Ako prekonať strach z nástupu do nemocnice?
Zajtra mám príjem v pondelok laparoskopu žlčníka a mám obrovský strach ako toto všetkom prekonať? :(
Z čoho nás strach? Veď je to jednoduchá operácia, dokonca laparoskopický výkon. Budeš v narkoze, po zobudeni zaliekovana proti bolesti
Mám proste v sebe taký blbý pocit lebo doma dve deti , idem do neznámeho , že ako dlho tam budem
Mám proste v sebe taký blbý pocit lebo doma dve deti , idem do neznámeho , že ako dlho tam budem
@anonym_autor po 2 dňoch podpíšeš papier a ideš domov. Pôrod napr sekcia je omnoho náročnejšia operácia
@anonym_autor pár dní veď nejdeš na 2 týždňový pobyt
Môjho otca op začiatkom 09/25. V PO išiel do nemocnice, v UT ho OP a vo ŠT ho viezli domov. Jeho ale neOp lapa ale rezali ho
Je aj reálne ísť deň po op domov?
@anonym_autor ak si na tom ok tak ano, môjho ptca chceli tiež pustiť ale da čo mal a nechali ho pre istotu 24 h na pozorovanie
Je realne ist domov na druhy den po op.ale doma ležat a nechat sa obskakovat,ani nahodou nebudes schopna ty obskakovat deti a domacnost.Tiez ti niekto bude musiet pripravovat dietnu stravu.Tak na to mysli a zavolaj si napr.mamku na tie prve dni doma.Ale mozno mas schopneho manzela a zvladnete to.
Je realne ist domov na druhy den po op.ale doma ležat a nechat sa obskakovat,ani nahodou nebudes schopna ty obskakovat deti a domacnost.Tiez ti niekto bude musiet pripravovat dietnu stravu.Tak na to mysli a zavolaj si napr.mamku na tie prve dni doma.Ale mozno mas schopneho manzela a zvladnete to.
@janinah ide na laparoskopický zákrok ,snáď sa rodina dokáže o seba postarať a ona o seba ,načo mamu
@anonym_autor len ty ostan aspoň deň v nemocnici a oddychni si
@anonym_autor nicoho sa neboj. Ide o rutinny, minimalny zakrok. Niektore laparo sa robia na jednodennych oddeleniach, ze este v dany den popoludni/podvecer idu zoperovani domov. Dlzku tvojho pobytu nechaj na lekarov. Nad nicim privela nedumaj, nechaj to plynut, vo vsetkom ta naviguju. Ja som mal z klasickej operacie na jednodnovej chirurgii priam zazitok (pozitivny; a to som sa kedysi davno, za mladi, bal vsetkych lekarov).
Nasilu utekať domov nemá význam. Ja po laparke jeden celý deň ešte v nemocnici a potom ráno domov. Možno to závisí aj od poisťovne.
@anonym_autor zober knizky, dobru hudbu alebo audio knizky do sluchatiek, pohodlne pyzamko a poriadne si oddychni od domacnosti. Ak budes mat stastie tak ta z nemocky vykopnu az v stredu, a mas den volna naviac... ak nie tak v utorok. Operaciu prespis, laparka je setrna, jedine co bude neprijemne su bolesti kym vyprcha plyn ktory pouziju pri operacii. Inak pohoda 😊
@anonym_autor áno je, bežne na jednodnovkach robia laparokopiu zlčnika, ramená, kolená, gynekologické veci, držím palce,neboj sa,všetko dobré dopadne, mňa čaká gynekologická opka,neviem presný dátum,v piatok idem na konziliarne vyšetrenie
Len si oddychni...tvoje telo ti to hovori. Rob všetko ako ti povedia lekari, lebo hadam chces byt cim skor fit. Kazda operacia je zasah do organizmu. Potrebujes oddychovat ale pri detoch to urcite nebude mozne. Daj si naximalne pomoct, teraz je cas pre teba.
@anonym_autor áno, operácia tento rok v marci - 1.den nástup do nemocnice, 2.den operácia, 3.den odchod domov.
@anonym_autor V nemocnci je fajn, oddýchneš si, obsluha, nevaríš, neperieš, neupratuješ. A ešte ti dajú rajský plyn a lieky proti bolesti. Teš sa a užívaj si to. Narkóza, konečne sa dobre vyspíš. Veget celé dni. Bola som 2x tento rok. Personál super. Poklebetíš si na izbe. A telefón vypni, nech ti dajú pokoj. 🙂
Ja som šla domov po 24 hodinách, skoro ráno nástup do nemocnice, na operáciu som išla prvá okolo 10,30 hod. som bola už späť na izbe a na druhé ráno ma pustili domov. Netreba sa báť, bude to v pohode.
To by ta mohli dôjsť zoperovať domov, či? Aspoň by si nemusela nikam chodiť.
Jasne ze srandujem 😉......
@anonym_autor
@anonym_autor kam sa tak veľmi ponáhľas. Veď z detí neubudne. Nejdes na mesiac 🤷 niektorí si od detí aj radi oddychnu
Mňa toto čaká v utorok 28. Predoperačné mam už spravené, akurát si môj tlak robí čo chce, asi zo stresu.
@anonym_autor a ako si to zvládla? Už si doma?
@anonym_autor a ako si to zvládla? Už si doma?
@elviku11 už ano v nedeľu prídem v pondelok operácia v utorok doma ale mám bolesti brucha dosť :(

Z čoho? Veď budeš pod narkózou