Ako riešiť nevhodné správanie zdravotníckeho personálu?
Vŕta mi to v hlave, neviem či to riešiť, alebo???
11 ročný sa nejako na tréningu futbalovom zranil. Proste 2 dni krival. Detská ho poslala na chirurgiu a chirurg na RTG. Do kabínky išiel sám , bol tam pomerne dlho, aj mi to bolo podozrive, ale ak by som chcela ísť dnu, nedalo sa. Keď vyšiel tak čo mu robili nič nechcel povedať a bol takÿ nasratý. Cestou domov som sa ho pýtala, čo bolo tak že teta na neho kričala a robila mu zle.
Ako zákonný zástupca som podpisovala súhlas na recepcii. Volala ho videla kto jej vchádza, nepovedala že ide sám nič. Keď mala prvý problém tak ma mohla zavolať
Tak si ho nemala pustiť samého, keď prepočul nepochopil, že sa má vyzliecť.Normalny puberťák, ktorý nerobí čo treba a vyhodnotí to, že mu robili zle.Zabudni na to a nabudúce choď s nim
@luccija počul urobil to tak ako mu kázala
Podla mna keby po nom kricala, tak by si to vonku pocula. Mozno mu len povedala co ma robit... a pan sa urazil. Ako vela tinedzerov. Moja sa ofuciavala tiez pol hodinu, kym som si z nej srandu nezacala robit, kedze bola urazena, ze na rtg si mala vyzliect tricko... prskala ako keby neviem co bolo, aky su trapni vsetci a co po nej vobec chceli. PRoste synovi vysvetli ako to chodi v amb. 11r uz je velky aby vedel popisat co sa stalo a za co je ofucany a treba mu vysvetlit co je to "robenie zle" a ze taketo vyhlasenia su dost vazne, tak s tym treba aj nejak lepsie pracovat. Podla vsetkeho sa jej tam hybal, a nevedel ze na rtg sa ma vyzliekat.. nuz ak nerozumel co mu hovorila mohol sa oyptat, ale to chapem, este v podstate dieta v novej situacii.
Netreba to riesit viac, proste nauci sa. Ak by si tam aj vedela ist tak co? nabehla by si tam ako furia riesit synacika na rtgcku? asi nie;) klud.
A na co ta mala volat? ze prepacte pani, chlapec sa nevyzliekol... alebo o chvilu, prepacte pani ale musim mu povedat 3x ze ma spojit palce a nehybat sa tych par sekund? neprezivaj to tolko naozaj. Aj horsie veci sa deju ako ofucany tinedzer.
Asi nespravil čo povedala... mal sa vyzliecť...Ved nebuď ako tvoj syn ešte urazená, že ublížili jej synovi a za čo sa chces sťažovať?sebakriticky sa zamysli stal tam určite ako tlk, tak mu povedala niečo ustipacne má robotu chlapec ju zdrziaval...Bola som s dcérou na RTG ta sa zase vyzliekla celá hoci jej išli robiť snímok kolená😂to sú teliatka a moja je staršia.Ale, keď budeš mať dobrý pocit stazuj sa😉
Na tom, ze isiel dovnutra sam na rontgen, nie je nic cudne. Moj 10 r. syn isiel tiez sam do kabinky, divne mi to neprislo, nie je babatko a snad rozumie co mu clovek povie. K ostatnemu sa nevyjadrujem, iba napisem, ze robis z komara somara.
Na tom, ze isiel dovnutra sam na rontgen, nie je nic cudne. Moj 10 r. syn isiel tiez sam do kabinky, divne mi to neprislo, nie je babatko a snad rozumie co mu clovek povie. K ostatnemu sa nevyjadrujem, iba napisem, ze robis z komara somara.
@ivanakal ja som nebola ani s 8r, ani a ni ked mala 11r a strepala sa z bicykla. automaticky ju zobrala pracovnicka dnu s tym ze mame pockat a o chvilu mi ju vratili... s malou ledva 2rocnou som isla dnu, nakolko by sa neprestala trepat.. myslim, ze pri takychto velkych detoch uz predpokladaju, ze dokazu vydrzat bez mamy par minut a aj dokazu lahnut a otocit ruku, nohu, nedychat atd ako treba... presne kao pises, uz rozumeju co im clovek hovori.
Asi nespravil čo povedala... mal sa vyzliecť...Ved nebuď ako tvoj syn ešte urazená, že ublížili jej synovi a za čo sa chces sťažovať?sebakriticky sa zamysli stal tam určite ako tlk, tak mu povedala niečo ustipacne má robotu chlapec ju zdrziaval...Bola som s dcérou na RTG ta sa zase vyzliekla celá hoci jej išli robiť snímok kolená😂to sú teliatka a moja je staršia.Ale, keď budeš mať dobrý pocit stazuj sa😉
Asi fakt si chcel vynútiť odmenu, lebo začal až cestou domov aké to bolo debilné.
