Ako odstrániť strie?

lea1610
30. nov 2016

Ahojte baby 🙂 Poradte mi prosím niečo dobré a overené na strie. Cele tehotenstvo som sa natierala s olejčekmi a na začiatku 7. mesiaca mi tak popraskalo brucho, že som z toho zufala. Dakujem

elenka.k
30. nov 2016

ja už ich mám 6 - 8 rokov a stále ich mám :-/ niet na to nejaké účinné prostriedky ☹ oni úplne nezmiznú!

lea1610
autor
30. nov 2016

Ja viem, že úplne mi nezmiznú, keby aspoň vybledli. To bude asi beh na dlhé trate 😒

elenka.k
30. nov 2016

@lea1610 asi hej! ale ja som sa rozhodla, že nebudem viac míňať peniaze .... ☹ Počkaj si na iné odpovede.

slnecnica333
30. nov 2016

Ja som cele tehotenstvo nemala az v 9mesiaci :( a to som sa mazala olejom Bi-Oil.dobry na vyblednutie a aj ich redukuje je Eucerin a ze vraj na vyblednutie pomaha aj olej od Hipp

senan
30. nov 2016

Baby mne sa uz tiez zacinaju robit:/ A to sa stale snazim natierat. Doteraz som nikdy nemala a dost vela kamaratok mi hovorilo ze to je aj tym ze pravidelne cvicievam, lenze teraz uz po menej a zacinam si vsimat ze sa mi zacinaju robit

lea1610
autor
30. nov 2016

ja som počas tehotenstva použivala Eucerin a Bi-Oil a nepomohlo. Počula som, že dobrá je aj zinková masť je dobrá. A čítala som tu, že aj kokosový olej

lea1610
autor
30. nov 2016

@elenka.k ja skúsim ešte ten kokosový olej

fleur_tt
30. nov 2016

Určite ti pomôže aj pravidelný šport, hlavne HIIT, čo je pohyb vo veľmi vysokom tempe, ale počas krátkej doby. 🙂

moonlight1210
30. nov 2016

@lea1610 po case vyblednu aj samy na take akoby strieborne pasiky. a ked zena po porode schudne, tak sa stensia na takmer tenucke ciary. ale nezmiznu uz nikdy. vzdy ich bude trosku vidiet.

to ako pruzna je tvoja koza nie je dane olejcekmi (aj ked ciastocne mozu pomoct zmiernit vyskyt strii), ale genetikou po predkoch.
a vplyva na to aj velkost bruska a tvoja vyska. ak si nizsia (do 160 cm) a mas velke brusko, tak mas skoro istotu, ze ta koza ku koncu popraska. len vynimocne nie.

lorela
30. nov 2016

@lea1610 Strie už nezmiznú nikdy. Je to narušené potrhané tkanivo, ktoré sa časom len mierne zahojí a vybledne. Nič nepomáha.
Ešte možno tak laser, najneskôr do 1 roka od vytvorenia strií, čo je pomerne finančne náročné riešenie a aj to bez 100% výsledku.

lorela
30. nov 2016

@fleur_tt Čo má pohyb spoločné so stiami? To nie je celulitída.

sardinka336
30. nov 2016

Možeš sa natriet aj motorovým olejom a nepomoze ti to zbavit sa strii.... Tvoja koza je taka, ze ma ,,blbu elasticitu,, jednoducho tu hra rolu genetika, hormonalne zmeny v tehotenstve atd. Je možné ich len zmiernit aby neboli take viditeľné, ale uplne odstraniť sa nedaju, časom vyblednu. V dnešnej dobe ,,ideálnych krások z fotošopov ,, je to hotova pohroma...ale ja osobne to uz neriešim, v tom ,,popraskanom,, bruchu boli 3 krasne, zdrave deti takze asi tak a uz to mam uplne blede ....je to v hlave, niečo sa dá zmiernit, ale ostatne je o našom nastavení ako o sebe premyšlame.

