Ako povedať partnerovi, že mám mykózu?
ahojte, fakt si neviem rady a prosím vás o pomoc, našla som si partnera o 12 rokov staršieho ako ja , nie sme spolu ani dlho , a spala som s ním 2x , druhý sex bol pre mna trosku bolestivejši lebo som bola suchsia ale potom to už bolo v poriadku. Na další deň som začala mat bolesti, pálenie a výtok tak som sla ku gynekológovi a zistil mi mykozu. Nikdy pred tým som týmto ochorením netrpela , a dal mi tabletku aj pre partnera. Strašne vás prosím o radu ako mu to povedať, proste cítim sa strašne zahanbene a nečisto.
esandkei, normalne mu to povedz, predpokladam, ze sa lubite, je to normalna vec, ma zrejme oslabenu imunitu, ja som 2 roky mala mykozu chronicku cize takmer denne, neboj uzila som si. Aspon uvidis ako sa zachova, je to taka mala skuska. Nemas ebolu, ani si ho nepodviedla, tak sa nemas coho bat.
Ďakujem baby za niektoré normálne rady, je to asi fakt len o mojej psychike a hanblivosti v určitých veciach , keďže to nie je ešte niečo dlhodobé, takze si ešte v určitých veciach odstup držím
Mykoza vobec nemusim byt spajana s neverou. Ja som trpela mykozou roky a aj som sa vyhybala muzovi lebo som sa mykozy bala. Co som chodila po susedoch na mykozu ci co? Mykoza je problem hlavne slabej imunity. Partner s tym nemusi mat vobec nic spolocne.
@esandkei, tak jasne, ze lahsie si od neho vypytas zuvacku ako toto ale su daleko horsie trapasy a aspon uvidis jeho reakciu. Ta tabletka je dobra aj pre pripad, ze jemu nic nie je a ty si ho mohla nakazit. Je to jedno, vacsinou sa preliecia obaja. Nikoho si nezabila, potrebujes posilnit imunitu, aknic ine aspon vyssie davky vit.C,drzim palce.
@natalienka12, mala somsedenie s panom,kt. robil dlhorocne studie ohladom kvasiniek a povedal mi, ze ani s tym cukrom to nie je pravda, povedal mi aby som si riesila imunitu. Presne mal pravdu.Mne nepomohlo vylucit cukor, pomohla mi imunologicka injekciami. Uz dlhodobo jem sladke na tony zial kojim v noci somstale hore a som vycerpana. Keby ozaj vadil cukor tak uz ma mykoza zozerie a nemala somju ani nepamatam,snad to nezakriknem. Myslim ze 200-400 gramov cokolady denne je dost cukru. Ak ma niektodobru imunitu a trpi mykozou,ok,nech vynecha cukor, je to jed, ale nie je zarukou ze sa zbavi mykozy.
@katka1981 jasné, tých príčin je veľa, ja mávam napr. mykózy vždy po antibiotikách, tých príčin môže byť veľa.
@katka1981 samozrejme, ale je s ním krátko, píše, že nový partner. Pri novom partnerovi treba používať prezervatív, bála by som sa.
@natalienka12, ATB to je nepisane pravidlo ach, 1x v zivote som po nich nedostala, inokedy vzdy.Brala som jedny probiotika a presne 2 hod. po ATB, zazracne pomohli, som sama neverila. ATB nicia vsetky dobre bakterie a zas znizia imunitu, to je to. Treba sa im vyhybat. Mykoza je peklo. AJ HAK ju moze vyvolavat, tehotenstvo, stres.... No jasne, ajtak by mohla dostat mykozu ale mala by istotu ze nie jeho vinou. A ja neviem ci by mi strach dovolil, ciby som si este s niekym novym vobec zacala 🙂
@katka1981 aké si mala probiotiká? Ja vždy beriem Linex a ešte aj gyntima čípky.
@natalienka12, http://www.lekaren-veronika.sk/lekaren-veronika..., nie som si ista ci presne tieto alebo silnejsie od nich. Ine nekupujem vobec. A vto som vyskusala kadejake.Pomer cena kvalita super a vtedy pri ATB zabrali tak parada. Ale nebrala som ich dlho uz.
Bože mne sa nechce veriť očiam že takto sa dôkazu chovať niektoré zeny 😪 Je to dokonca až smutne, poprosila som o radu , nikomu som nekazala sa vyjadrovať , podľa niektorých komentárov mám hl hneď opustiť, podľa iných si už nemám nájsť nového partnera lebo môže má nakaziť , toto čo sú za hlúposti ? Nikdy v živote som nejak nedtriedala partnerov a ani som ich nemala vôbec veľa , je to dobrý muž, má dobre hodnoty a postoje , nie je to žiaden kur***^*. Podviesť môže hocikto , dokonca aj manžel , nakaziť vás môže tak isto aj manžel a aj horšími vecami , ale nebudem teraz snáď sedieť doma a rozmýšľať kto ma čím môže nakaziť, chcela som len nejak poradiť ako to nejak povedať, keďže v minulosti som tieto veci nikdy neriešila, ale to čo tu čítam , čistý nonsens
@esandkei Mykoza sa objavi vtedy ked je oslabena imunita. V rámci liečby je dôležité vylúčiť cukor. Nasadiť kvalitné probiotika, enzymy selén a zinok.
