Ako neprísť o nervy?
Caute maminy. Viem, ze je tu mnoho tem spytujucich otazku "som dobra / zla matka (pripadne aj manzelka)?" V poslednej dobe mna mata neustale dookola ta ista otazka. Mam dve dcerky, 2.5 roka a 4.5 mesiaca a nervy na prasknutie... Ked som sa vratila z porodnice, mala som zo seba pocit, ze som super zena, vsetko som stihala, na dietky mila ako Mary Poppins, proste hormony ficali. Teraz? Paneboze, staci uplna kravina a mam nervy v kybli. Starsia vyleje vodu na zem, ja zacnem hukat, mladsia sa rozplace (to je uplne najvacsi spustac), ja sa rozhukam este viac a dopada to vacsinou tak, ze hucime vsetky naraz. No psychiatria na spadnutie. A po rozume mi zrovna v tych chvilach beha: "Reagujes hrozne, toto by si nemala robit, ved to dieta psychicky dod*bes (najma v suvislosti so starsou), mala by si s tym prestat" ale ja nie som schopna, neviem, ako sa zastavit. Po akcii, ked sa situacia ukludnim, mnoho krat placem, vratim sa k dcerke, ospravedlnim sa jej, ale viem, ze to nie je spravne. Chcela by som sa naucit, ako tomuto vsetkemu predchadzat, aby som si nemusela vecer co vecer vypocitavat situacie, z ktorych bude mat Saska v 30-tke tiky v oku a v kabelke prasky kvoli matke... Mate niektora skusenosti s "terapiou" na toto, ktora fungovala? (Rada by som zasla aj za odbornikov, ale nemozme si to momentalne dovolit). No a na zaciatku som spomenula v otakze aj slovo manzelka - moje nervy sa tykaju aj vztahu s manzelom. Uz sa nehadavame ako sme sa zvykli, ale pozorujem, ze od neho bocim. Radsej travim vecery sama, ako s nim (kniha, debilny serial, alebo sa tvarim, ze som sla spat a len tak lezim a nic nerobim, len aby som nemusela byt s nim)... Paneboze, bude tomuto niekedy koniec? Znormalnim sa? Poradte.... Dakujem...
@mahmulienka mami, čo budem papat? chlebík! a aký chlebík? s maslom? a akým maslom? maslovým! a prečo maslovým? lebo si hladná! a prečo som hladná? LEBO!!!!!! a prečo lebo? do riti tam, vlasy si trhám 😝 😝 😝 😝 😝 😝
@kalifa28 prudkeeee 😀 poznam 😀
baby..ja len ze ja mam zatial jedno dieta.. 15 mesacny.. a chceli by sme aj druhe.. no ale normalne ma to odradza!!! ze teraz radsej nie! 😉 ale tak videla som kamosky ktore maju dve deturence, a nie je to ziadna sranda.. a musim sa priznat, ze ja mam sice len jedno dieta.. a hroooozne zlate.. velmi kludne, pohodove,... ale aj tak mam niekedy take nejake depky ci ako to mam povedat... proste ze je clovek len doma, nevenuje sa sebe a musim uznat ze mamickam z toho dost sibe potom.. a viem to celkom pochopit ako sa mozu tie mamicky citit.. je to tazke, povedzme si to na rovinu (aj ked ja o tom takto nemozem hovorit s porovnanim viacdetnych mamiciek)takze baby.. moj nazor ... klobuk dole, ste perfektne, robite neskutocny job! a treba byt sem tam sebecke a najst si cas na seba a spravit nieco pre seba.. inak sa zblaznite! treba zapojit vsetkych okolo.. a ps. manzel... ti by mali pomahat tiez ako sa da... su predsa ockovia, nie?
@mahmulienka a ty ako,este v pohode?
