Ako požidať doktora o PN?
Ahojte. Mam otazku. Minuly mesiac mi koncila materska, ale som opat tehotna. Platim si DNP (inak by som nemala narok na matersku)a potrebovala by som ist PN. Nemajte mi to za zle, nechcem vyuzit system, ale ostala som s detmi sama,proste sa zbalil a odisiel za druhou, takze naozaj kazde euro by mi pomohlo. Ako mam poziadat Gynekologa o PN? V zivote by ma nenapadlo ze nieco take budem musiet riesit.... babatko si nedokazem nechat vziat, tak to prosim nerieste. Dakujem
@mogaa by si sa cudovala, kolko je takych lekarov
@veronikaszabova nuž záleží aj pod akého posudkového lekára daný lekár patrí😉
@mogaa v tomto sa nevyznám, ja len viem, ze moj, a to poviem otvorene najma mladým prvorodickam vysvetľoval, že im len tak PN dat nemoze... bolo to jasne počuť cez dvere. Každú jednu poradňu toto riesil.
Paradoxne mne PN dat chcel (nebudem prezrádzať dovody) a ja krava 🤦♀️ mu vravim, ze načo, ze sa cítim ok.
@evamarek77 tiez som mala male dieta ked som znovu otehotnela a ver tomu, ze to dovod na PN zial nie je.
@evamarek77 A čo to má spoločné s PN kou, na ktorú chce ísť a tu tajne zisťovala, čo povedať lekárovi, aby jej naletel a uznal ju PN? Lekára to nemusí zaujímať ani nezaujíma, aj keby to bola pravda, čo hore napísala (ja tomu ale neverím). Práceneschopný znamená mať diagnózu. Áno, lekári vedia akú diagozu dať, ak chcú nechať niekoho na PN. Ale tým dôvodom určite nie je to, že ona potrebuje peniaze. Veď keď má stres a nervy, nech sa páči, smer psychiater a aj psychiater môže PN navrhnúť.
@evamarek77 psychicke problemy nemajú len tehotne, ale aj normalni, bezni ludia. takže potom podla teba 95% ludi ma byt na PN? jaj, ci to len tehotne, platiace si navyse dobrovolne DNP (aby mali vobec narok na tu matersku, a keďže budu PN, odvody platit nemusia, ale o matersku neprídu, cize pekne usetria), zabudla som.
Ako správne napisala
@natalienka12 ak je to tak, tak jej PN moze dat aj psychiater, nemusi teda fingovat PN u gynekológa s tým, ze ona potrebuje peniaze. Kto ich v dnešnej dobe nepotrebuje, hm? Ako tu napisali ine, ak je to pravda, vyriešila si vyzivne na seba? Na deti? Hm?
@evamarek77 každý človek má v živote nejaké problémy, ja si žijem svoj život a riešim svoje problémy a problémy niekoho z koníka ma nezaujímajú. Tak ako dotyčnú nezaujímajú moje problémy. Odpovedáš out off topic, prepáč, ale na toto sa tu nikto nepýtal. Ale chceš tu byť za peknú a empatickú. Špekulantka chcela vedieť, čo povedať také svetaborné, aby lekára odžubala. Veď nech ide k lekárovi, možno aj skutočnú diagnózu nájde.
@lienka.7 Milujem tieto samaritánky. 😀
@evamarek77 To zase nemusí byť zlé, ak si, ale uvedom si, že je to špekulantka a ju tiež nezaujímajú tvoje problémy. Tiež s nimi bojuješ, ako vieš a nikto ťa neľutuje.
@evamarek77 empaticky neznamená byt sprostý, vies... len to ti asi nedochádza. Ešte raz, ak je naozaj vo finančných ťažkostiach, ma si riesit vyzivne. Co je na tom nepochopitelne?
Ja som emapticka k ľuďom, ktorí si to zaslúžia, nie ku spekulantkam. Nechodim do prace na to, aby sa ina valala bez dôvodov doma, navyse ani neplatila odvody a ešte mala aj narok na davky. Len fakt ti to asi v tej tvojej dobrore-naivite nedochádza!!!
@evamarek77 tak este raz, aby si pochopila podstatu veci... daná pani si má teraz dobrovolne platit poistenie, aby potom mohla poberat tehotenske/materske. Cize ma zaplatit odvody, aby potom mohla čerpať dávku. Presne tak ako ty platis odvody zo svojho platu, aby si potom mohla poberat PN, OCR a všetky ostatné davky v pripade nutnosti.
No táto pani nechce zaplatit NIC ale davky samozrejme poberat CHCE! Cize nic dat ale brat všetko. Už tomu rozumieš, na co poukazujem, ci stále nie???
Ked si teda taka citiaca a empaticka zena, pošlem ti číslo účtu a môžeš mi platit mzdu a ja budem doma, pri mojich deťoch, hm? Vies, lebo aj ja potrebujem peniaze. A na to je potrebne aj chodiť do prace. Aspoň v normálnej, civilizovanej spolocnosti to takto funguje.
Mimochodom, zaujímalo by ma, ako platila poistne predtym... predpokladam, ze rovnakým "štýlom", tj.na začiatok co to zaplatila a potom bola samozrejme PN, aby dalej platit uz nemusela. Davky vsak samozrejme čerpala. A ostatne zeny-vratane teba (ak teda pracuješ samozrejme a nie si rovnaká vyzirka, keďže ti to ocividne ani trosku nevadi) sa jej na to "citiaco a empaticky" skladajú, ze? Tebe ti príde ok? Mne teda NIE!
@evamarek77 Aj ja ti pošlem číslo účtu a môžeš mi posielať aspoň časť zo svojej mzdy, keď si taká empatická, súhlasíš? Ty fackovací panák.
@evamarek77
Vidím, ze ty stále musis pliesť hrušky s jablkami 🤦♀️ Tema je uplne o niečom inom. Nepoznáš ma, tak ma tu laskavo nesud. Dakujem.
Ja nikdy nikomu nezelam nic zle, nakoľko všetko sa človeku raz vráti. A poprosím bez tých kázaní od teba. To, ze mas postihnuté dieťa, za to ja nemôžem.
Tak ako tebe pomáha muz, tak aj autorkine deti majú otca, co sa ma o nich a o autorku postarat. A nie cucat štát. Ked raz niekto nemá na deti prostriedky, nema si ich robiť, sorry. Tomu sa vravi zodpovednosť.
A ked ti najbližšie dojde OP na ucet, vedz ze jeho výška je preto taka, lebo inym sa vypláca to, k čomu sa dopracovali špekulatívnym konaním.
Týmto s tebou končím debatu. Maj sa pekne.

@evamarek77 Ako vies, ze jej skoncila MD? 90 % zien pouziva termin MD a pritom su na RD. Kludne jej dieta moze mat 3 roky.