, ale chodenim po slnku sa napr mozes vyhadzat … nestoji to za to a vyzera to otrasne (to bola moja reakcia a to bolo mozno 15-20 min)