Ako podporiť organizmus počas a po chemoterapii?

23. feb 2024

Ahojte. Prosím vás určite máte nejaké info tí, čo ste si tým prešli. My sme začali s imunoterapiou popri chemo, ale zaujímali by ma aj iné možnosti ako podporiť organizmus a kostnú dreň. Je ich určite viac, o ktorých ani nevieme. Budem vďačná za každú info. Viem jedine, že sa nemá B vitamín a železo, lebo oboje podporujú rast rak. buniek. Ďakujem pekne.

stellarstar
23. feb 2024

Sama nič nekupuj a všetko s dohodou dr

marcellka32
23. feb 2024

Podkovicnik

guudy
23. feb 2024

Suhlasim, vela onkologov neodporuca dokonca ziadne vitaminy a preparaty pocas chemo. Vsetko konzultovat s onkologom.

marcellka32
23. feb 2024

Kamoš bol onko pred 20 rokmi, kupovali sa rôzne vitamíny ktoré mu pomáhali....dr neodporúčajú nič, pretože sú zásadne proti ..pomáhal mu podkovicnik, reishi a ine

guudy
23. feb 2024

@marcellka32 ach jaj. Nemozes odporucat cokolvek, co si myslis, ze pomahalo pred 20 rokmi. Jednak nepoznas presnu diagnozu autorky, nevies ci kamosovi by nepomohla chemo aj keby neuzival ine pripravky. Navyse liecba sa za 20 r uplne zmenila…proste nie, taketo odporucanie fakt nie je na mieste.

tilly
23. feb 2024

Ako píšu kočky vyššie, všetko treba mať odkonzultovane s onkologom. Ka som mala dhea (tuším tak sa to volá), ale najviac zabralo to také klasické, čo najviac aktívny pohyb na čerstvom vzduchu, takže vždy, keď sa dalo, sme vybehli na hory, alebo k moru, najbližšie do Slovinska.

marcellka32
23. feb 2024

@guudy pýta sa autorka, poradila som, čo si ona z toho vezme je jej vec...

guudy
23. feb 2024

@marcellka32 ale radis blbosti, no🙄

marcellka32
23. feb 2024

@guudy pre niekoho blbosť...
Pýtala sa na vitamíny, samozrejme ich má odkonzultovat s lekárom ....snáď vie čo má robit

guudy
23. feb 2024

@marcellka32 nie, vela ludi nevie, co ma robit. Pre kazdeho pacienta a jeho rodinu je to sok a tak maju pocit, ze nieco treba robit navyse okrem liecby. A tak sa napr pytaju cudzich ludi-laikov na MK. Tvoja rada moze pacientovi uskodit, tu sa nebavime o soplikoch.

stanulienkat
23. feb 2024

Okrem rád vyššie by som odporúčala prestať piť alkohol, fajčiť, nedať sa tetovať, zdravo sa stravovať a zaradiť primeraný pohyb. Výživové doplnky konzultovať s lekárom a byť psychicky v pohode.

guudy
23. feb 2024

@stanulienkat este doplnim, ze byt smutny a poplakat si je normalne. Ak by to ale bolo casto, objavili by sa uzkosti/depresie, treba riesit psychiatra. Kazde onko pracovisko ma vlastneho.

taktotedanie
23. feb 2024

@marcellka32 no by si sa cudovala ze tu clovek poradi blbost a ludia to hned utekaju kupit alebo robia potom ked sa nieco stane komu sa pojdu stazovat? Marcelke z Mk?

marcellka32
23. feb 2024

@taktotedanie je na autorke čo si vyberie...
Ja nie som lekár, pýta sa na odporúčanie vitamínov....ma to samozrejme konzultovať s lekárom to je celé

taktotedanie
23. feb 2024

@marcellka32 a este take info spred roku pans
Ludom chyba trosku sebareflexie

autor
23. feb 2024

@stellarstar samozrejme. My sme prisli za dr s otazkami, ta to schvalila alebo nie. Ale neponukla nic okrem klasickeho protokolu

miskakyska
23. feb 2024

..mne tiež onkológ povedal, že nič...telo sa musí s tým vysporiadať samo... čo som bola prekvapená,lebo som myslela, že poradí niečo na krvotvorbu,imunitu...
Doteraz mám kúpený penoxal, ale nikto sa mi k nemu nevedel vyjadriť,tak radšej nepokúšam

autor
23. feb 2024

@miskakyska tak napríklad nám C a D odporúčali

guudy
23. feb 2024

Autorka, co nie/je vhodne uzivat vzdy zalezi na konkretnej diagnoze…nebudte moc hrr, vsetkeho vela skodi…

miskakyska
23. feb 2024

..objednala som túto knihu..tak som zvedavá..lebo, človek môže narobiť fakt viac škody,ako osohu ..treba byť opatrný pri tejto diagnóze, každý nádor, liečba sa správa ináč..niekomu pomôže,niekoho môže zabiť