@lia09 jasneee, leto je strasne super na davanie sa dokopy, mam dojem. vkuse sme vonku, sice kym von vyjdeme, saska narobi taky brajgel v byte, ze druha svetova suviks, ale uz len mykam plecom, ze nevadiiii, ked raz zaprsi upracem 😀 alebo v zime 😉
zacala som varit v megadavkach a mrazit - nie je navarene? nevadiii, rozmrazim, pohodka, nestresujem. sme vonku, neriesime, slnime sa, kupeme sa, ihriskujeme sa. no a kedze su vsetci vonku, aj sa nam dari zoznamovat sa, takze ani ja sa nenudim, ked kecam s inymi maminami.
ale dnes v noci muzik odchadza na 10 dni prec, tak to som zvedava, aka budem ja strasne v pohode 😀 potom dam vediet, haha
@mahmulienka ty pocuj na com ficis?Aj ja chcem taku davku pozitivizmu 😀 Mne to akosi neide.No u mna je skor opacny problem.Mne by prospelo,keby som sa viac venovala domacnosti.Kedze cele dva roky som sa venovala iba malej,sedela pri nej,hrala sa snou,rozpravala,mam pocit ze mam ponorku.Ja tiez varim na dva dni a pravdupovediac,nemam velmi co robit doma.Ja neviem,ale ja nie som typ,ze by som kazdy den dlazku umyvala.Umyjem ju vtedy,ked je to potrebne.Takisto to je so vsetkym.Takze ked sa mamicku stazuju ze maju toho vela,tak nechapem preco.Dufam ze ma teraz nikto neukamenuje.Fuu keby mne odisiel priatel na tak dlho,tak neviem co by bolo....Aj ti pride mamka pomoct alebo niekto?
@lia09 hahaaaa, tak zacalo to tym, ze som si precitala prispevky a rady mamin a skusala sa najprv akutne ukludnovat v situaciach, ktore som popisala vyssie, ze mi ide dekel vyhodit z nich. no a potom mi kamoska (tiez na materskej, asi je to nejaka epidemia medzi nami, mamami, ta kniha), odporucila knihu tajomstvo 🙂 (inak tak sa vola aj film o tom istom) - no vyplach mozgov kompletka, ale som si povedala, ze z tej srandy to dam, citam si a nech to znie akokolvek dovi-dopo, skusam tie hovadinky, co tam su popisane. ako som tu uz vyssie pisala inej maminke, minutu sa len usmievat, nic ine nerobit a usmievat sa, sustredit sa na to, ako sa usmievas a ono to faaakt ze pomaha. posledne dva dni vstavam s tym, ze (na radu super mudrej knizky) dakujem. dakujem za perfektnu noc (mala ma zobudi sice asi tristo krat a medzitym si da dvojhodinovu zurku, ale podakujem aj tak), za tiche spokojne deticky (revu obe na preskacku, nevadiiiiii, dakujem), za mileho manzela (dojde domov nasrdeny jedna radost, sopti na vsetky strany, ale nevadiii, dakujem) a som odrazu spokojna. ja som tomu vazne neverila, ale na mne to funguje. neviem, na ako dlho, ale som spokojna.
ono v nej ide o to, ako dosiahnut to, po com tuzis (peniaze, majetky, lasku), ale ja si to vyuzivam na "zospokojnenie sa". dufam, ze tu nezniem ako nejaka sektarka, ja to skor beriem ako ulet, mozno mi uz davno preplo, len som to este nestihla zaregistrovat 😉 ved uvidime o par dni, tyzdnov, mesiacov. (zo skusenosti viem, ze ja som taky zimny depresivny typ, takze od jesene to bude vyzva. ak ti to udrzim az do vianoc, asi poslem autorke toho vyplachu dakovny list)
no a co sa toho slameneho vdovstva tyka, zvykneme chodit k nasim na noc, dve, navstivit sesternicku a bratranceka, kam nechodime, lebo som lemra ist busom hodku a pol a auto mava muz, takze teraz, ked budeme mat auto my, tak si porobime vyletiky - zoo, babka/dedko, teta/ujo, kamosky, co byvaju daleko atd - zatial je to vdacne, dieta tohto veku, lebo kam ju dotiahnem, s tym je spokojna a najde si nieco, co ju tam bavi, som zvedava, ako to bude davat, ked bude starsia.
