icon

Ako riešiť kalcifikát v ramene?

diabidovska
18. jún 2024

Ahojte, mate niekto skusenosti s diagnozou - kalcifikat v ramene ? Mne bol dnes diagnostikovany, dostala som kortikoidny obstrek, o 2 tyzdne kontrola .. je vraj velmi velky (aj v sprave mam napisane - mohutny kalcifikat), ma skoro 2 cm 😞 ako dalsi postup navrhol terapiu razovou vlnou, operaciu. Dakujem.

kacena4
18. jún 2024

ak nepomoze ziadna liecba nebojte sa operacie, je to jednoduche a hlavne zbavite sa bolesti. drzim palceky

diabidovska
autor
18. jún 2024

@kacena4 dakujem, dufam, ze pomoze 😄 bojim sa ako male dieta operacie😂

minenkak
18. jún 2024

@diabidovska operácie sa vôbec neboj ja idem v pondelok ,na laparoskopicku a hneď domov.Uz sa to robí rýchlo,len pooperačné liečenie je dlhé

niekto2hy
19. jún 2024

@diabidovska Razova vlna pomoze.

mimcurik
19. jún 2024

@diabidovska mala som dvakrát.... prvýkrát pomohla operácia , atroskopia ramena, v celkovej narkoze ,nasledne 6 tyzdnov ruka v orteze a rehabilitacie potom .....
a druhýkrát som to zvládla bez op ...

ivkaui
19. jún 2024

@diabidovska ahoj, tiez som mala este vacsi a nic nepomoze len operacia. Ale mne to nerobil laparoskopicky, normalne otvoril a vybral, rychlovka. Pri velkych je to tak vraj lepsie, aby nedoslo k poskodeniu okolia, predsa len je to rameno. V Martine sukromna jednodnovka, 3 tyzdne v orteze a potom rehabky.

dendia
26. feb 2025

@minenkak Dobrý večer, môžem sa spýtať na dĺžku rekonvalescencie? Čítam kadečo, rozptyl pre dĺžku PN sa uvádza 1-6 mesiacov. Rozumiem, že je to veľmi individuálne, ale aspoň nejakú predstavu by som rada...pracujem v kancelárii za PC, čiže predpokladám, že obdobie rehabilitácie by snáď bolo zvládnuteľné už z práce. Otázka je ako dlho je na ruke fixácia, koľko je reálne človek odstavený od všetkého? Vďaka.

dorothea221
13. mar 2025

@ivkaui Ahoj po troch tyždňoch si mohla už pracovať?

ivkaui
22. mar 2025

@dorothea221 nie, po troch týždňoch mi dali dolu ortézu a rehabky, aby sa správne rozpohybovalo...ak si správne pamätám, tak normálne som ho mohla zaťažiť až za taký dobrý mesiac po rehabkách

stanulienkat
22. mar 2025

@kacena4
@diabidovska
@minenkak
@mimcurik
@dendia
@ivkaui
Ahojte. Ake velke kalcifikaty ste mali? Kde vas operovali? S odstupom casu nelutujete operaciu? Mne ortoped povedal, ze mi to mozu pocas operacie aj pokazit, ze si to nemam davat operovat.

tetapetra
22. mar 2025

@stanulienkat ja som mala pred 8r obstrek v ľavom ramene a ok. Pred 3rokmi mi odišlo pravé, kým som sa dostala k lekárovi (3noci som nespala,ale že vôbec) šla som k masérke a tá mi spravila bankovanie na rameno. Ortopéd skoro odpadol. Načo som mu len povedala, iný možnosť som nemala. Zatiaľ ficim v pohode. (1,8 cmlava strana,pravú si nepamätám)

stanulienkat
22. mar 2025

@tetapetra mne velmi pomohla razova vlna. Ale raz za cas sa mi to ozve.

niekto2hy
22. mar 2025

@stanulienkat Asi si mala malo sedeni a kalcifikat sa celkom nerozbil.

radostka
22. mar 2025

moj muz to mal.. mal ist na operaciu, uz mal aj termin, ktory mu 3x odlozili kvoli covidu. Poslednykrat ho zrusil on, prestalo ho boliet rameno 😁

stanulienkat
22. mar 2025

@niekto2hy behom 4 rokov 3× po 5 sedeni. Vzdy ma to prestalo boliet minimalne na rok. Mam kalcifikaty cca 1 cm.

niekto2hy
22. mar 2025

@stanulienkat Neviem aky bol velky,musel by som pozriet do karty.Ale bolo to asi pred 5rokmi,mal som asi 5 sedeni+laser a od toho casu nic.

tetapetra
22. mar 2025

@stanulienkat ozve sa aj u mňa, hlavne teraz mám zapal, ktorý mi behá po celom tele. V máji bude rok, čo to riešim 🤦🏻‍♀️. Nejako som sa s tým naučila žiť. Mám vsak pocit,že sa to objaví hlavne keď som vo veľkom strese. Vtedy to nerozchodim len tak

stanulienkat
22. mar 2025

@tetapetra ak mas problemy s klbami odporucam Tripple blend od Alavis. Klbova vyziva kolagen, perfektne zabera.

tetapetra
22. mar 2025

@stanulienkat vďaka kuknem

mimcurik
28. mar 2025

@stanulienkat mňa operovali v Košiciach vo fakultnej nemocnici pred 5 r , operáciu neľutujem, pomohla mi .... kalcifikat bol o veľkosti 1.8mm , avšak rameno bolo operovane kvôli viacerým problém okrem kalcifikatu ....

