Ako prekonať strach z letu lietadlom?
Ahojte, som s manželom aj s ďeťmi na dovolenke v Turecku. Let trval niečo okolo 2h, ale aj tak to bolo pre mňa strašné, ja mám neustále strach že proste sa v tom lietadle čosi pokazí, a že ,,zastane" vo vzduchu a následne sa zrúti kolmo dole,stále sa mi zdalo že stojíme a ideme padnúť, alebo že už padáme, z okna som sa nemohla ani pozrieť, keď nám povedali že sa máme pripútať lebo ideme do búrky tak som sa tam skoro rozplakala, ešte aj deti to zvládli lepšie ako ja...
Problém je že aj naspäť ideme lietadlom, a ja vôbec neviem čo spraviť aby sa to aspoň ako-tak dalo, prosím poraďte
neber to tak tragicky, su ludia, ktori proste lietat nemozu. Ja sama som zazila, ako pani dostala taky panicky zachvat, ze este pred odletom musela opustit lietadlo...na dovolenku sli deti s otcom...co poradit, skus si dat polku neurolu, kinedryl, panaka...poznas sa, co ta upokojuje
Suhlasim so zienkami, co uz napisali. Hlavne si nenechaj pokazit dovolenku a poriadne si ju uzi 🙂
Ja som mala rovnako obrovský strach z letu, bola som pracovne v Nemecku kde mi šéf pokazil plány a miesto cesty autom mi kúpil letenky. Nejako som to zvládla, dostala som rady aj tu, skús sledovať nejaký film ak to bude možné, alebo niečo čítať, možno ku tomu niečo na upokojenie, komunikuj s manželom, s deťmi. A hlavne na to nemysli a uži si dovolenku.
Zavri oči a počúvaj ten zvuk,úplne ,že vlak 🚆
pozri na stránku www.flightradar24.com a zapoj zdravý rozum
Ja sa tiez bojim. Prvy krat,som myslela ze umrem od strachu. Druhy krat mi naliali 2 panaky domacej. A bolo mi jedno ze som tam sesela 3 hodiny. Naspat to iste. Teraz ked niekam ideme, tak mame "flasticku na nervy"
Napíš mi ss. Ja som to prekonala
@ivka225 človek ktorý má fóliu z lietania si môže pozerať aj celý let toto. Tu sú akékoľvek racionálne vysvetlenia zbytočne
Asi Ti pomôže nato proste nemysliet a už vôbec nie si predstavovať katastrofické scenáre. A bolo by fajn si dať liiek na upokojenie. Proste radšej počúvaj hudbu,film,
rozprávajte sa , čokoľvek čím zamestnáš myseľ.
Určite si nepokaz dovolenku. Ja som mala strach po jednej dovolenke v Taliansku z búrky. Bolo to rýchle a ako apokalypsa a boli sme autom. Od vtedy mám pred búrkou veľký rešpekt. A tak som nato potom často myslela,že som začala mať strach aj doma keď sme niekam išli,alebo o deti.Ale musela som to dostať proste z hlavy. Snažím sa vždy aby ma neovládali strachy. Zvládneš to!!To si opakuj! Zvládli to ak iný a ty tiež 😉
Doporucujem ti obcas otvorit stranku Flightradar24, tam uvidis vsetky lietadla na svete, ktore su prave vtedy vo vzduchu, je ich tisice, a vtedy sa upokojis, ze je minimalna sanca, ze prave to tvoje bude mat poruchu.
Ja som behom 4 dni letela 3 hodiny, 7h, 8h a 10h. A naspat tak poletim za 10 dni tiez, najprv 10h Fiji-Singapur, a odtial po 2 dñoch s prestupmi 8h, 7h a 3h. Tiez mi to nie je jedno, ale tak radsej zatnem zuby a vydrzim, nez by som mala prist o moznost vidiet svet
Ja lietam veľa, ale sa rovnako ako Ty sa veľmi bojím. Par krát mi bolo veru aj do plaču. No vždy si poviem, že keď sa chcem niekam dopraviť, proste musím. Fakt je, že je to najbezpečnejší druh dopravy. Skôr umrieš pri autonehode, alebo Ti padne na hlavu kokos a zabije Ťa. Osobne mi najviac pomáha dať si panáka (alebo 2 😀) a hudba do uší. To je ozaj veľká pomoc, keď nepočujeṣ̌ tie zvuky. V prípade dlhého letu filmy.
Ja som tiez tak minule letela na dovolenku a len co sme pristali uz som googlila ako sa odtial dostat vlakom 🤣
Samozrejme som let spat absolvovala a prezila som.
Tiez sa velmi bojim ale ked chcem vidiet svet tak sa musim prekonat. Stoji to za to, aspon mne.

Ahoj, daj si pred cestou poldeci alebo nejaký liek na upokojenie 🤷♀️ Cestu skús prespať, nemysli na to, veď aj cestou autom či vlakom sa Ti môže niečo stať...Nabudúce chodťe na dovolenku bližšie a autom...