Ako postupovať pri nežiadúcich účinkoch?
Ahojte....stretol sa s týmto už niekto?
Môj obvodný lekár má dovolenku, komu to mám nahlásiť a ako ďalej postupovať? Mám volať na sukl? A oni mi poradia? Samozrejme,ak by sa to zhoršilo smer pohotovosť
Vďaka za odpovede
A aký je druh nežiaduce ho účinku?
Kazdy liek ma popisane a nepopisane vedlajsie ucinky. Nieco sa len zapisuje dodatocne do karty, nieco je tak zavazne (a neocakavane), ze sa hlasi SUKL... zavisi, co sa stalo...
Cez stranku sulk sa to vypisuje
ja som nahlásila obvodnému, mala som alergickú reakciu po podaní bežného lieku od bolesti, on vypisoval nejaké papiere. Pre antivaxerky - bolo to zopár rokov späť a nebolo to po očkovaní. Mala som návaly horúčavy, svrbenie tela, ťažkosti s dýchaním, odpadla som.
Hnačka (už zo mňa ide len voda), kŕče v bruchu,zoslabnutie a odpadla som, ja neviem,či som len stratila cit v nohách alebo som aj stratila vedomie, len si pamätám,že som vstúpila na wc a zrazu som na zemi. Zistila som si zastupujúcu lekárku, idem k nej, ďakujem za rady.
Neziaduci ucinok je hnacka, odpadavanie je skor nasledok tej hnacky, kedze ak uz z Vas ide voda, ste silno dehydrovana a kvoli tomu odpadavate. Niekomu ten liek nesadne. Ja by som sa zbytocne k lekarke netrepala v takom stave. Nech Vam vystavi erecept na liek s inou ucinnou latkou. V lekarni si kupte probiotika enterinu. Rehydratacny roztok, endiex a reasec, smectu a lahnut si
ja ked som mala neziaduce ucinky riesila som to s dr. ktory mi ich predpisal dostala som ine a v karte mam ze na dany liek mam alergicku reakciu nic viac
@kacena4 ja tiež tak isto, ale lekár ešte vypisoval nejaké papiere
Ja som sa raz skoro otravila Ciprofloxacinom (atb) a lekárka len skonštatovala, že je to alergia na liek. Pritom je veľa prípadov, kedy tento liek vážne a trvale poškodil zdravie veľa ludom. Napriek tomu sa s tým nič nerobí a funguje dalej...
Tvojho lekara pocas dovolenky musi zastupovat iny lekar treba volat tam..
Tak údajne je vraj hnačkové obdobie, a preto hnačkujem, že som odpadla z toho,že všetko išlo zo mňa von.
Ževraj to není vedľajší účinok.
Dostala som Hylak, Smectu,reasec, a lieky mám užívať ďalej a mám diétu 🤷
Tu to treba tiez nahlasit:

Jedná sa konkrétne o Oprazole