tbazalova
17. apr 2025

Mám za sebou operáciu kalcifikátov obidvoch ramien v odstupe 5 rokov. Dôležité je začať cvičiť už deň po operácii a aj cez bolesť. Za dva týždne som ruky zdvihla až nad hlavu. Pokiaľ sa rameno nechá tri týždne v ortéze bez pohybu, potom je rehabilitácia veľmi bolestivá a zdĺhavá. Po mesiaci od operácii takmer žiadne bolesti a ruka fungovala na 90%. Už len drobné cvičenia a plávanie.

ivkaui
1. máj 2025
@stanulienkat

@kacena4
@diabidovska
@minenkak
@mimcurik
@dendia
@ivkaui
Ahojte. Ake velke kalcifikaty ste mali? Kde vas operovali? S odstupom casu nelutujete operaciu? Mne ortoped povedal, ze mi to mozu pocas operacie aj pokazit, ze si to nemam davat operovat.

@stanulienkat cez 2cm, operoval ma dr Petriscak v Martine, spokojnost 👍

sonula
1. máj 2025

@diabidovska ano, muz ho mal obrovsky. Dal si ho vybrat na sportclinic v bratislave. jednodnovka operacia, na treti den orteza dole a rehabky. Mal to v januari a uz ani nevie ze niekedy tam nieco mal.

sonula
1. máj 2025
@stanulienkat

@kacena4
@diabidovska
@minenkak
@mimcurik
@dendia
@ivkaui

@stanulienkat skus aj ineho ortopeda. to povedal aj muzovi, isli sme do sportclinic lebo uz nevedel dvihnut ruku cez sviatky a obrovske bolesti, v ten den urobili ctcko, na druhy den predoperacne a na dalsi den isiel. a jedine co lutuje, ze to neurobil uz skor a pocuval toho ortopeda.

dorothea221
2. máj 2025
@sonula

@stanulienkat skus aj ineho ortopeda. to povedal aj muzovi, isli sme do sportclinic lebo uz nevedel dvihnut ruku cez sviatky a obrovske bolesti, v ten den urobili ctcko, na druhy den predoperacne a na dalsi den isiel. a jedine co lutuje, ze to neurobil uz skor a pocuval toho ortopeda.

@sonula ahoj, aký veľký mal kalcifikat ak sa môžem opýtať a ako dlho to mal a tiež ako dlho trva od operacie kým môže ísť do práce? Ďakujem

sonula
3. máj 2025
@dorothea221

@sonula ahoj, aký veľký mal kalcifikat ak sa môžem opýtať a ako dlho to mal a tiež ako dlho trva od operacie kým môže ísť do práce? Ďakujem

@dorothea221 mal tusim viac ako 6 cm, mal ho uz par rokov. no jeden den mu to operovali, druhy den este bol doma a treti isiel do prace. ale on je itckar, takze si nasiel polohu na tu ruku. A po 3 dnoch dole orteza a rehabka. nemal poskodene slachy, ak by mal poskodene slachy tak ortezu by mal 2 tyzdne a potom rehabka. Ale na tej orteze je hlavne aby si nedavala ruku od tela, inak zvysok ruky normalne pouzival.

dorothea221
6. máj 2025
@sonula

@dorothea221 mal tusim viac ako 6 cm, mal ho uz par rokov. no jeden den mu to operovali, druhy den este bol doma a treti isiel do prace. ale on je itckar, takze si nasiel polohu na tu ruku. A po 3 dnoch dole orteza a rehabka. nemal poskodene slachy, ak by mal poskodene slachy tak ortezu by mal 2 tyzdne a potom rehabka. Ale na tej orteze je hlavne aby si nedavala ruku od tela, inak zvysok ruky normalne pouzival.

@sonula ďakujem a môžem sa ešte opýtať čo mu bolo keď už išiel na tu operaciu? Aké to mal?

majkamariakova
6. nov 2025

Ahojte. Aj mňa čaká odstraňovanie 2 cm kalcifikátu v ramene. Musí sa to operovať, lebo mám ešte čiastočne nadtrhnutú šľachu. Buse sa to robiť laparoskopicky. Som objednaná na operáciu do Dolného Kubína. Máte niekto skúsenosť s touto nemocnicou? Aká je doba rekonvalescencie? Po operácii by sa ten kalcifikát už nemal vytvárať však?

miamichalova
17. nov 2025
@mimcurik

@diabidovska mala som dvakrát.... prvýkrát pomohla operácia , atroskopia ramena, v celkovej narkoze ,nasledne 6 tyzdnov ruka v orteze a rehabilitacie potom .....
a druhýkrát som to zvládla bez op ...

@mimcurik a ten druhykrat ako prosim, ked bez operacie? Daky zlepsovak ste nasli? Dakujem...

mimcurik
19. nov 2025
@miamichalova

@mimcurik a ten druhykrat ako prosim, ked bez operacie? Daky zlepsovak ste nasli? Dakujem...

@miamichalova 3mesiace PN z práce ,,šetriť " rameno , lieky, rehabilitácia, injekcia do kĺbu a psychoterapia ....
Najviac asi pomohla ta injekcia do kĺbu a nepretazovat....
( bohuvdaka 1,5 roka cca odvtedy opäť pracujem q fungujem v ,,bežnom " režime)