icon

Ako riešiť opakovaný zápal zarasteného nechta?

petrabud1
24. júl 2025

Pred nejakou dobou asi v februári som bola na chirurgii že mám zarastený nechet tak mi s tým niečo urobili a bolo to v pohode ale teraz sa mi zase urobil nejaký zápal alebo co to je tak som sa objednala lekárke ale bojím sa čo by mohli robiť prípadne či ma zase pošlú na chirurgiu, viete mi nejak poradiť ?

Ako riešiť opakovaný zápal zarasteného nechta?
jamimo
24. júl 2025

@petrabud1 vyhľadaj medicinálnu pedikúru

64jarka64
24. júl 2025

@petrabud1 držím palce,mne stále dokola strhávajú😒

klejkaez
24. júl 2025

@petrabud1 nedávala by som si lak na nechty v takom stave. Nemajú to radi ani chirurgovia. Predsa len je to chémia a hentakemu hnisu zboku vedia laky dopomôcť

viestta
24. júl 2025

v prvom rade mas zle ostrihane nechty. Pozri sa na internete ako sa maju strihat nechty na nohach

64jarka64
24. júl 2025
@viestta

v prvom rade mas zle ostrihane nechty. Pozri sa na internete ako sa maju strihat nechty na nohach

@viestta mne práveže vždy zarastie keď mi strihá pedikérka

petrabud1
autor
24. júl 2025
@klejkaez

@petrabud1 nedávala by som si lak na nechty v takom stave. Nemajú to radi ani chirurgovia. Predsa len je to chémia a hentakemu hnisu zboku vedia laky dopomôcť

@klejkaez to ma ani nenapadlo, ďakujem

petrabud1
autor
24. júl 2025
@64jarka64

@petrabud1 držím palce,mne stále dokola strhávajú😒

@64jarka64 fuha, a skúšali ste nejakú inú ambulanciu ?

petrabud1
autor
24. júl 2025

@petrabud1 a teda ešte pred pár dňami ma to nebolelo ani nic len včera tam začalo byť také začervenanie a dnes uz aj hnis

tripetta
24. júl 2025

S týmto som dlho bojoval. Až sme si doma urobili tinktúru z bielej ľalie (lupene naložené v Alpe). Nedám na to dopustiť. Mal som to presne také zahnisané ako ty + ešte "divé mäso" okolo. Bolo peklo kráčať s boľavými palcami, a to dbám na hygienu a pedikúru. Obklady s tinktúrou (navlhčiť vatu, priložiť, navliecť ponožku a nechať na noc pôsobiť) mi to nádherne a dlhodobo zahojili.

petrabud1
autor
25. júl 2025
@tripetta

S týmto som dlho bojoval. Až sme si doma urobili tinktúru z bielej ľalie (lupene naložené v Alpe). Nedám na to dopustiť. Mal som to presne také zahnisané ako ty + ešte "divé mäso" okolo. Bolo peklo kráčať s boľavými palcami, a to dbám na hygienu a pedikúru. Obklady s tinktúrou (navlhčiť vatu, priložiť, navliecť ponožku a nechať na noc pôsobiť) mi to nádherne a dlhodobo zahojili.

@tripetta a ako často ste opakovali? 1-2 krát do týždňa alebo ...

tripetta
26. júl 2025
@petrabud1

@tripetta a ako často ste opakovali? 1-2 krát do týždňa alebo ...

@petrabud1 Každý deň 1x denne, až kým to neustúpilo. Zvyčajne mi to zabralo do 3-4 dní, aj skôr, ako kedy.

petrabud1
autor
31. júl 2025

tak som bola u doktorky a poslali ma na chirurgiu tam mi to nejak vyčistil a ze to mam dezinfikovať, tak som sa bála zbytočne a ďakujem za rady