@mahmulienka inak taketo knizky su velmi fajn.Ja tiez ked ich citam,citim sa uzasne,hned mi to zmeni myslenie.Az kym ju nedocitam 😠 .Teraz nemam ziadnu na citanie,ale uz som si jednu objednala tak sa neviem dockat.Je to skor taka psychologia a je po cesky, tak dufam,ze z nej aj nieco budem mat 😉 .Inak som citala o takych technikach,napr ked si velmi nervozna,zastav sa a zacni pocitat.Tri sekundy nadych,3sekundy zadrz,6sekund vydych.A tym akoze sa sustredis na seba a upokojis sa.No bohuzial ja ked som nervozna,nedokazem sa na toto prinutit a to je chyba.Nemam pevnu volu 😒 .Ja kebyze fajcim,tak by som nedokazala stym prestat.Alebo potom som este citala take nieco,ze kazdy vecer si napis na papier svoje zelania.Nie hmotne veci,ale napr. ze chces byt spokojna,sebavedoma,co chces zvladnut v zivote a tak.Pokrcis a zahodis.No ani pritomto som nevydrzala dlho 😠
@lia09 niekde treba zacat. tie techniky mne tiez nefunguju v momentoch najvacsieho nervaku, ale som si povedala, ze sa budem snazit byt vo vseobecnosti spokojnejsia a k takym situaciam bude dochadzat cim dalej tym menej. a je to pravda.
a ako pises, tiez som zvedava, ako dlho mi to vydrzi, asi sa budem musiet davkovat takouto vyplachovou literaturou pravidelne, bo ako sa poznam, zide z oci, zide z mysle. takze planujem si pre istotu vypisat nejake tie body, co ma zaujali a si ich nalepit na skrinu pri postel, nech to mam vuse na ociach 🙂
a coze to ides citat ty? ved sa pochval, mozno inspirujes 🙂
@mahmulienka je to psychokybernetika.Znie to cudne,ale pisal to neaky zahranicny psycholog.Uz sa fakt tesim na "vyplach" ako si to ty nazvala.Aspon budem mat aj neaku tu aktivitu preseba.A este velmi dolezite je hlavne pri detoch starat sa o seba,nezanedbavat sa a tak.Co mi samozrejme tiez neide.Som leniva si nalakovat aj nechty 😖
@lia09 no skusim na to hodit okom 🙂
a k tomu staraniu sa o seba, ja uz si robim zo seba prcu, ze som totalny prototyp matky na materskej: teplakova suprava, mastne vlasy a chlpate nohy 😀 ale zabijem sa, ked sa mi nexe? ale naaaahodou, co som skoro 7 mesiacov po porode, tak som si uz treti krat oholila nohy. straaaasne sa mi nexe. u kadernika som naposledy bola 3 mesiace pred porodom a handry si nakupit... tusim este za slobodna?!?! fakt sa mi nexe, radsej sedim doma ako knedla a odfukujem, to mi je prednejsie 🙂
@mahmulienka no stymi nohami som bola na tom rovnako 😀 .Len som zacala chodit cvicit a to ma prinutilo si ich oholit.Ja si ich v lete holim pravidelne,ale v zime ee 😀 .Ale budem sa snazit to zmenit.Tiez sa chystam ku kadernikovi,lebo polku vlasov mam zltych a zvrchu tmavych 😠 No hroza.Ale uz sa chystam dobrych par tyzdnov.Inak mala som obdobie,ze som sa zacala o seba viac starat,cvicenie,masky na tvar,nechty,kupele,knihy...a citila som sa velmi dobre.Tak pochopis to,ze mi to bolo prospesne a dobre a nechce sa mi to robit???Lebo ja to nechapem.Tiez mrknem tvoju knizku 😉 .Potom este mam par dalsich na zozname,aby som mala pravidelne vyplach 😀
@lia09 jasne, to je ten stav totalneho vycerpania, apatie az depresie. ja som to tiez mala, nic sa mi nechcelo, keby mi niekto povedal, ze som vyhrala miliardu eur a som zahojena na cely zivot, tak asi nad tym len mrdnem plecom. proste nic ma nedokazalo potesit. o nic som sa nedokazala postarat a mohlo to byt hociako prijemne, neeechceeeee saaaaa miiiiii - jedina odpoved na vsetko (a to myslim uuuuplne na vsetko). dokonca som ani nemala chut na nic, ziadne jedlo, nic.
