Ako prekonať telesnú závislosť na alkohole?
Ahojte viete poradiť niečo dostupné v lekárni ,ako sa zbavit ,popripadne ľahšie prekonať telesnú zavislost na alkohole? Vola by bola. Aspoň podľa toho čo mi bolo predložené ,len stavy sú také ,ako tŕpnutie jazyka,vracanie,triasky a podobne . Dakujem🙏
Momentálne dokáže prijať už normálne stravu ,vitamíny a iba doznievaju stavy,ale najhoršie ma za sebou. Som na neho pyšná . Snáď si to zapameta a spomenie si pri najbližšej príležitosti, keď ho niekto niečím ponúkne .
Jediná lekáreň kde ti predaju antabus je v Trenčíne a to len na predpis od psychiatra.
(Osobná skúsenosť v rodine, otec, vyhľadal pomoc sám.) už vyše 5r abstinencie. Pomohla len táto, radikálna liečba ktorú si dám vybral.
*sam vybral
@kristina2015 moj Ocino tiež hrozne zvracal triasol sa a všetko čo popisuješ :(((( pomohlo aj nasedenie antidepresív (taktiež od psyxh)
@kristina2015 alkoholizmus.sa.lieci na psychiatrii..min.6 týždňový pobyt...sám si uz nepomôže, ťažká závislosť...
Ak budeš chcieť ešte nejaké info “z prvej” kľudne mi napis IP, pánovi posielam svoj obdiv a veľa síl!
@akbara77 ale pomôže, nemusí byt na ústavnom liečení, dá sa aj ambulantne. On chce - čiže prvy krok už urobil.
@kristina2015 Super spravy! Ma moj obdiv a tiez ty ze mu s tym pomahas.
V buducnosti uz on nikdy nesmie pit. Ani kvapku.
@andreatytler moj otec ma doslova odpor 🙂
@malinoismum Aj ambulatne už..nechcem to tu celé popisovať ,predsa je to taká téma ,hoc možno táto téma v budúcnosti niekomu možno niečo da. Dakujem za rady aj za pomoc. Je to choroba ako každá iná ,každý má iné predispozície žiaľ🤷
@malinoismum Super 👍 má aj on môj veľký obdiv a ďakujem
@kristina2015 dôležité je, že si to priznal.❤️ Lekár (psychiater) so vypýta aj GMT a alt testy z krvi (však vies, pečeňových...) ktoré bude asi robiť všeobecný lekár, aspoň u neho to tak bolo... bolo to už hraničné s cirhozou a k tomu dostal alkoholický cukrovku a dnes žije - a veľmi zdravo a plnohodnotne 🙂
Držím palce a kedykoľvek napis ❤️
@malinoismum Píšem správu
@kristina2015 ,,dá si nie pre chuť ,ale aby sa telo nezosypalo ,,
Mhmmm a ty mu toto tvrdenie veríš? Nie nemá pevnú vôľu. A to že nie je typ pomoceneho alkoholika? Počkaj pár rokov....
Odborník! Alebo riadny impulz v živote,čo mu otočí myslenie.
@jankapepe Dole ľudí je dávať ľahké . To vie každý,moja odpoveď na tvoju odpoveď s tou vôľou. Ja som na neho hrdá a vyjadruj sa negatívne koľko chces.
@jankapepe Nepoznáš tak nesúd
@jankapepe To ti píše človek ,čo má k alkoholu totálny odpor .
Tazko povedat ci to zvladne bez pomoci. Zalezi ako, velmi chce. Su taky ktory to zvladnu silou vole, ale je ich malo. Osobna skusenost. Nastadtie uz po dlhom trapeni na dobrej ceste. Bolo to strasne obdobie. Ide aj o to aky po poziti alkoholu je. Ako na neho vplyva. Mi sme to museli riesit dost pocas posledneho roka aj policiou. Zmena osobnosti po poziti. Skoncil na lieceni. Nedalo sa. Podotykam, ze ide o mladeho chalana. Pomohlo. Dufam, ze uz navzdy. Z liekmi opatrne. Zvyknu sa stat problemom. Teda aspon u nas sa pitie stalo este horsim. Boli to lieky na upokojenie. V kombinacii z alkoholom brutal. Ide o to aka vyzreta je osobnost. Ja osobne to vidim fakt na zvladnuti pevnou volou, to by bolo najlepsie. Tazke, ale najlepsie. Ziadna chemia. Nam velmi pomohla aj neziskovka. Neviem ci vo vasej blizkosti nieco take je. Je to dobrovolne. Maju sedenia, psychologov, terapie. Velka pomoc. Nejvacsia. Ked nie potom len psychiater,ale dobry. Nie len taky, ktory ho nadopuje kvantom liekov twk, ze bude mimo. Najlepsie mu pomozes ak si zistos ci je nieco take vo vadom okoli a aspon zo zaciatku tam pojdes s nim. Ver mi, nic lepsie pre neho spravit nemozes. A rozhodne mu nic sama neordinuj!!! Oni nemozu len twk hoc co. Pozor na hoc ake lieky. Obycajne kvapky od kaslu alebo ustna voda ich stiahne naspat. Nadtuduj si to poriadne, ak si sa rozhodla pomoct
@simoncik Ja som písala ,že sa to už rieši ambulatne ,tak nechápem ,prečo sa to znova otvára . Tie ďalšie komentáre a podpasovky a ako to dopadlo . Že to momentálne dal .Či to dá aj potom to neviem .To nevie nikto ani najlepší lekár
Rozhodne ho v tom ale podporovať budem.
@simoncik Ďakujem za rady,súhlasím do bodky
@kristina2015 no chcela som len poradit osobnou skusenostou. Nic viac.ak sa na to dal je na dobrej ceste.je to pre nich velmi tazke priznat si chybu avyhladat pomoc. Nie tak tazke, ako skor ponizujuce. Temu som nasla az teraz. Len som vyjadrila svoju skusenost po 3 rokoch trapenia. Drzim palce. A kto bude tvrdi, ze piju pre to, ze chcu ani netusi o com rozprava
@simoncik To by šiel človek veľmi hlboko keby sa nad tým zamýšľa. Vzor z dectva môže byť u ľudí kt majú problémy s alkoholom/ videli riešiť problémy alkoholom u rodičov ,predispozícia telesná sa stať skôr závislým ,je tam mnoho mnoho faktorov podľa mňa . Horšie je keď chuti 🙄 a je to mňamka 👌to už sú boje na dlhé trate .
.
@kristina2015 ja to vidim tak, ze zo zaciatku chuti je to zabava, telax.potom je to peklo. Pre blizkych aj dotycneho.zalezi len od cloveka aky silny je prekonat to. Slaby to nedavaju. Nezvladnu tie stavy. Po osobnej skusenosti mozem len povedat, ze obdivujem tych, ktory spafli na dni a dokazu vstat.
@kristina2015 koho dávam dole? K tej pevnej vôli. Nie alkoholik pevnú vôľu nemá inak by alkoholikom nebol.
Práve preto mu treba pomôcť. To že konzumovanie alkoholu obhajuje zlým telesným pocitom o tom presne hovorí....

Dievčatá 3 ti deň bol ozaj kritický ,videla som na vl oči ,po troške vitamínov ,všetko išlo von . Pulz ,tlak vysoky. Ešte chvíľu a ozaj nemocnica .No zvládol to . Najhoršie abst.ustupili. Zatiaľ sa drží .