Ako riešiť extrémne popraskané ruky?
Ahojte kocky, chcela by som poprosit o radu a vopred dakujem. Som z toho uz zufala. Mam extremne popraskane ruky. Viem, ze vacsine ludi praskaju ruky v zime ale mne sa nemeni stav ani v lete. Pri zhyboch mam dokonca prasklinky s krvou a musim mat vyrovnanu dlan. Skusala som uz naozaj vselijake kremy- Balea, Alverde, Neutrogena ktora mala pomoct a takisto CeraVe. Pred nedavno od Bio znacky Kvitok. Dcera kupila v drogerii krem Balea s ureou poradila jej predavacka zevraj funguje. Musela som hned oplachnut ruky pretoze som mala pocit ze zhoria. Bola som s tym u koznej lekarky uz niekolkokrat robila mi testy, minule pichla vitaminovu bombu a nic. Mam skor obavy, ci to nebude nieco z vnutra. Vo stvrtok mam ist na alergologiu ohladne inej veci ale chcem sa spytat aj na toto. Nemate nejaka skusenosti zatial s nejakym kremom? Dcera spominala znacku Bioderma, La Rosche Posay ale nechcem uz zbytocne vyhadzovat nekrestanske peniaze za nic vpodatate. Pekny vecer
Bioderma je fajn, ale nie je to len o kreme.. mydlo velmi vysusuje, to treba dobre kupit. Neumyvat kupelnu, riad holymi rukami, ale rukavice. Vsetka chemia drazdi a susi.. mozno aj sprchovy .. tazko povedat. A na alergologii sa urcite spytaj
@ejnfowcnhdj manzel ma podobne dlane. Kuses si niekedy nechty? Manzel si kuse (zlozvyk), poznam este jedneho starsieho pana, co si kuse nechty a teda dlane ma v hroznom stave, obcas musi nosit obvazy co mu tak krvacaju.
@jakoma nekusem
@ejnfowcnhdj ahoj, skús toto- https://www.hebe.com/sk/cremobaza-exfoliacny-a-... lacné a pre mňa gamechanger úplný
@ejnfowcnhdj mne pomaha infadolan
Dobrý deň, mne sa to stáva v zime, keď mám nízky príjem tekutín (inak pijem veľa). Keď potom zvýšim, o pár dní sa to zlepší a praskliny zmiznú. Nemohlo by to byť aj u Vás tým?
Eucerin atopi control krem.na ruky niekolko krat denne+ sprchovy olej eucerin atopi control a nepouzivat obycajne mydlo ale napr detske tuhe mydlo. Manzel mal tiez celorocne popraskane ruky, ktore ho stipali a svrbeli a toto mu pomohlo. Treba to ale pouzivat pravidelne a byt trpezliva.
Môže to byť spôsobené helikobakterom, tam nepomôžu krémy na ruky.
mne praskaju ruky z alergie na kov v zime sa to zhorsuje. robili ti na koznom aj tieto testy?
@ejnfowcnhdj skus jojobovy olej. Nestojí veľa a mne pomohol. Dávala som si ho na noc na ruky a asi po týždni to bolo už oveľa lepšie. Ale ja suché ruky mávam len sezónne.
Skus Eucerin atopi control. Ja ho kombinujem s kalciovou mastou. Tiez som vyskusala kadeco jedine,co mi zabera su kortikoidove maste,lenze tie nie je dobre stale pouzivat. Momentalne sa snazim odsledovat,co mi vadi v jedle. Dlhe roky som bojovala s ekzemom. Potom na par rokov zmizol a posledny rok znova bojujem. Idem si dat dietu,nejaku lahku stravu a uvidim,ci sa nezlepsi.
Skuste lanolin
Ja mam velmi dobru skusenost s kremom Garnier hand repair - krem na extra suchu pokozku ruk.
Obyčajnú modrú indulonu striedať s červenou indulonou a mastiť, mastiť, mastiť
Ja mam momentálne na dlaniach ekzém, ani kortikoidy moc nepomáhajú. Hlavne musím pri akomkoľvek umývaní, čistení zeleniny.... nosit rukavice, síce to nezachrania ale aspoň trosku to pomôže. Plus na umývanie rúk používam krém co sa da použiť ako mydlo. Skus sa spýtať v lekárni
Krém lipobase - https://www.benulekaren.sk/lipobase-crm-100g?ut...
Pozri si príznaky dishydrotického ekzému
@ejnfowcnhdj Moja mamina mala tento problem roky roky roky, nepomohla ziadna mast na svete, len nemáčať ruky, nepredpierať, na chemiu rukavice, umyvacka riadu
Skuste lipobase alebo Niveu
@ejnfowcnhdj moja sestra v septembri čistila orechy. O pár dní jej neskutočne popraskali prsty, v zahyboch tiež až do krvi, brúska prstov mala akoby žiletkou porezané. Nič jej nepomáhalo, rôzne druhy krémov vyskúšala. Nosí také biele rukavice na noc zo zdravotníckych potrieb, veľa indulony si dala, všetko čo robí cez deň robí v rukaviciach. Môžem sa jej zajtra spýtať, čo všetko jej pomohlo, keďže už to má zapojené, ale ďalej kremuje a rukavicu je.
@ejnfowcnhdj nosím rukavice. Hlavne pri soferovani auta skoro ráno. Moja rukacicova sezóna začína začiatkom novembra. S kremou používam ritual, modrú indulonu a cerave
@ejnfowcnhdj kup si modru indulonu a natieraj. Skús

Ja mavam problem. Davam si na noc vrstvu kremu s lanolinom a biele bavlnene rukavicky.