sranda, raz, ked vyrastiem, tak zistim, preco toto my zeny mavame taketo hluposti. asi to budu tie stupidne hormony, hovada jedny!!!! ked som bola tehotna s naty a mavala som stavy zachvatov placu z nicoho nic, tak saska vobec nechapala, co sa to so mnou robi a normalne sa toho bala. tak som jej povedala, ze mi v tele plavaju potvorky, ktore sa volaju hormony a tie robia, ze niekedy placem, aj ked nechcem. odvtedy ich neznasa 😉 vychovavam od mala haha
@lia09
@mahmulienka
ahojte, pridavam sa do klubu 😀 jacim na starsiu ako Viktorka od splavu, ona ma uz 3,5 takze Preco pocujem asi tak 345x denne (ona spava len v noci, fici nonstop tak od 7-21.00) a uz aj argumentuje, hada sa a vyjednava so mnou...potom sa rozplace, ja na ju revem, nech nereve, ze zobudi maleho a takto si zijeme...utesujem sa o.i. tym, ze prudky rozvoj psychoterapie v dnesnej dobe jej v pripade potreby o 20-30 rokov pomoze prekonat traumy z detstva, o ktore sa zasluhujem 😝
ale trapi ma to, a uz som si povedala, ze ked ma zase vytoci, prehltnem, a najprv napocitam v duchu do 10...ale ja cholerik, pridem tak ze po raz-dva...a uz ficim a jacim 😒
@margarita vitaaaaaaaaj 😀 plne chapem, cim prechadzas, mne zo zaciatku 1-2-3 teoria tiez vobec nepomahala a tak som normalne odchadzala z miestnosti. akonahle prdocha urobila nieco, z coho mi slo dekel vyrazit, okamzite som sa pakovala na opacny koniec bytu, tam som sa predychala, kolkokrat aj vyvrieskala do steny a vratila som sa pokojna ako hladina sinicami pokryteho rybnika. a tak som zacala a tak si teda pokracujem dodnes, zatial dajme tomu povacsine uspesne ale tak sa tu chvalim, aka som ja prudko vyrovnana zena, uz to vidim, ako zajtra ledva oci rozlepim a rozvrestim sa az do viedne ma pocut bude 😀
@mahmulienka
hmm, len ona vrtula, ako ju poznam, uteka za mnou ze "maminka, kam ides? idem s tebou!" 😀
ale skusim aj ja, mozno to zafunguje...
a toto tiez poznam, ze aky fajn den bude, aj som sa snad vyspala zo 4 hodky (kedze maly pyta aj kazde 2 hodky v tych horucavach)...krasne pocasie, ideme na pol dna von, a potom Kitty nieco stropi, zahlasi, vykydne, a ja mam tlak na infarkt.
je pravda, ze pomaha, ked s nou par hodin nie som, napr. sli s mm k svokrovcom, alebo mi ju moja mama vezme na chvilu samu von, a uz mi chyba a ked pride naspat, uz na nu nemam potrebu jacat - no asi typicka ponorka....
uvidime, v septembri mi ide do skolky, este budem aj plakavat za nou 😀
@margarita mne saska este nestiha, takze zatial utekam 🙂
a to mas super s tou skolkou, mne prdochu nezobrali, takze ja ich budem mat doma za ritou asi az do ich prechodu, ale pohoda, tiky v oku uz presli 😉
to je super, ked ma kto s dietkami pomoct, mne takto saska tiez obcas ide k omame, alebo teraz, ked mi ide muzik po horach lozit, sa ja odkydkam k nasim. aspon nejake odlahcenie.
inak rozmyslam, ze tie nervy su mozno lepsie aj tym, ze je naty uz vacsia... kto vie, ved cas ukaze
@mahmulienka
no, ved uz aj museli, ked ma 3,5 - pred rokom este nemala narok 🙂 sice bude asi chytat vsetky mozne skolkarske bacily, lebo doteraz za 3,5 roka ochorela len 2x (sice take fajnosti ze 1.zapal pluc a 2.mononukleoza), takze mozno bude viac doma chora ako v skolke, ale normalne uz citim, ze ona tych rovesnikov potrebuje, asi jej uz fest leziem na nervy. na ihrisku aj hockde na ulici obhana deti a chce sa s kazdym hrat 😎
tak si ma fakt potesila, ze sa to moze vekom lepsit...ja vidim zlepsenie uz po konci sestonedelia, ze hormony sa ukludnuju...no nic, dala som si tuto temu medzi oblubene a budem sem priebezne prispievat ako to s dvoma mojimi zazrakmi (ne)zvladam 😉
