Ako riešiť citlivosť a odhalené zubné krčky?
Dobrý večer, už dlhšie ma trápia odhalené krčky neviem čo s tým nič nepomáha pýtala som sa aj mojej lekárky čo s tým a ona mi poradila iba menej tlačiť pri umývaní zubov ale to nepomohlo. Na jednom zube to už mám v kritickom stave a mám pocit že sa mi ten zub začal hýbať ale to môže byť len pocit každopádne už som z toho zúfalá neviete čo na to pomáha? Viem že to mám spôsobené asi hlavne tým že v noci mám hrozne silno zatnite zuby ale neviem čo s tým nedokážem to nijako kontrolovať.
Ak trpis bruxizmom (skripanie a zatinanie zubov) da sa to riesit. Okrem botoxu na uvolnenie svalov vraj aj nejakymi chranicmi. Predstavujem si to ako strojcek na noc. Odhaleny krcok mam jeden aj ja a moj novy zubar mi sam navrhol, ze ked budem mat po liecbe strojcekom, ze mi nan urobi step z podnebia, ktorym prekryje ten odhaleny krcok. Netusila som ze take nieco existuje. Urcite to hodlam skusit.
Dr panek na riazanskej ul. V BA mi robil stepy presne tak, ako tu bolo spominane. Aj na lavej,aj na pravej strane. Odhalene krcky a hybajuce sa zuby. Ja mam zuby zdrave, takze som nechcela o ne prist. Ak mas nejake otazky, pytaj sa.
Ahoj. Mne už odhalené krčky ošetrovali hádam 5x za posledné roky. Dopomohla mi k tomu celiakia, o ktorej som netušila. Rok dodržiavam diétu a zatiaľ sa mi zdá, že sa to spomalilo a neodhaľujú sa tak.
@ingelina ak sa môžem spýtať čo to presne je?
@baryana a koľko ta to stalo?
Jedna strana okolo 1600 vratane anestezy.
@ingelina môžem vám prosím napísať súkromnú správu? Dnes mi tento spôsob navrhla zubárka, no zároveň ma upozornila, že to je drastické, som bola zaskočená.... Je to až taký bolestivý zákrok? Ako dlho trvalo prosím hojenie? Ďakujem veľmi pekne
Ahojte, aj ja som bola na vestibuloplastike a odobral mi na dva zuby aj štep z podnebia, nič nebolelo, mám to ešte prekryté takým vnútorným krytím podobným sadre... Kto ste na tom boli - ako to vyzerá po zahojení?
Pripnem sa
Ahojte, aj ja som bola na vestibuloplastike a odobral mi na dva zuby aj štep z podnebia, nič nebolelo, mám to ešte prekryté takým vnútorným krytím podobným sadre... Kto ste na tom boli - ako to vyzerá po zahojení?
@viktoria63 kde vám to robili prosim?

Vyhladaj paradontologa