Ako riešiť kalcifikát v ramene?
Ahojte, mate niekto skusenosti s diagnozou - kalcifikat v ramene ? Mne bol dnes diagnostikovany, dostala som kortikoidny obstrek, o 2 tyzdne kontrola .. je vraj velmi velky (aj v sprave mam napisane - mohutny kalcifikat), ma skoro 2 cm 😞 ako dalsi postup navrhol terapiu razovou vlnou, operaciu. Dakujem.
@kacena4 dakujem, dufam, ze pomoze 😄 bojim sa ako male dieta operacie😂
@diabidovska operácie sa vôbec neboj ja idem v pondelok ,na laparoskopicku a hneď domov.Uz sa to robí rýchlo,len pooperačné liečenie je dlhé
@diabidovska Razova vlna pomoze.
@diabidovska mala som dvakrát.... prvýkrát pomohla operácia , atroskopia ramena, v celkovej narkoze ,nasledne 6 tyzdnov ruka v orteze a rehabilitacie potom .....
a druhýkrát som to zvládla bez op ...
@diabidovska ahoj, tiez som mala este vacsi a nic nepomoze len operacia. Ale mne to nerobil laparoskopicky, normalne otvoril a vybral, rychlovka. Pri velkych je to tak vraj lepsie, aby nedoslo k poskodeniu okolia, predsa len je to rameno. V Martine sukromna jednodnovka, 3 tyzdne v orteze a potom rehabky.
@minenkak Dobrý večer, môžem sa spýtať na dĺžku rekonvalescencie? Čítam kadečo, rozptyl pre dĺžku PN sa uvádza 1-6 mesiacov. Rozumiem, že je to veľmi individuálne, ale aspoň nejakú predstavu by som rada...pracujem v kancelárii za PC, čiže predpokladám, že obdobie rehabilitácie by snáď bolo zvládnuteľné už z práce. Otázka je ako dlho je na ruke fixácia, koľko je reálne človek odstavený od všetkého? Vďaka.
@ivkaui Ahoj po troch tyždňoch si mohla už pracovať?
@dorothea221 nie, po troch týždňoch mi dali dolu ortézu a rehabky, aby sa správne rozpohybovalo...ak si správne pamätám, tak normálne som ho mohla zaťažiť až za taký dobrý mesiac po rehabkách
@stanulienkat ja som mala pred 8r obstrek v ľavom ramene a ok. Pred 3rokmi mi odišlo pravé, kým som sa dostala k lekárovi (3noci som nespala,ale že vôbec) šla som k masérke a tá mi spravila bankovanie na rameno. Ortopéd skoro odpadol. Načo som mu len povedala, iný možnosť som nemala. Zatiaľ ficim v pohode. (1,8 cmlava strana,pravú si nepamätám)
@tetapetra mne velmi pomohla razova vlna. Ale raz za cas sa mi to ozve.
@stanulienkat Asi si mala malo sedeni a kalcifikat sa celkom nerozbil.
moj muz to mal.. mal ist na operaciu, uz mal aj termin, ktory mu 3x odlozili kvoli covidu. Poslednykrat ho zrusil on, prestalo ho boliet rameno 😁
@niekto2hy behom 4 rokov 3× po 5 sedeni. Vzdy ma to prestalo boliet minimalne na rok. Mam kalcifikaty cca 1 cm.
@stanulienkat Neviem aky bol velky,musel by som pozriet do karty.Ale bolo to asi pred 5rokmi,mal som asi 5 sedeni+laser a od toho casu nic.
@stanulienkat ozve sa aj u mňa, hlavne teraz mám zapal, ktorý mi behá po celom tele. V máji bude rok, čo to riešim 🤦🏻♀️. Nejako som sa s tým naučila žiť. Mám vsak pocit,že sa to objaví hlavne keď som vo veľkom strese. Vtedy to nerozchodim len tak
@tetapetra ak mas problemy s klbami odporucam Tripple blend od Alavis. Klbova vyziva kolagen, perfektne zabera.
@stanulienkat vďaka kuknem
@stanulienkat mňa operovali v Košiciach vo fakultnej nemocnici pred 5 r , operáciu neľutujem, pomohla mi .... kalcifikat bol o veľkosti 1.8mm , avšak rameno bolo operovane kvôli viacerým problém okrem kalcifikatu ....
