icon

Ako riešiť acinetobakter v krku u dieťaťa?

vierus08
15. júl 2024

Ahojte.

Z výberu vyšiel dieťaťu acinetobakter v krku. Mate niekto skúsenosť s touto pliagou? Čítala som, že je to nemocničná baktéria, netuším kde sme k nej vôbec mohli prísť. Ďakujem.

taktotedanie
15. júl 2024

Dieta ma potiaze?
Nieje len v nemocniciach ,hocikde ho mohlo chytit

vierus08
autor
15. júl 2024

@taktotedanie dlho sme sa trápili s neutíchajúcim suchým kašľom kým sa prišlo na to, že sú to pľúcne chlamýdie- preliečenie- krv už negatívna. Po pár dňoch sa kašeľ opäť začal stupňovať ale ozaj každých pár sekúnd, poslali nas na orl - tam že mu to zateká nasadený pamycon. Hneď na druhý deň kašeľ ustal spustili sa sople (moje podozrenie je či to nebol proste vírus - lebo všetci doma už teraz soplime), ktoré ešte trvajú. A až dnes mame výsledok. Sestra z orl povedala výsledok s tým, že dr odporučil atb avšak dr z orl, ma dovolenku, ze sa mame hlásiť u pediatričky nech predpise lieky. Pediatrička že netreba ak mu je lepšie, crp negatívna, teplota nie je. Že o2 týždne kontrolný výter u nej. Ona sa zas vyjadrila, že to podľa nej ma z refluxu- ten nie je potvrdený len po chlamydiovej infekcii sa mu dosť odgrgava- 3 týždne atb určite urobilo svoje. Tak ja teraz neviem… keď nevezme tie atb neuškodí mu ten bacil? Na druhej strane keď netreba atb do nebo pchať ďalej nechcem.