@margarita no u mna to bolo zo zaciatku naopak, tie prvotne hormony praveze sposobovali to, ze som bola imunna voci cimkolvek sposobenej nasrdenosti. vseeetko v pohodicke. po takych dvoch tyzdnoch doma uz to bolo horsie, ale teda uplny vrchol bol tak dva mesiace dozadu, to bola fakt katastrofa. a to bolo zrovna obdobie, kedy sa naty potrebovala vkuse nosit iba, prestala sa otacat, len lezala na chrbte a vrieskala odusu. a ten plac je teda za vsetky drobne. a ja to mam tak, ze ked naty place, som z toho nervozna a to ma vytoci uuuuplne kazda hovadina (ako napr. vlas v tvari, ktory som si nevedela odhrnut) do nepricetnosti. no ale teraz uz je naty vacsia, znova sa zacala lemrusa jedna hybat, uz sa vie trosku zabavit, nevresti stale (presla na nonstop huuuukanie, co je uz trosku zvladnutejsie, ale aj tu level otupenosti klesa s pokrocilostou dna a k veceru uz mavam hlavu ako balon, ale aspon to nie je ten rev), proste je to lepsie. a saska je tiez uz trosku sikovnejsia - mna najviac dostavali tie jej nepochopitelne nehody - stoji a z nicoho nic sa zrube ako kabela a reveeeeeeeeee ako by ju na noze brali, pricom realne nema ziaden uraz, alebo veci typu mamiiii, ja urcite ten bublifuk nerozlejem. ani som sa nestihla otocit a bol po celej obyvacke, nechapacka a hned huuuukacka po nej ako zmyslov zbavena. a tiez ju opustilo take vecne fnukanie, asi trosku odkukala spravanie od vacsich deti na ihrisku, ze nefnukaju kvoli kazdej hovadine, ako ona zvykla.
fakt som nesmierne stastna, za toto pocasie. vypadnut na cely den von je najlepsi liek. a ked sa ti podari este si najst nejakeho sparing partnera, maminu kamosku, tak to je uplne najsamfasa. mas niekoho takeho v okoli? alebo aspon vidavas na ihrisku? dohodni si 'playdate', kavicku a pome 🙂
@mahmulienka
hej, mam tu kamosky, ale mne neva ist aj len tak na blint na ihrisko, mam tu v okoli na kazdu svetovu stranu 2 😀 a aby mi nesiblo zo stereotypu, tak ich pravidelne striedam a kazdy den sme na inom...takze nejake stamgastky kamosky nemam, ale tym padom "z videnia" poznam uz pol Ruzinova.
a rozpravat sa s mamickami ani nemam na pieskovisku silu a chut, plne ma zamestna rozpravat sa cely den s mojou "veducou", lebo ta je v tomto po mne, odkedy rano oci rozlepi, uz keca v jednom kole, a hovori este aj 10minut po tom, co zaspi....mne raz jeden kamos trefne povedal, ze ja budem takto rozpravat zo zotrvacnosti este cca polhodinku po vlastnej smrti 😀 ma recht.
skoda, ze ste "az" v Dubravke, myslim, ze by to stalo za stretko....alebo ved mozno raz...niekedy...niekde aj osobne.
zatial aj takto virtualne Ti verejne dakujem , ze si zalozila tuto super temu, lebo uz asi 2 mesiace ju brutalne potrebujem 😀 takze diky diky 😵
@margarita hahaha, tak o saske moja mama zasa hovori, ze ta ma ocny sval spojeny s ustnym, pretoze akonahle otvori oci, huba jej ide a nezastavi sa, az kym nezaspi 😀
veducu posli nabuduce nahanat mladsie deti, nech mas chvilku aj na pieskoviskove maminy.
inak buduci tyzden budeme 3x v ruzinove, mame tam cvicenia (po, st, pi), len tak hlupo o 11.00, ale predtym by sme nieco mohli spachat, ak by si mala zaujem, daj vediet, ja sa potesim 🙂
tak baby po precitani tejto temy mi je hned lepsie 😀 😀 😀 uz som si myslela, ze len ja som nervna, nemozna a neviem aka....je to totalna depka...ale ked tak citam, tak zistujem, ze sme uplne normalne....
tiez ma vedia vytocit hocijake hovadiny a potom kricim.... niekedy mam pocit, ze som uplne nemozna, ze nic nestiham....rano sa zobudime, kym ich obriadim a naranajkujeme sa tak je aj 10 hod. potom ide najmensia spat, tak ja skusam nieco rychlo porobit, to stale jednym okom na tamaru aby som davala pozor...a ked sa vanes zobudi, tak je na case aby isla spat tamara...normalne mam nervy, ze niekedy nestihame ist doobeda ani von...ale ked to spanie maju na striedacku....pomedzi to varit,upratat, vyvesat pradlo, pozehlit ked treba...a to ked sa pozriem na policku tak prach....boha kedy to mam stihat....
ale aspon ma tato tema potesila 😀 😀 😀
@dida38 jejda, kam sa ja s tymi mojimi dvoma ochechulami hrabem, na tie tvoje styri... ked vyrastiem aj ja si tolko prosim. len akurat tie nervy v pazke ma momentalne od toho odradzaju. ked neviem davat normalne 2, ako mam dat 4?