Mám za sebou operáciu kalcifikátov obidvoch ramien v odstupe 5 rokov. Dôležité je začať cvičiť už deň po operácii a aj cez bolesť. Za dva týždne som ruky zdvihla až nad hlavu. Pokiaľ sa rameno nechá tri týždne v ortéze bez pohybu, potom je rehabilitácia veľmi bolestivá a zdĺhavá. Po mesiaci od operácii takmer žiadne bolesti a ruka fungovala na 90%. Už len drobné cvičenia a plávanie.
@stanulienkat cez 2cm, operoval ma dr Petriscak v Martine, spokojnost 👍
@diabidovska ano, muz ho mal obrovsky. Dal si ho vybrat na sportclinic v bratislave. jednodnovka operacia, na treti den orteza dole a rehabky. Mal to v januari a uz ani nevie ze niekedy tam nieco mal.
@stanulienkat skus aj ineho ortopeda. to povedal aj muzovi, isli sme do sportclinic lebo uz nevedel dvihnut ruku cez sviatky a obrovske bolesti, v ten den urobili ctcko, na druhy den predoperacne a na dalsi den isiel. a jedine co lutuje, ze to neurobil uz skor a pocuval toho ortopeda.
@stanulienkat skus aj ineho ortopeda. to povedal aj muzovi, isli sme do sportclinic lebo uz nevedel dvihnut ruku cez sviatky a obrovske bolesti, v ten den urobili ctcko, na druhy den predoperacne a na dalsi den isiel. a jedine co lutuje, ze to neurobil uz skor a pocuval toho ortopeda.
@sonula ahoj, aký veľký mal kalcifikat ak sa môžem opýtať a ako dlho to mal a tiež ako dlho trva od operacie kým môže ísť do práce? Ďakujem
@sonula ahoj, aký veľký mal kalcifikat ak sa môžem opýtať a ako dlho to mal a tiež ako dlho trva od operacie kým môže ísť do práce? Ďakujem
@dorothea221 mal tusim viac ako 6 cm, mal ho uz par rokov. no jeden den mu to operovali, druhy den este bol doma a treti isiel do prace. ale on je itckar, takze si nasiel polohu na tu ruku. A po 3 dnoch dole orteza a rehabka. nemal poskodene slachy, ak by mal poskodene slachy tak ortezu by mal 2 tyzdne a potom rehabka. Ale na tej orteze je hlavne aby si nedavala ruku od tela, inak zvysok ruky normalne pouzival.
@dorothea221 mal tusim viac ako 6 cm, mal ho uz par rokov. no jeden den mu to operovali, druhy den este bol doma a treti isiel do prace. ale on je itckar, takze si nasiel polohu na tu ruku. A po 3 dnoch dole orteza a rehabka. nemal poskodene slachy, ak by mal poskodene slachy tak ortezu by mal 2 tyzdne a potom rehabka. Ale na tej orteze je hlavne aby si nedavala ruku od tela, inak zvysok ruky normalne pouzival.
@sonula ďakujem a môžem sa ešte opýtať čo mu bolo keď už išiel na tu operaciu? Aké to mal?
Ahojte. Aj mňa čaká odstraňovanie 2 cm kalcifikátu v ramene. Musí sa to operovať, lebo mám ešte čiastočne nadtrhnutú šľachu. Buse sa to robiť laparoskopicky. Som objednaná na operáciu do Dolného Kubína. Máte niekto skúsenosť s touto nemocnicou? Aká je doba rekonvalescencie? Po operácii by sa ten kalcifikát už nemal vytvárať však?
@diabidovska mala som dvakrát.... prvýkrát pomohla operácia , atroskopia ramena, v celkovej narkoze ,nasledne 6 tyzdnov ruka v orteze a rehabilitacie potom .....
a druhýkrát som to zvládla bez op ...
@mimcurik a ten druhykrat ako prosim, ked bez operacie? Daky zlepsovak ste nasli? Dakujem...
@mimcurik a ten druhykrat ako prosim, ked bez operacie? Daky zlepsovak ste nasli? Dakujem...
@miamichalova 3mesiace PN z práce ,,šetriť " rameno , lieky, rehabilitácia, injekcia do kĺbu a psychoterapia ....
Najviac asi pomohla ta injekcia do kĺbu a nepretazovat....
( bohuvdaka 1,5 roka cca odvtedy opäť pracujem q fungujem v ,,bežnom " režime)

ak nepomoze ziadna liecba nebojte sa operacie, je to jednoduche a hlavne zbavite sa bolesti. drzim palceky