icon

Ako riešiť nachladnutie prenesené na dospelú osobu dieťaťom zo škôlky?

13. okt 2025

Ahojte uz som tak dlho nebola chora, ze ani neviem. Drobcek doniesol zo skolky, uz sa chytila aj malinka aj ja a uz ostava len tatino.
Cim sa dopujete volnopredajnym Vy?
S cim mate dobre skusenosti?
Manzel ma na to teraflu napoj, ja to nedavam tolko tepleho naraz nevypijem 🫣🙈

katkaseiner
13. okt 2025

toto bude chvilu trvat, otuzujte, vela zeleniny/ovocia, vitaminy, rakytnik. Vdaka dcere a jej bacilom sme mali prve 3 roky zivota mojho syna ako vazenie... od oktobra do maja furt doma, lebo vzdy bol niekto chory. O to bol ale lepsi start krpca v skolke... Ostatne deti uz boli piatykrat doma, moj prave vtedy ochorel prvykrat. Dieta si tym proste musi prejst a ano, my ako dospely to schytame lebo to dieta viac mojkame... Drzim palce, neboj bude dobre

domiklik
13. okt 2025

@anonym_autor vitamín D a zinkorot

maruski99
13. okt 2025

neviem, ci vam to tam koluje zrovna nachladnutie, skor to je nejaky virus. ale nasadte si vitamin c maximalnu moznu davku, zinok a vitam D. to by mohlo trochu pomoct.

anonym_cfcbd2
13. okt 2025

@anonym_autor teraz je veľmi veľa covidu

domka222
13. okt 2025

Tieto skôlkarske chuťovky sú katastrofa. Deti sú do týždňa fit a ja sa z toho dostávam vždy aspoň dva týždne. Ale nejako to nepreháňam s dopovaním vitamínov z lekárne. Deťom aj sebe len vit D a C vo vyššej dávke.

taktotedanie
13. okt 2025

@anonym_autor ja som kvoli tomu skoncila na imunologii, to je neskutocne co tie deti dokazu pozvlacat zo skolky a detskych kutikoch
Mne zabral primatux a koloidne striebro do hrdla, do nosa sprej od imunologicky a nakoniec som mala aj liecbu u imunologa , je to masaker pre dieta aj pre dospeleho
Inak som doeta dopovala aj pred skolkou kadecim a nic nepomohlo, po prvom tyzdni uz sme boli doma vsetci so soplom , dva tyzdne klud a zase sme doma so soplom a grckami

anna777115
13. okt 2025

Tak nachladnutie sa nedá preniesť, je sposobene chladom. Prenosne su toznie virusove a bakterialne infekty. Zo skolky bude toho veĺa a na dlho .

64jarka64
13. okt 2025

@anonym_autor toto sú takzvané školkárske choroby no niekedy je fakt ťažké sa im vyhnúť

beata_k
13. okt 2025

@anonym_autor Aj ty si nimi musis prejst. Zlepsi sa ti imunita, tak ako detom.

autor
13. okt 2025
@domka222

Tieto skôlkarske chuťovky sú katastrofa. Deti sú do týždňa fit a ja sa z toho dostávam vždy aspoň dva týždne. Ale nejako to nepreháňam s dopovaním vitamínov z lekárne. Deťom aj sebe len vit D a C vo vyššej dávke.

@domka222 verim snad nebudes mat pravdu

fkata
13. okt 2025

Je hodne Covidu. Môj syn tiež dotrepal z MŠ "nádchu", prvý test negatívny, druhý pozitívny. Už nakazil celý rodinu, aj starkú.

anonym_4b8242
13. okt 2025

@anonym_autor Nato obdobie aj my "spomíname s"láskou " Také choroby čo deti nanosili a narazila sa veľa krát celá rodina vtedy okrem mňa .Nikdy nezabudnem ako som otehotnela (ešte som ani nevedela a už som od malej ochorela) a 4x počas tehu brala ATB. Porodila a opäť ja jediná odolala.Moja prvý krát bola viac doma ako v škôlke .