Je to nepríjemné ale nemáš dôvod prečo sa hanbiť.
Problém internetových fór je ten, že cez internet je skoro každý jednotlivec najmudrejsi a je velmi jednoduché ponížiť človeka pisomne ved internet znesie všetko. Ale zoči voči realite by to vyzeralo celkom ináč.
@esandkei ja mam veľmi často mykózy, zvlášť teraz ešte keď som tehotná a to také, že naozaj ani von nemôžem ísť a plačem doma , lebo som bezradna a neviem už čo na svrbenie... partner sa lieči vždy so mnou, ale nič mu nie je, len ja mam tieto problémy, vôbec nie od neho.. mám proste slabú imunitu a aj keď choroby normálne ma nechytajú hneď, tak na tomto a kožných problémoch to vidím. Neviem ako mám posilniť imunitu..ale treba spraviť iba to a partnerovi to normálne povedz, hlavne znovu s ním nemaj sex kým sa nevyliecis, lebo sex ti môže spôsobiť keď máš mykózu aj trhlinky, takže fakt sa preliec najprv.. ja som začala brat mykózu vážne až keď sa mi toto stalo.. som nevedela ani že ju mám a potom toto, naozaj treba dávať pozor.. mimochodom už vtedy , to bolo na začiatku nášho vzťahu, som mu to povedala a šiel mi on aj lieky kúpiť a aj teraz keď sa idem zblázniť doma tak mu volám nech mi kúpi niečo v lekárni čo môžem hneď lebo sa zbláznim.. je to normálna vec, nehanbi sa 😉 držím palce
Ahojte,
vzhľadom na to, že diskusia sa uberá nesprávnym smerom, musím zasiahnuť. Názov diskusie znie " Ako povedať partnerovi, že mám mykózu? ". Tak poprosím žiadne urážky, žiaden výsmech a presviedčanie.
Prosím venujte pozornosť Kódexu správania na stránke 👍
https://www.modrykonik.sk/rules-kodex/
MK je fórum verejné. Každá z Vás má svoj názor. Treba prijať názor každej užívateľky. Vaše názory sa zhodovať nikdy nebudú.
Používatelia, ktorí nedodržiavali pravidlá a zneužívali toto fórum na ventilovanie osobných nevraživostí budú upozornení. A ak budú naďalej pokračovať v narušovaní diskusie nevhodnými príspevkami a vyvolávaní zlej atmosféry vo fóre, môžu byť aj sankciovaní.
Prajem príjemné diskutovanie,
Ďakujem
Adminka fóra
Normalne.nie je to ziadna hanba mat mykozu. A hlavne nech sa prelieci aj on lebo mnohi gyndosi na to zabudaju a hoci nema ziadne problemy mozebta spatne nakazit
@esandkei tak isto mu to povedz, akoby si mala chrípku ... a ak si to predtým nemala, mohol ťa on nakaziť, takže tak. Alebo ste boli niekde vo welness, alebo si len zareagovala na pohlavný styk s novým partnerom. Ja som mavala mykzy vždy ked som otehotnela, menili sa hormony a prva vec, čo som mala, bola mykoza (spolahlivejšie mi určila tehotensvo, ako testy 🙂 )
Odvtedy sa mi to opakuje po pobyte v niektorých termáloch a kúpaliskách, kupim si v lete preventívne Canesten a ani s tým k Dr nechodím.
@esandkei a ešte, ak vzťah nie je dlhodobý a natoľko vážny, že mu nevieš povadať o intímnom probléme, ktorý je vlastne bežný a skoro každá žena si tým niekedy prejde, tak s ním bud vôbec nespi, alebo len s kondomom. Čo ak by si otehotnela? To by bol určite väčší problém ako jedna mykoza.

@dankabodvanka, to nie je pravda, vobec ju nakazit nemusel. Ja som chronicky trpela na mykozu kvoli zlej imunite, manzel bol vysetreny nikdy mykozu nemal. Aj som bezne po sexe mavala zapal mechura kvoli kime v robote, nepomohla ziadna super hygiena ani curanie po sexe. Staci zesa zena zapari hned moze mat mykozu, pri sexe je vlhka, co mykoze vyhovuje. esandkei Ale ked uz s niekym sexujem, tak snad mam dost intimny vztah na to, aby som mu mohla takuto vec povedat bez problemov.