icon

Ako prekonať strach zo zubára?

11. jan 2025

Ahojte
mám strach zo zubára. nosím aj neviditeľný strojček tak k nemu chodím často - pokým mi nič nerobí tak je to ok. počas tehotenstva, mojou vinou samozrejme, ako mi bývalo zle, som nemala dobrú zubnú hygienu.. a z toho sa mi samozrejme urobili tri kazy medzizubné. teraz ma čaká ich oprava, a už teraz mi je z toho zle, že ako to zvládnem. veľmi ma aj napína, hlavne keď musím ležať, a zubárka mi povedala že neošetruje už v sede, len v ľahu... zubárku mám dobrú, hľadala som dlho milú, empatickú, ale aj tak mám strach. ponúkla mi aj sirup - po ktorom sa vraj budem cítiť ako opitá, a možno ma to zbaví strachu, napínania na vracanie. ako prosím mám prekonať strach a dať si zuby do poriadku? odkladám to už pol roka......

oblaacik
11. jan 2025

Musis sa nejako prekonat a mysliet na to ze to za to stoji. Alebo si aj daj ten sirup ak to ma pomoct 🙂

lilinka76
11. jan 2025

Ja si neviem predstaviť, žeby som ležala pri oprave zubného kazu. A to nemám strach zo zubára...

heln
11. jan 2025

fiha, o takom sirupe som nepocula, chcem ho tiez.
mne pomohlo menej sa bat, ked som zmenila zubara na takeho s ktorym som nemusela zjednavat, ze chcem anestezu.
druha vec je ze si to racionalizujem, ze jednoducho treba to spravit, zubar mi pichne anestezu a vydrzim....
ale nemysli, aj tak ma niekolkokrat prezenie kym tam idem, ale aspon uz nemam tak vysoky tep a busenie srdca ked tam idem.

lizatko1009
11. jan 2025

ad jedna, po podaní anestezie nic. neboli a urcite sa im lepsie pracuje v lahu, pred tým sa nemusis nejako prejedat. A co najskor si daj urobit kazy, aby si nedopadla tak, ze budes potrebovat endo zuba a potom sa budes bat, kolko za take nieco zaplatis. Podstupila som to teraz 9.1 v lahu, 2 hodiny mi to robil a popravde som relaxovala, neboli nic. Bolelo to pri odchode na recepcii.

betulinka1
11. jan 2025

Coho sa vlastne bojis? Ved zaplatíš si injekciu a nic necitis.