icon

Ako riešiť problémy so spánkom a nočným budením?

5. feb 2025

Mam 19 rokov a problémy so spánkom. Čistého spánku mám tak 3-4 hodiny. Aj keď normálne zaspím tak cez noc sa budím aj 5-6 krát. Ráno sa potom cítim ako kebyže ma niekto ovalil kladivom . Niekedy je to lepšie budím sa tak 2-3 krát. Lenže predtým som takéto veci neriešila a spala som normálne nerušene celú noc.

barruna
5. feb 2025

Treba obmedzit modre svetlo pred spanim. Vyskusaj to, uvidis, ze sa to zmeni. Otvor si knihu v posteli namiesto toho, aby si pozerala do telefonu alebo do telky.

ajka19
5. feb 2025

skús melatonín, alebo magnézium....a vyvetrať v izbe, čítať pred spaním, alebo nejakú fyzickú aktivitu.

s1s4
5. feb 2025

ja som s tym mavala problem, nevedela som zaspat a bud som vstala po 2-3-4 hodinach uplne fresh alebo som nevedela vstat ani po 10 hodinach spanku (nepocula som ani 30 budikov)
treba sa pocas dna unavit, akekolvek fyzicke aktivity
pomohol mi melatonin ale neskor som potrebovala cez 6 tabletiek cize ten uz nemam, na zaciatok mozes skusit - mne sa osvedcil z gymbeamu (nie ten ich) ak chces napis poslem foto
caje na spanie - tiez mozem poslat foto
pozeranie do obrazovky, citanie pred spanim a vsetky veci okolo toho aj ked som dodrziavala VSETKO tak mi to nepomohlo
treba sa unavit, ak sa ti chce cez den spat tak sa prekonat a ist spat az vecer, pred spanim premyslat nad niecim co ta upokojuje, nie planovat hento tamto - zamestnavas svoju mysel az prilis a tym padom si skor v strehu ako vycerpana

emilia353
4. nov 2025

velmi dobry je tryptovit night od amitaminu, obsahuje melatonim plus tryptofan do pol hodky spim, z lekarni co som mala take fialove cukriky mi vobec nepomahali