Ako reagovať na nevhodné poznámky doktorky?
Dnes som bola na vyšetrení a doktorka si ma merala, vážila atď a pri mojej výške zrazu povedala, citujem "to koľko meriate, veď ste ako chlap". Úplne som onemela, inak meriam 176 čo mi teda ako nejaká extra výška nepríde a som štíhla. Navyše to povedala takým až výsmešným tónom, urazilo ma to. Sestra sa zasmiala, no vôbec som sa tam necítila príjemne. Vy by ste jej niečo povedali?
@mantilka ja som empatická dosť a myslím, že to ani nebolo aké poburujúce ako to autorka nafúkla. Vidím veľakrát v živote ako ľudia nafukujú veci. Potom sa nečudujme že sme psychicky na tom ako sme. Všetko si pripúšťať, všetko riešiť samé kraviny, miesto toho, aby človek normálne žil a tešil sa so života a veľa vecí hodil za hlavu
@vlastnynazor nemám problém keď niekto zavtipkuje, aj moji kolegovia to vedia a bola sranda aj na môj účet. Avšak všetko má svoje hranice slušnosti. Dve ženy sa bavia, že vyzerá ako chlap ? ...lebo je vysoká. Minimálne neslušné a zo strany lekárky neúctivé. Nehovoriac o Tom, žeby si mala všimnúť že prestrelila a povedať. Prepáčte, nemyslela som to tak. Viac empatie. Teraz nehovorím za seba, no citlivým človekom to môže zalomcovat.
Mňa poslala doktorka
so vzorkami do labáku, kým som sa vrátila, tak mal môj syn červený výkričník v zdrav. zázname, že životospráva🤦🏻♀️Štíhly, športovec….”mrštný”, toľko pádov chvalabohu v zdraví prežil na motorke. Mne ako rodičovi ani slovo. Absencia v škoke ta 8 rokov iba 3 dni…
Ak vás to až takto zobralo, zotrela by som ju, ak by mi ešte raz utrúsila takúto nevhodnú vetu jedinou vetou. Ste v poriadku? A to je celé. Čakala by som na jej odpoveď. Snáď by sa uvedomila a ospravedlnila sa vám a ak nie, a išla by ďalej v ponižovaní, tak by som k nej už nechodila.
Mala si sa zasmiať, že "nie ako chlap, ale som vysoká ako modelka" 🙂
Urobiť z toho kompliment.
Toto je problem mnohych ludi...v situacii kedy to zamava emočne zostanu ticho a odnesu si to domov. Potom ich to drzi niekolko hodin, dni...kazdeho inak. Tiez som prezivala podobne. Nezamyslaj sa nad tym co povedala, ludia hovoria všeličo....skor pracuj na tom, aby si tu situaciu vyriesila namieste a neriesila to potom, ked sa to vyriesit neda, uz to len musis spracovat. Ak sa to nabuduce nieco podobne stane, pouzi asertivnu odpoved a spomen si na tento incident. "S mojou vyškou som spokojna, dakujem", pripadne ...pouzi protiotazku? "Moja vyška je v poriadku, mate s tym nejaky problem?" Zavisi od teba ci ju chces umlčat, alebo to chces prediskutovat. Nevhodnych poznamok si uzijeme vsetci v zivote dost, zavisi od teba ako zareagujes, neocakavaj ze ludia su len mily priatelsky slušny, pretoze ty si mila priatelska slušna.

@ibatanecnica
Buďte viac empatická, tej žene to očividne nebolo jedno, keď to tu píše. Nikdy nevieme, čo druhého trápi. Povedala to pred sestričkou. Dve sa zabávali na účet pacienta. Dosť ubohe. Treba si držať jazyk na uzde. Lekárka nie je pastier so základnou školou aby sa takto správala. Obyčajne sťažnosti bývajú na tú istú osobu, lebo sa správa ako pastier. Nemyslím si, že toto bol ojedinelý prípad.