icon

Ako poraziť zlatého stafylokoka v hrdle?

8. jan 2025

Dobry den uz 6 tyzden bojujem so zlatym stafylokokom obvodný lekar mi chce dat ATB ale na ORL mi pani doktorka povedla ze netreba antibiotiká, prosím vas poraďte ja som uz zufala jeden povje tak druhy tak a neprechadza mi to.Hrdlo boli skriabe biely povlak sa mi zacal robit velmi neprijemne

janinah
8. jan 2025

Uz je tak rozsirwny.ze je mozne.ze vyberies atb a vrati sa ti z okolia zas....pomocna liecba spreje atd nestacia?

janage
8. jan 2025

Ak zlaty stafylokok spôsobuje problémy, veľké bolesti atď tak určite liecbu treba. On sa nedá úplne zničiť, niekto ho má a nespôsobuje problémy, ale pri zníženej imunite sa premožiteľa a problémy robí. Vtedy treba už liečbu.
ORL zavolaj, že sa ti stav zhoršuje. Biele povlaky nech pozrie lebo môže to byť aj kvasinka, nie len hnis. Tam by bol výter namieste.
A odporúčam kloktat (nie sprej) Glimbax. Kúpiš v lekárni.

7trisha7
8. jan 2025

Ach akurat nedavno som citala ze niektora z cinskych hub (myslim tie typu čaga, cordyceps atd) uspesne nici toho stafylokoka ale nepamatam ktora 😵‍💫 skus si najst.. tento pan ma popisane o kazdej hube

https://www.milanschirlo.cz/

Inak syn mal teda streptokoka a dr dala antibiotika, ale nedala som ich a vyliecila po svojom (s kapucinkou, cordycepsom, dracou krvou atd)… takze urcite sa toho zbavit da bez atb

7trisha7
8. jan 2025

A este na hrdlo z vlastnej skusenosti odporucam potierat ich (vatovou tycinkou) propolisom. Propolis tinkturu od vcelara a potierat mandle. Uzasny zazrak, mna zachranil viac x z hnisavej anginy. Plus kloktat salviu. Mam aj v alpe namocene hrebicky (to korenie) a s tym tiez je super kloktat, hned to aj fajne umrtvi 😄