@simca06022011
@luccija že tá poloha bola ťažká, že sa mu to 2x pohlo. A to že mal spojiť palce na nohách, že to mal v trojuholníku??? A predtým mu povedala do tielka (výraz tielko doma nepoužíva) tak že si dal iba mikinu dole a tak išiel dnu asi nepochopil alebo zre rozumel
strasne tazka poloha fakt :D dobre... a ze nevie co je to tielko.. no...
ale to je jedno, proste neries.. je to puberta. Skor to bolo pre neho nove, a blby pocit, ako zvycajne po lekaroch alebo novych vysetreniach, alebo takychto trapnych momentoch pride :D
O co ti ide?Ak po nom zakricala tak co?
Nechaoem co to tak prezivas.Syncek je jedinacik,csak?ňuňuňu
Mam 6 rocneho syna ktorybai min.tyzden zlomil nihu.Dr chcel od neho aby ju otocil,nedokazal,z prezliekacej kabinky som pocula "nejde to,au au au!"
Predstav si,nerobila som z toho dramu.
Mala si s ním ísť do kabínky,to je prvá vec. A druhá
.no neviem,ale aby 11 ročný nevedel spojiť prsty a nevedel, čo je tielko?🙈
strasne tazka poloha fakt :D dobre... a ze nevie co je to tielko.. no...
ale to je jedno, proste neries.. je to puberta. Skor to bolo pre neho nove, a blby pocit, ako zvycajne po lekaroch alebo novych vysetreniach, alebo takychto trapnych momentoch pride :D
Asi to trochu prehnal, keby to bolo vážne, povie to hneď
@maminkadeticiek keby nevedel chodiť idem s ním.
@jaskolka
@simca06022011 on vie čo je tielko, len ho nemal tak si nechal tričko, ona chcela od neho aby bol iba v tielku a to nepochopil
11 rocny je uz velky chalan,neprehanaj prosim ta,fakt.Uzkostlive matky su smiesne.
Ved vidite, ze ani matka sa nevie normalne vyjadrit a popisat situaciu, asi je syncek po nej.
Ved vidite, ze ani matka sa nevie normalne vyjadrit a popisat situaciu, asi je syncek po nej.
@belllinka ja len tolko čo som sa dozvedela...
Kričať sa nemá, ale je možné že tomu niečo pridal
Ja stale nechapem, co tu vlastne riesis? Aj keby zvysila hlas, tak co, snad z toho neumrel, ani nebude straumatizovany do konca zivota
KEBY na neho kricala vonku to pocujes.
Ja stale nechapem, co tu vlastne riesis? Aj keby zvysila hlas, tak co, snad z toho neumrel, ani nebude straumatizovany do konca zivota
@belllinka ja to chápem tak, že na chlapca nikdy nikto nezvýšil doma hlas, asi ho tak vychovavali, tak to bolo niečo nové preňho . A teraz to zažil prvý krát tak z toho bol vykolajeny.🫣
Ja sa obávam, že toto je ďalšia vymyslená téma. Dieťa má poranenú nohu, ale na rádiológii mu pani povie, aby sa vyzliekol do tielka🙈 Načo by to bolo asi dobré, keď mu robila röntgen nohy? V tomto prípade bolo treba vyzuť len topánky a vyzliecť ponožky. A že mal spojiť palce na nohách do trojuholníka? Vážne? Ak má poranenú jednu končatinu, röntgenuje sa len poranená. Zdravá určite nie. A spojiť palce na nohách do trojuholníka? WTF😲
Otrasne!
Dieta je vystresovane navstevou zdravotnickeho zariadenia. A ked o tom povie mame, tak sa na neho spusti sprska kritiky.
Vobec sa necudujem ze maju zdravotnici na Slovensku taky otrasny pristup k pacientom. Ved im to kazdy toleruje, ospravedlnuje.
A ked je niekto sexualne obtazovany, tak je to uplne bezne ze nedokaze o tom rozpravat. Autorka, teraz nevravim ze toto sa tam stalo.
Porozpravaj sa so synom a vysvetli ze kricanie a ani ziadne ine neprijemne spravanie si od lekarov nema nechat a ma sa okamzite ozvat. Oni maju cloveku pomoct a to plati dvojnasobne ak sa jedna o dieta. Chod sa stazovat na to kricanie a zober syna zo sebou, nech vidi ze to myslis vazne. Ludia sa musia konecne zacat stazovat. Inak s tym zdravotnici nikdy neprestanu.
Otrasne!
Dieta je vystresovane navstevou zdravotnickeho zariadenia. A ked o tom povie mame, tak sa na neho spusti sprska kritiky.
Vobec sa necudujem ze maju zdravotnici na Slovensku taky otrasny pristup k pacientom. Ved im to kazdy toleruje, ospravedlnuje.
A ked je niekto sexualne obtazovany, tak je to uplne bezne ze nedokaze o tom rozpravat. Autorka, teraz nevravim ze toto sa tam stalo.