@mahmulienka
aj ja som mala povodne v plane tie 3-4 ks, teraz Bohu kazdy den dakujem vobec za tieto 2, ze sa porodu dozili 😔
ale kamoska so 4 detmi ked cakala este len tretie to komentovala slovami:
"no, ked nezvladam dve, mozem nezvladat aj tri, nie?" 😀
to je moje heslo, az by raz napriek vsetkemu prislo aj na dalsie deti.
@dida38, @mahmulienka, @margarita fiha ja tu akosi vytrcam 😀 .Mam len jedneho certa 😀 .Nastastie.No dneska krasny den,hned zrana sme sa vybrali na ihrisko.Akonahle som si sadla a vybalila hracky,mala sa pokakala do gati.Tak najprv si hovorim,ved ju utriem,mam gate nahradne.Ale ked som ju vyzliekla,no to bolo nadelenia.Mala to uplne vsade,po celej nohe.Hned som sa nasr.la,viem ze by som nemala.Ale 5minut predtym som jej povedala,ze ked treba cikat kakat pojdeme do travicky.Tak sme sa hned spakovali a ja som po celej ceste domov jedovala 😠 Tolko o nasom peknom dniku na ihrisku.
@lia09
to mi je luto, prave som Ti odpisala do Tvojej "nocnikovej" temy. chce to len pevne nervy, ja som uz tiez stresovala, ze moja selma pojde s plienkou aj k maturite, a potom ma prijemne prekvapila. ale az vo faze, ked som sa tvarila, ze mne je jedno, kolko mlacok denne utriem, ze fakt sa cely den zameriam len na to a nebudem penit pri kazdej nehode. nastastie mame v byte parkety a koberec len v obyvacke, tak sa to da. a pod nu ked sedela napr. na gauci som davala taku tu nepremokavu podlozku ako v nemocke, aj do kocika som jednu dala a aj do autosedacky....
my dnes na ihrisku super tazka pohoda, hned sa tam socializovala s asi 6 rocnou Sonickou a jej asi 3 rocnou sesternickou z Norska, piekli si kolaciky, nahanali sa, skakali skolku....maly mi spal v kociari a ja sa opalovala...no idylka, kiezby takych dni bolo viac 😉
@mahmulienka ahoj, no u nas len tolko ze uz chodime do skolky takze som sa premiestnila so skolkarskej temy 😉 .Ale inak klasika.Cele doobeda doma revem,ze co snou v skolke.A akonahle si ponu pridem,stihne ma nahnevat uz tam.Je protivna,tvrdohlava a neposlusna 😠 .Vcera som odpocitavala minuty,kedy uz pojde spat.A vy ako?

@lia09 boze, toto je ako cez kopirak 🙂 saska vie tieto otazky doviest az do krajnosti: mama, kam ideme? von. a kam von? na ihrisko. a preco na ihrisko? lebo si sa chcela ist pohrat. a preco som sa chcela ist pohrat? ?!?!?!?!? do pazky, co na toto povies?
takze ja vacsinou sa snazim stopnut jej otazky protiotazkami. napr. ked sa opyta kam ideme, tak sa jej spytam, kam by chcela ist ona a preco a ked spusti, ze preco teda nejdeme tam, poviem jej, ze pojdeme nabuduce a znova sa rychlo pytam nieco ine, alebo ju upozornim na okoloiduceho psa/elektricku/smetiarov/kamen/proste cokolvek co je po ceste a mam vacsinou pokoj. su dni, kedy to nefunguje ani omylom a cely den mi ide uz hlava prasknut z tych jej otazok, ale tak s tym sa asi musime zmierit, kazdy si tym presiel.
niekedy jej este tak poviem, ze je od nej velmi pekne, ze sa tolko pyta, aspon sa vela dozvie, ale ze ani ja neviem vsetko, takze sa musi pytat aj inych a poslem ju za daddym (alebo babkou, dedkom, ktokolvek je po ruke, ak mam moznost, treba vyuzit haha)