tova
1. dec 2016

genetika, genetika.. Ja mam dvojicky spolu 7kg pri porode, myslela som ze neni nadej aby sa zabranilo striu, nekremovala som nic, samozrejme brucho ku konci bolo cervene a svrbelo ale strie nikde. Po rokoch brucho kleslo samo na predporodnu vahu bez cvicenia a diety, a ziadne strie. Priznam taky 10cm flap tam je pod cisarskym rezom ale gate to uplne zakriju.

kingab
1. dec 2016

ja som pouzivala pocas celeho tehotenstva trnkovy olej od Dr.Hauschku a napriek tomu, ze kazda zena v nasej rodine ma brucho popukane od strii, ja nemam.. ale! odporucala som kamoske, ktora vela schudla a mala velmi viditelne strie, nech sa natiera tym olejom, a vraj pomaha.. uplne nezmizli, ale velmi ich ten olej zjemnil. Mozno by zabral aj na vase strie, vyskusajte...

lea1610
autor
1. dec 2016

@sardinka336 ja viem že sa nedá úplne zbaviť, len potrebujem aby mi vybledli lebo ich mám teda dosť červené

yanni
1. dec 2016

@lea1610 A kolko si po porode? Vyblednu same ale trva to rokyyyyyyy.
Nezbavis sa ich nikdy a tiez pocas tehu nepomoze ziadne natieranie. Ako baby uz pisali, velku ulohu hra genetika a elasticita pokozky. A dokonca ani vek nehra velku rolu.
Ja som najmladsiu porodila v 37. rokoch, nemam ani jednu striu, mazala som sice a to len obycajnym telovym olejom pol litra za nejake dve euricka a aj to som flakala.
Moja mama tiez nema ani jednu triu a to pribrala v oboch tehu velaaaaa, ale hned do 2-3. mesiacov vsetko zhodila, cize pokozka sa rychlo stiahla.
Este je tu laser, ale za mna, blbost, lebo nezarucuju uspech. vykasli sa na to, tes sa z dietata, normalne sa o seba staraj, ak mas este nejake tie kilecka navyse, tak schudni, po rokoch vyblednu a budes sa uz len smiat aka si bola mlada, blazniva a na nervy z nejakych tych strii😉

briketa
1. dec 2016

@lea1610 nic na svete neexistuje co ti uplne odstrani strie. Najucinnejsim prostriedkom na ich vybled utie su opakovane laserove zakroky. Krem absolutne ziadny. Ich prirodzene vyblednutie trva priblizne dva roky. Ak spevnis brucho na svalstvo, ze sa Ti naspat stiahne, viditelmost strii sa uplne zjemni.

yanni
1. dec 2016

@lea1610 az teraz som kuk. Pane boze, dieta ti ma len mesiac a ty risis strie? Viem, ze to nie je najestetickejsie ale teraz s tym este aj tak nic nenarobis. Zi, staraj sa o dieta, uzivaj si a nechaj striam volny priebeh. Ozvi sa tak o 10 rokov😉

googlinqa
1. dec 2016

Na to neexistuje nic ak su hlboke a ak su mensie casom vyblednu kremiky a maste oleje vyhodene peniaze do luftu

lorela
1. dec 2016

@lea1610 Vyblednú sami od seba. Teraz, krátko po pôrode, je prirodzené, že ich máš červené. Zahoja sa. No alebo keď chceš, kupuj všeličo možné od krémov cez oleje - a tiež vyblednú 😀

alaguema
1. dec 2016

@lorela spevnené svalstvo strie zmierni. Je ich menej vidieť. Ja paradoxne nemám na bruchu ani jednu, ale mám na lýtkach ešte od puberty, keď som konečne trošku nabrala tvary, bola som dovtedy hrozne chudá a na lýtkach a na zadku sa mi vytvorilo pár strií. Cvičením som to spevnila a normálne si ich ani nevšimneš, ak neskúmaš kožu z blízka. Samozrejme, ak sú na bruchu hlboké praskliny, tak sa to asi tak jednoducho vyretušovať nedá, ale cvičenie určite pokožke neuškodí, práve naopak.

