icon

Ako oznámiť odhlásenie od starého zubára?

4. sep 2024

Ahojte,potrebujem sa odhlásiť od starého zabara,lebo chcem si dať inde kartu, ako to mam oznámiť tomu starému? Co povedať?

katkaseiner
4. sep 2024

mne sa zda ze to nemusis oznamovat... ja som isla rovno k novemu a on si vypytal kartu od stareho

ewell13
4. sep 2024

Treba ist k novemu zubarovi, ten ti vypise na listok ze ta berie, a ziada o vydanie karty. Povodny zubar ti da kartu, a tu zanesies novemu.

thirstymonk
4. sep 2024

Normálne. "Stojíš za hovno a našla som si lepšieho" :D NEjako takto som to povedal ja (až na to hovno) :D

h2
4. sep 2024

Nijako, prihlásiš sa k novému a on si od pôvodného vyžiada kartu poštou.

butterflyeffect
4. sep 2024

Nikdy som neoznamovala staremu zubarovi, vzdy som sa len nahlasila k novemu. Kartu nebolo treba

autor
4. sep 2024

@butterflyeffect no vraj treba sa odhlásiť od starého, sestrička mi vravela ale ze sa mam odhlásiť skôr ne v deň ošetrenia, tak ja teda neviem a u starého zubára som bola naposledy pred 2 rokmi

butterflyeffect
4. sep 2024

Tak najst ineho zubara-menila som zubara 4x nikdy som sa neodhlasovala, nikdy kartu nenosila. Novy spravil preventivku a rtg, podpisala som papiere a hotovo… a tak isto u inych lekarov ak trebalo kartu-tak si ju ziadal novy lekar. Ziaden doktor ti kartu do ruk neda…

heln
4. sep 2024

viac krat som menila zubara, vzdy som musela ist k staremu a on mi dal papierik, ze ma vyraduje.
naposledy mi nova sestricka povedala, ze odhlasovat sa nemusim, ze ma odhlasia automaticky cez zdravotku. ale aj tak som tam sla, lebo som chcela stary rontgen, ktory mi odmietol vydat a ani vypis z karty.

michaela789
4. sep 2024

Ja som len zavolala, že končím 😅 žiadnu kartu nikto neriešil, ani stará ani nová zubárka.
Nová mi spravila vstupné vyšetrenie od podlahy, rontgen, prehliadku a konzultácie.

lenkahvh
4. sep 2024

Ja som sa uz stretla s tym, ze chceli odo mna aj podpis pri odhlaseni od stareho zubara na ich tlacivo, to odhlasenie som im pritom poslala pisomne postou, cize doklad fyzicky mali. Ja som od stareho zubara ani nic nechcela, nova zubarka si spravila vstupne vysetrenie a nic viac jej nebolo treba. Rozni su zubari, maju rozne procesy zauzivane, cize co jeden robi, druhy nemusi.

ivanakal
4. sep 2024

Ja som si nasla noveho zubara, ten mi povedal, ze potrebujem kartu, resp. vypis od stareho. Tak som volala starej zubarke, ze chcem u nej skoncit, prechadzam k inemu zubarovi.. Viac som nehovorila, naco.... Musela som u nej podpisat ze koncim. Novy zubar si urobil svoje vstupne vysetrenia, rtg a podobne.....

autor
4. sep 2024

@michaela789 a ako.ste je to povedala myslím starej zubárke ze sa chcete odhlásiť ci ako?

michaela789
4. sep 2024

V podstate áno. Zavolala som, že prestupujem k novej lekárke a že dokumentácia nie je potrebná tak nech ju skartujú. Nikto odo mňa nič viac nechcel. Podľa mňa, keby som ani nedala vedieť tak je im to jedno.

sevrin
4. sep 2024

Ja som mojej pôvodnej povedal, že chcem prestúpiť inam, mal som dobrý dôvod, nová zubárka bola mi oveľa lepšie dostupnejšia, pôvodnú to ani nezaujímalo (v dobrom), úplne v pohode mi dala kartu.

lynda888
4. sep 2024

Niekto sa odhlasuje a niekto nie. Rozdiel je preto, že ak chodíš k súkromnému zubárovi, kde poisťovňa neprepláca nič, tam to oznamovať netreba. Ak ale chodíš k takému, ktorý spolupracuje s poisťovňami a opäť an prestupuješ k takému, tak je naozaj potrebné to nahlásiť.
Postup je taký, že si vypýtaš od nového zubára potvrdenie, že ťa preberá do zdravotnej starostlivosti. Toto tlačivo zoberieš svojmu pôvodnému zubárovi, normálne povieš, že odchádzaš inde a prosím si výpis zo zdravotnej karty. Sestrička ti to môže vydať hneď na počkanie, alebo poslať poštou. Aj je normálna spraví to tak, ak nie zo zákona má až 30 dní na vydanie.
Potom ideš už normálne svojmu novému zubárovi, ten si spraví urcite vstupne vyšetrenie, preventívku, možno aj RTG.