Ako riešiť acinetobakter v krku u dieťaťa?
Ahojte.
Z výberu vyšiel dieťaťu acinetobakter v krku. Mate niekto skúsenosť s touto pliagou? Čítala som, že je to nemocničná baktéria, netuším kde sme k nej vôbec mohli prísť. Ďakujem.
@taktotedanie dlho sme sa trápili s neutíchajúcim suchým kašľom kým sa prišlo na to, že sú to pľúcne chlamýdie- preliečenie- krv už negatívna. Po pár dňoch sa kašeľ opäť začal stupňovať ale ozaj každých pár sekúnd, poslali nas na orl - tam že mu to zateká nasadený pamycon. Hneď na druhý deň kašeľ ustal spustili sa sople (moje podozrenie je či to nebol proste vírus - lebo všetci doma už teraz soplime), ktoré ešte trvajú. A až dnes mame výsledok. Sestra z orl povedala výsledok s tým, že dr odporučil atb avšak dr z orl, ma dovolenku, ze sa mame hlásiť u pediatričky nech predpise lieky. Pediatrička že netreba ak mu je lepšie, crp negatívna, teplota nie je. Že o2 týždne kontrolný výter u nej. Ona sa zas vyjadrila, že to podľa nej ma z refluxu- ten nie je potvrdený len po chlamydiovej infekcii sa mu dosť odgrgava- 3 týždne atb určite urobilo svoje. Tak ja teraz neviem… keď nevezme tie atb neuškodí mu ten bacil? Na druhej strane keď netreba atb do nebo pchať ďalej nechcem.

Dieta ma potiaze?
Nieje len v nemocniciach ,hocikde ho mohlo chytit