majdalenka23
1. dec 2016

Ja používam olej na strie a jazvy od Kneipp. Je super, treba ho používať každý deň po okúpaní. Po 2 rokoch používania sa zúžili, zbledli a koža sa pekne vypla. Ale to najdôležitejšie je veľa piť čistej vody a pravidelné cvičenie. 😉

lorela
1. dec 2016

@alaguema Cvičením je pokožka viac prekrvovená, čo určite prispieva k zlepšeniu jej stavu, ale osobne si nemyslím, že by bolo cvičenie primárnych riešením na strie. Ešte tak jedným z riešení, ktoré môže a nemusí prispieť k ich menšej viditeľnosti.
Už som videla veľa krásnych spevnených, mierne svalnatých tiel so striami, ktoré len prirodzene vybledli (u žien, ktoré sa dávali do formy po pôrode) a tiež srtie, ktoré sa vytvorili práve v posilňovni nárastom svalovej hmoty (pravdaže skôr u mužov).

alaguema
1. dec 2016

@lorela veď nepíšem, že je to primárne riešenie a nepíšem o naberaní svalovej hmoty, ale o spevnení svalov a teda aj pokožky. Napísala som to jednak preto, že s tým mám osobnú skúsenosť a preto, lebo si sa čudovala, čo má pohyb spoločné so striami. No, má 😉 Pravidelný pohyb pôsobí na telo veľmi komplexne. Jasné, že ak sú na bruchu veľmi hlboké strie, tak sú viditeľné aj po spevnení, ale ak sú nenápadnejšie, môžu sa minimalizovať natoľko, že ich zbežným pohľadom nevidieť.
Nakoniec, nie som tu sama - to isté píše aj @majdalenka23

lorela
1. dec 2016

@alaguema Mám niekoľkoročné skúsenosti s fitness posilňovaním/návštevami fitcentier a tiež niekoľkoročné skúsenosti s vlastnými striami 🙂.
A posledné o čo mám záujem je doťahovať sa s tebou, kto má "väčšiu" pravdu a viac prispievateliek s podobným názorom (mimochodom, koľkým z nich pomohlo samotné cvičenie na zmiernenie strií a koľkým z nich len čas?).

lili007
1. dec 2016

JA som používala bepanthen proti striám a strie sa mi vyhli. Je pravda, že som sa natierala aj niekoľko krát za deň ale zjavne to pomohlo. Keď mi po tehotenstve zvýšil krém skúsila som ho aplikovať na strie na stehnách, ktoré mám z puberty, mám pocit, že zaberá + využívam striedavú sprchu na prekrvenie pokožky.

evittam
1. dec 2016

@lili007 Pozri, ale stále nemôžeš tvrdiť, že ti bepanthen pomohol k tomu aby si nemala strie- ako ani ja netvrdím, že masť, s ktorou som sa natierala mi zabezpečila v oboch tehotenstvách, že mám bruško, ktoré mi môže závidieť možno aj taká 18-stka.😉

alaguema
1. dec 2016

@lorela mne cvičenie pomohlo na strie. To nie je väčšia pravda, je to osobná skúsenosť, ktorá niekomu môže byť užitočná. Že tebe nepomohlo, neznamená, že nepomôže nikomu. Rovnako si myslím, že mi pravidelný pohyb a pevné svalstvo pomohlo vyhnúť sa ďalším striám v tehotenstve. Pri druhom tehotenstve som mala brucho ako keby som čakala dvojičky, malá mala 4,5 kila 😉 Napriek tomu nemám na bruchu ani jedinú.

evittam
1. dec 2016

@alaguema Súhlasím s tebou - jednej pomôže toto, druhej tamto a neznamená, že ak to ďalšej nezabralo tak to nie je pravda. Ale veľa je aj o genetike - ako to tu už bolo spomínané. 😉

sardinka336
1. dec 2016

@lea1610 tak to musis počkat par rokov kym ti vyblednu ...