Porozpravaj sa so synom a vysvetli ze kricanie a ani ziadne ine neprijemne spravanie si od lekarov nema nechat a ma sa okamzite ozvat. Oni maju cloveku pomoct a to plati dvojnasobne ak sa jedna o dieta. Chod sa stazovat na to kricanie a zober syna zo sebou, nech vidi ze to myslis vazne. Ludia sa musia konecne zacat stazovat. Inak s tym zdravotnici nikdy neprestanu.
@andreatytler presne tiez som taka šokovaná z tych komentátorov. Vidim, ze je to velmi zle. Ze noa co, ze kricala…..🙈Kym bude kricanie stale tolerovana norma správania sa, tak zial na Slovensku sa nic nezmeni. Od skolstva, politiku po domace nasilie. Nie nie je to v priadku, ak sa krici a cudzi ludia na deti, uz si take nieco nemozu dovolit vobec. Ani lekar, ani ucitel atd….. uplne s tebou suhlasim, ze treba sa porozpravat a povedat mu, co ma spravit inak.
Otrasne!
@andreatytler nikdy s tym neprestanu...to je fakt...ako slovaci nnikdy neprestanu ziadatúdavat uplatky a uprednostnovat ,,nasich" ludi
@andreatytler presne tiez som taka šokovaná z tych komentátorov. Vidim, ze je to velmi zle. Ze noa co, ze kricala…..🙈Kym bude kricanie stale tolerovana norma správania sa, tak zial na Slovensku sa nic nezmeni. Od skolstva, politiku po domace nasilie. Nie nie je to v priadku, ak sa krici a cudzi ludia na deti, uz si take nieco nemozu dovolit vobec. Ani lekar, ani ucitel atd….. uplne s tebou suhlasim, ze treba sa porozpravat a povedat mu, co ma spravit inak.
@betulinka1 len minca ma dve strany...na ucitela kricia deti, rodicia a on sa ma zdrzat, lebo medved...ale suhlasim, je to zle
@betulinka1 len minca ma dve strany...na ucitela kricia deti, rodicia a on sa ma zdrzat, lebo medved...ale suhlasim, je to zle
@gelifil suhlasim, kričia urcite aj deti, lebo je to tolerovana norma aj doma. Kričia na seba rodicia, krici sa v rodine. Kričia ucitelia, Cize dieta sa sprava tak, ako to vidi vsade okolo seba.
Mala si ísť dnu s ním. Takto to bude len tvrdenie proti tvrdeniu. Inak niektoré tety na RTG by bolo dobré poslať na mesiac robiť niekde na lôžkové oddelenie. Hneď by inú spievali. Je to predsa len trošku iná pesnička "pracujem v zdravotníctve" 😏
Prečo mu povedala do tielka a nie do spodného prádla? Nechal si spodné prádlo?
Keby na moje dieťa niekto zakričal a bolo by to neprávom, tak by som urobila maximálne to že dieťaťu uznam.ze sa ho to dotklo, povedala by som ako by mohol nabudúce reagovať (napríklad sa slušne ohradiť) a nakoniec by som povedala aby to už ďalej neriešilo, že lekárka asi mala zlý den..
a neriešila by som už ani ja.. sú situácie, ktoré nie sú príjemné, deti sa s nimi tiež stretnú a následne ich musia nejako spracovať.. ale aby som nejako ďalej riešila doktorku, tak to nie.. príde mi to úplne zbytočne, nebola si pritom, nevieš čo sa udialo a dieťa možno veci počulo veci aj trocha citlivejšie ako by si ich počula ty alebo myslela doktorka.. tak to deti mávajú, vnímajú inak..
(Alebo máš podozrenie že robila niečo vážnejšie ako že ho krikom upozornila? Či ako to vlastne myslíš? )
Inak teda RTG som absolvovala s deťmi a ich úrazmi už viac krát - vždy to bolo tak, že som s dieťaťom šla do miestnosti kde sa má vyzliecť, doktorka vravela nám obom čo sa bude diat a následne kým mu urobili snímok som čakala v tej prezliekarni..
Žiaľ, niektorí ľudia sú ako teľatá a keďže sú zdravotníci, tak sa im za to aj pokloníme a milostivo poďakujeme a potom sa čudujeme, že žijeme v krajine zázrakov.
Nevhodné správanie je vždy nevhodné správanie. Do budúcna by som synovi len vysvetlila, čo je v poriadku a čo je naozaj zlé. Nedovoľme si vychovať ďalšiu generáciu ľudí, tolerantných voči buranom. Pokiaľ sa správam slušne, očakávam to aj od personálu. Je nejaká profesná etika a tej sa treba držať. Hádam nemôže čakať, že 11 ročné, možno vystresované decko, bude ako dospelý jedinec. Jednoducho chýba empatia naprieč celou spoločnosťou.

pri každom vyšetrení predsa má byť zákonný zástupca...jedine keď je žena potenciálne tehotná, volajú dnu otecka