icon

Ako postupovať pri nežiadúcich účinkoch?

30. dec 2021

Ahojte....stretol sa s týmto už niekto?
Môj obvodný lekár má dovolenku, komu to mám nahlásiť a ako ďalej postupovať? Mám volať na sukl? A oni mi poradia? Samozrejme,ak by sa to zhoršilo smer pohotovosť
Vďaka za odpovede

autor
30. dec 2021

Jedná sa konkrétne o Oprazole

dadulamamula
30. dec 2021

A aký je druh nežiaduce ho účinku?

anjelicek26
30. dec 2021

Kazdy liek ma popisane a nepopisane vedlajsie ucinky. Nieco sa len zapisuje dodatocne do karty, nieco je tak zavazne (a neocakavane), ze sa hlasi SUKL... zavisi, co sa stalo...

janka54321
30. dec 2021

Cez stranku sulk sa to vypisuje

elizabet173
30. dec 2021

ja som nahlásila obvodnému, mala som alergickú reakciu po podaní bežného lieku od bolesti, on vypisoval nejaké papiere. Pre antivaxerky - bolo to zopár rokov späť a nebolo to po očkovaní. Mala som návaly horúčavy, svrbenie tela, ťažkosti s dýchaním, odpadla som.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
30. dec 2021

Hnačka (už zo mňa ide len voda), kŕče v bruchu,zoslabnutie a odpadla som, ja neviem,či som len stratila cit v nohách alebo som aj stratila vedomie, len si pamätám,že som vstúpila na wc a zrazu som na zemi. Zistila som si zastupujúcu lekárku, idem k nej, ďakujem za rady.

evitka83
30. dec 2021

Neziaduci ucinok je hnacka, odpadavanie je skor nasledok tej hnacky, kedze ak uz z Vas ide voda, ste silno dehydrovana a kvoli tomu odpadavate. Niekomu ten liek nesadne. Ja by som sa zbytocne k lekarke netrepala v takom stave. Nech Vam vystavi erecept na liek s inou ucinnou latkou. V lekarni si kupte probiotika enterinu. Rehydratacny roztok, endiex a reasec, smectu a lahnut si

kacena4
30. dec 2021

ja ked som mala neziaduce ucinky riesila som to s dr. ktory mi ich predpisal dostala som ine a v karte mam ze na dany liek mam alergicku reakciu nic viac

elizabet173
30. dec 2021

@kacena4 ja tiež tak isto, ale lekár ešte vypisoval nejaké papiere

anonym0001
30. dec 2021

Ja som sa raz skoro otravila Ciprofloxacinom (atb) a lekárka len skonštatovala, že je to alergia na liek. Pritom je veľa prípadov, kedy tento liek vážne a trvale poškodil zdravie veľa ludom. Napriek tomu sa s tým nič nerobí a funguje dalej...

laska86
30. dec 2021

Tvojho lekara pocas dovolenky musi zastupovat iny lekar treba volat tam..

autor
30. dec 2021

Tak údajne je vraj hnačkové obdobie, a preto hnačkujem, že som odpadla z toho,že všetko išlo zo mňa von.
Ževraj to není vedľajší účinok.
Dostala som Hylak, Smectu,reasec, a lieky mám užívať ďalej a mám diétu 🤷

gigie24
1. jan 2022