icon

Ako riešiť nespavosť pri antidepresívach?

4. sep 2025

ahojte, beriem ad, zacala som na najnižšej dávke to som spala dobre, potom mi zvýšila to tiez fajn, a teraz som na dávke na akej by som mala byt uz 4ty tyzden a nemozem vecer vobec zaspat … mam este pockat ci to prejde ? na spanie neberiem nic a nerada by som pridala este nejake ad na spanie.. moze sa to este upravit ?

autor
4. sep 2025

dodám ze stale zaspim, ale strasne dlho sa prevalujem kym zaspim, aj 3 hodiny .. ked nahodou zaspim rýchlejšie v noci sa budím .. proste zly spanok … pred tym som problemy so spánkom nemala

izabela333
4. sep 2025
@anonym_autor

dodám ze stale zaspim, ale strasne dlho sa prevalujem kym zaspim, aj 3 hodiny .. ked nahodou zaspim rýchlejšie v noci sa budím .. proste zly spanok … pred tym som problemy so spánkom nemala

@anonym_autor je to z antidepresív. aj ja mám ten problém. užívam alventu a brintelix. U mna ale k spánku dochádza, lebo užívam kvôli diagnoze aj olanzapín a vdaka nemu zaspím. ked zabudem užiť, tak nespím. Musíš to riešiť s dr, neprejde to.

autor
4. sep 2025
@izabela333

@anonym_autor je to z antidepresív. aj ja mám ten problém. užívam alventu a brintelix. U mna ale k spánku dochádza, lebo užívam kvôli diagnoze aj olanzapín a vdaka nemu zaspím. ked zabudem užiť, tak nespím. Musíš to riešiť s dr, neprejde to.

@izabela333 ahoj dakujem za odpoved, ale ad menit nechcem, sedia mi, aj zo zaciatku bránia vsetko super a teraz pri tejto dávke na akej by som chcela byt vkuse zly spanok … cize myslis ze sa to neustali, budem musiet brat este nieco na spanie ? … moja dr o tom vie, ale bola som tam uz davnejsie, ked som len zvyšovala na tuto dávku, vtedy mi povedala ze to by malo prejst … ale uz minimalne 3 tyzdne hrozne spim :(

izabela333
4. sep 2025
@anonym_autor

@izabela333 ahoj dakujem za odpoved, ale ad menit nechcem, sedia mi, aj zo zaciatku bránia vsetko super a teraz pri tejto dávke na akej by som chcela byt vkuse zly spanok … cize myslis ze sa to neustali, budem musiet brat este nieco na spanie ? … moja dr o tom vie, ale bola som tam uz davnejsie, ked som len zvyšovala na tuto dávku, vtedy mi povedala ze to by malo prejst … ale uz minimalne 3 tyzdne hrozne spim :(

@anonym_autor ano, ja to poznám veľmi dobre tú nespavosť. A cez deň sa dosť unavíš? ked nechceš meniť lieky, skús potom menej kávy a viac pohybovej aktivity. Ja keby som si nedala ten olanzapín, tak nespím vôbec....ale ja mám poruchu, čiže ten musím užívať. V tvojom prípade lieky na spanie neber, to nie je cesta.

anonym_dc0370
4. sep 2025

@anonym_autor ano po Asentre som to mala, len ja som bola o 4tej hore, dostala som xanax mozes skusit dat iba polku napriklad. Ad som brala asi 8 mesiacov a najhorsie to bolo zo zaciatku

knmmch
4. sep 2025

@anonym_autor ahoj, k to neodznie tak je to potrebné riešiť s dr.. ..ja na spanie beriem Kventiax 25mg a Trittico 2/3.. ..predtým som bral Mirtazapin ale ten mi nesadol..