Ako prekonať strach z kolonoskopie?
Po veľmi zlej skúsenosti z mladosti mám totálny stres z kolonoskopie.
Viem, že v tomto sú dva tábory.
Nedávno som zvládla hadicu celkom fajn (s toho som ani traumu nemala) !ale kolono..sa vážne obavam.
Mám za sebou pôrody,potrat,operácie, čistenie po potrate bez narkózy,operáciu zubov, ale toto mo naháňa strach.
Už len toho,,že nevydržím 24 hodín najesť 😅🙃
Ako ste to zvládli vy?
@anonym_autor ved skus s analgosedaciou, mozno ti uplne bude stacit, a dohodni sa, ze vysetrenie na tvoju ziadost ukoncia, ak by bolo treba. Alebo si rovno zaplat sukromne anestezu. Co ine by si chcela robit?
@simsalabim Áno to poviem, že s injekciou.Zvladnem.Musim.
Kolonoskopia nikdy, radšej smrť
@anonym_f4cebf za tento nazor by som sa hanbila ako pes, normalne mi je ta luto a tvojej rodiny tiez
Kolonoskopia nikdy, radšej smrť
@anonym_f4cebf to co je za nazor
Mam susedu, skvely clovek, ale podobny nazor, odkladala odkladala a teraz chodi s parochnou a podstupuje liecbu lebo zit chce
Zvladla som a mam diagnozu pri ktorej musim absolvovat preventivne kazde 2 roky. Ale uz nikdy znova nepodstupim bez analgosedacie. Aj gastroskopiu som si dala naposledy s oblbovakom a do buducna pri vsetkych takychto vysetreniach uz len tak.
@anonym_f4cebf za tento nazor by som sa hanbila ako pes, normalne mi je ta luto a tvojej rodiny tiez
@taktotedanie Ake no taaak to snáď nieee..veď to sa tak zvykne hovoriť. Prečo hneď také slová...
Ja sa tiež bojím,ale zvládnem,lebo chcem aj musím.
Ale mám s toho stresy aj traumu. Ale zvládla som horšie, zvládnem aj toto.
Zvladla som a mam diagnozu pri ktorej musim absolvovat preventivne kazde 2 roky. Ale uz nikdy znova nepodstupim bez analgosedacie. Aj gastroskopiu som si dala naposledy s oblbovakom a do buducna pri vsetkych takychto vysetreniach uz len tak.
@titla No to je dobre, že si našla spôsobom s ktorým sa to dá ako tak zvládnuť. Je mi ľúto, že musíš to absolvovať pravidelne, ale verím, že buce všetko dobre a ako prevencia najúčinnejšie. Aj môj manžel chodí po 50tke pravidelne.
@titla No to je dobre, že si našla spôsobom s ktorým sa to dá ako tak zvládnuť. Je mi ľúto, že musíš to absolvovať pravidelne, ale verím, že buce všetko dobre a ako prevencia najúčinnejšie. Aj môj manžel chodí po 50tke pravidelne.
@anonym_autor ahoj ak si das pichnut injekciu nebudes nic citit .V auguste som absolvovala druhu kolonoskopiu a obidve s uspatim resp to je take silne oblbnutie ta injekcia ze absolutne nic necitis.a ani nevies myslela.som.si ze som spala...mam crevne autoimunitne ochorenie a som sledovana dlhodobo.Ten prasok preháňadlo napr ja mavam clensiu si zarob bud do vody s citronom alebo to vypi so slamkou a rovno prehltni aby sa ti to co najmenej do ust ako keby rozlialo ...zapijam to jablkovym.dzusom.tak.mi sestricka davala posledne instrukcie.a Nestresuj prosim dopredu ..dnes je fakt modernejsia medicina ako roky dozadu.drzim.palce a kludne napis ako si potom dopadla
@anonym_autor ahoj ak si das pichnut injekciu nebudes nic citit .V auguste som absolvovala druhu kolonoskopiu a obidve s uspatim resp to je take silne oblbnutie ta injekcia ze absolutne nic necitis.a ani nevies myslela.som.si ze som spala...mam crevne autoimunitne ochorenie a som sledovana dlhodobo.Ten prasok preháňadlo napr ja mavam clensiu si zarob bud do vody s citronom alebo to vypi so slamkou a rovno prehltni aby sa ti to co najmenej do ust ako keby rozlialo ...zapijam to jablkovym.dzusom.tak.mi sestricka davala posledne instrukcie.a Nestresuj prosim dopredu ..dnes je fakt modernejsia medicina ako roky dozadu.drzim.palce a kludne napis ako si potom dopadla
@anonym_95a361 Ďakujem za povzbudivé slová, si zlatá 😊🙏 Zvládnem to.A tebe prajem veľa veľa zdravička, nech he všetko dobre 💕

@anonym_autor nie je hanba dať si pichnúť nejaký oblbovačik. Tiež som sa tu radila, keď som mala ísť. Držím palce, určite to zvládneš.
@anonym_93d201 Ďakujem za podporu Zvládnem. Keď som zvládla v minulosti a ťažké j pôrody tak musím 😬