icon

Ako prekonať úzkostnú poruchu a získať podporu?

8. okt 2025

Trpím hrozne silnymi uzkostami a bola mi diagnostikovana uzkostna porucha, troim nou uz zopar rokov, zial liecba nezabera, uzkost sa zhorsuje, rodina to prilis nechape a opäť raz sa stretavam so situaciou kedy mam zostat sama doma, so silou a intenzitou mojej uzkosti je to nerealne, vzdy potrebujem mat niekoho doma, situacia je taka ze rodina ide vybavit zopar veci, maju moznost zobrat ma so sebou, ale schvalne kladu nezmyselne dovody preco by sa to nedalo (aj ked viem ze je to schvalne). Dovody su detska autosedacka ktora sa da odopnut do par sekund nakolko som to videla niekolko krat ako to funguje. Viete niekto prosim ako vysvetlit zopar ľudom ze si to nevymyslam a fakt to predstavuje obrovsky problem, nakolko ked som v minulosti zostala takto sama skoncilo to privolanim RZP z dovodu ale silne problemy som mala, celu noc kvoli tomu nespim a zvraciam, Som totalne v napätí a neviem čo urobiť ako situaciu vyriešiť, je mi to trapne a hanbim sa ale nemozem za to ze mam taketo problemy, nastali mi po fyzickom napadnuti expartnerom a dala som do tych rokov liecby fakt maximum energie, zial bez vysledku. Ako by ste tuto situaciu riesili Vy. Nemam moznost zavolat si kamaratku ku sebe, ani poziadat o pomoc niekoho ineho nez rodinu aby ma zobrali so sebou. Vsetci to prezentuju tak ze som na smiech mne je z toho ale naozaj doplaču…

lindusss2016
9. okt 2025

@anonym_autor no ale ty tiez velmi nevnimas ich potreby, tak prečo to ockavas od niech? Nezmyselne dovody??? Mozno maju len jeden jediny a to, ze ta proste so sebou vrat nechcu. Ja rozumiem, ze si chora, ale v tom pripade mas noznost hospitalizacie. Nemozes sa niekomu zavesit nasilu na krk. Zjavne to tak oni nechcu, nepotrebuju ti to nijak odovodnovat. Problemy su intenzivne, musis ich teda intenzivne aj riesit. Nikde nepises, ake lieky beries, ale konzultuj to so svojim psychiatrom, ked si na tom takto zle a ocividne nezaberaju

anonym_60a0b5
9. okt 2025

@anonym_autor zase uzkost? kazdy den?

anonym_60a0b5
9. okt 2025

ja sa ozaj pytam co sa deje, mna partner bil a znasilnil, a fungujem normalne, mam tiez uzkosti, ale teda tieto stavy co pises, nejak nechapem, presla som si ozaj ovela horsim, pred mnou skrtil vlastnu matku atd atd radsej nepokracujem, jasne ze som ho debila odkopla...mam uzkostne stavy, nikdy nebudem uplne bezne normalna ako tu niektore dokonale zeny ale tieto stavy? mozno prave preto ze si zjavne stale doma, nechodis do prace, sa ti stav zhorsil. ked si pod liecbou a si doma, tak zjavne tento system liecby nie je dobry.
este ma napadla hostpializacia? mozno to by ti pomohlo, na par mesiacov.

petamich
9. okt 2025

Mrzi ma, ze to rodina zlahcuje, chapem, ze to mas narocne. Na druhej strane by som si zvazila, ci by nebola lepsia hospitalizacia.

Skus sa na to pozriet aj zo strany tej rodiny, tiez zrejme chcu mat vlastny zivot a svoj priestor.