Ako riešiť psychické problémy bez liekov?
ahojte.. chcela som sa objednat ku psychologicke, lebo mam (okrem ineho)sluchove halucinacie, ze sa citim psychicke zle a povedala ze mam ist na psychiatriu, ale ja nechcem lebo mi predpisu len lieky.. nechcem brat lieky, lebo moja mama je zavisla na liekoch(ma schizofreniu) uz sa viac krat predavkovala a museli jej vyplachovat zaludok, mam na to zle spomienky z detstva a nedopustim aby toto zazila aj moja dcera.. citala som ze to nemusi byt len schyzofrenia, ze to moze byt sposobene aj dlhodobym stresom, co ja mam uz roky, byvam u svokry uz 10 rokov a necitim sa tu dobre, necitim sa byt doma, uz ma viac krat vyhodila, naposledy aj s mojou vtedy 8 mesacnou dcerou, 3 mesiace som bola v pilodnajme (bez manzela, on ostal tu - preco, to je dalsia tema) citim sa byt neprijata, nemoze tu prist moja rodine, lebo vraj v jej dome nema co robit moja mama.. no k veci - chcela som ist k psychologicke, neda sa tak som volala psychiatricke a ze ked som uz bola niekedy u ineho tak musim ist tam, bola som pred par rokmi k psychiatricke kvoli inym veciam a nebola som s nou spokojna, vyzerala ze na niecom fici uplne omamena bola, takze k nej nechcem ist.. tak co mam robit? zhorsuje sa mi to, denne pocujem kroky, smiech, volat moja meno, plakat malu ajked je v skolke, mam pocit ze mi uplne sibe, kazdy den placem uz to sama nezvladam potrebujem pomoc
Dievčatá ti rádia dobre.Zbaľ si veci a utekaj do nemocnice.Naozaj.Čím skôr to podchytíš tým lepšie.Tam ti nastavia liečbu a budeš riešiť ambulantného lekára.To,že musíš ísť tam kde si chodila je blbosť.Ja som teraz menila lekárku a dala som jej poslednú správu čo som mala a v pohode.Musis hľadať a obvolavat.A ak tak si zbehni k predošlej nech ti niečo vystavia,nejaký súhrn tvojho stavu.A to,že tvoje mama bola oťapená,výplach žalúdka....🫤🫣 absolútne sa s ňou neporovnavaj.
Dievčatá ti rádia dobre.Zbaľ si veci a utekaj do nemocnice.Naozaj.Čím skôr to podchytíš tým lepšie.Tam ti nastavia liečbu a budeš riešiť ambulantného lekára.To,že musíš ísť tam kde si chodila je blbosť.Ja som teraz menila lekárku a dala som jej poslednú správu čo som mala a v pohode.Musis hľadať a obvolavat.A ak tak si zbehni k predošlej nech ti niečo vystavia,nejaký súhrn tvojho stavu.A to,že tvoje mama bola oťapená,výplach žalúdka....🫤🫣 absolútne sa s ňou neporovnavaj.
@leonakr no nemocnica neprichadza do uvahy, kto sa postara o malu? ja ju nemozem nechat
Autorka, žienky majú pravdu a akú inú radu si očakávala,keď si chcela poradiť? Schizofrénia nemá striktne stanovené príznaky, každý schizofrenik to zvláda/má ináč,ale určite neliečený schizofrenik je problém pre seba a svoje okolie. Musíš sa ísť liečiť,kým sa niečo nedajbože nestane.
Prosím ťa, nehľadaj výhovorky máš ochorenie v rodine tak je dosť možné, že to raz prepukne v plnej sile a nič s tým nespravíš. Ak si myslíš, že to je len zo stresu z bývania u svokry tak sa odsťahuj.
Prosím ťa, nehľadaj výhovorky máš ochorenie v rodine tak je dosť možné, že to raz prepukne v plnej sile a nič s tým nespravíš. Ak si myslíš, že to je len zo stresu z bývania u svokry tak sa odsťahuj.
@januska12323 ano myslim si to.. bez manzela neodidem a on zas neodide od rodicov
Kto sa postará o malú? Má otca aj babku oni to zvládnu.
Tak trp ďalej keď nič nechceš meniť.
Autorka, ja nechcem spochybňovať tvoju bolesť, ale ľudia ako ty s takýmito stavmi fakt málokedy vidia veci reálne. Dokonca aj to, čo robia oni, vidia úplne skreslene. Aj to prečo ta vyhodila a manžel ostal s tým môže mať súvis. Takých príbehov je xy na nete. Prestaň bojovať proti sebe a daj si pomôcť. Dnes sú lieky pri podobných stavoch už úplne inde ako kedysi. Urob to pre svoju dcéru.
Kto sa postará o malú? Má otca aj babku oni to zvládnu.
@januska12323 tak to pochybujem.. jej otec chodi do prace a svokra povedala ze sa o nu nebude starat,lebo vraj nevladze.. ked som prisla z prace o 6 vecer, mala bola este stale v pyzamku, neucesana, neumyta, toto stale no a par krat aj nenajedena, vraj nechcela jest iba chrumky a blbosti tak jej dali len blbosti, pritom v chladnicke som mala navarene ze nech jej zohreju, ze nemusia varit prenu a prisla som z orace, jedla stalo tak isto v chladnicme ako som ho tam nechala, nemali ochotu jej ohriat jedla a dat jej ho.. tak ako by som si ja mohla ist na xy dni prec?
Autorka, ja nechcem spochybňovať tvoju bolesť, ale ľudia ako ty s takýmito stavmi fakt málokedy vidia veci reálne. Dokonca aj to, čo robia oni, vidia úplne skreslene. Aj to prečo ta vyhodila a manžel ostal s tým môže mať súvis. Takých príbehov je xy na nete. Prestaň bojovať proti sebe a daj si pomôcť. Dnes sú lieky pri podobných stavoch už úplne inde ako kedysi. Urob to pre svoju dcéru.
@enmery vyhodila ma, lebo nas prisla navstivim moja mama.. vraj moja mama nema co robit v jej dome.. vadilo jej aj to ze mi mama zavola, ze do jej domu nema volat mam ist volat vonku.. mi nehovorte ze je to normalne a bezne
ublizila mi velmi.. nedokazem sa s tym zmierit
kazdy den myslim na vsetky tie veci.. uz roky..
snazim sa tym povedat, ze za predpokladu ze je to naozaj zo stresu, by mi urcite stacil aj psycholog, len ako pomoc spracovat vsetko co sa stalo a co citim.. teraz ked pojdem k psychiatrovi, tak mi da kopu liekov a mozno ani nejde o schyzofreniu, zbytocne mi budu liecit nieco co nemam.. btw volala som dalsim 2 psychiatrom, jeden mi povedal to iste co prva, ze mam ist k tej kde som bola a druhy ani nezdvihol
Keď počuješ hlasy,zvuky, ktoré nie sú reálne,to je stav pre psychiatria. Stres má v dnešnej dobe už každý druhý človek,ale tie halucinácie sú jasným znakom.
Zo stresu človek nepočuje hlasy atď. Chápeš? To jé už chemická nerovnováha v mozgu, ktorú treba podchytiť. Psychológ Ti môže pomôcť s pocitmi krivdy a ako reagovať, keď budeš stabilizovaná.
Chceš aby sa to skončilo tragicky?
Pár dní jedenia chrumiek jej určite ublíži menej ako psychicky chorá matka. Stresy má pomaly každý človek a nepočujú žiadne hlasy kým nie sú chorí ako ty.
Tak v prvom rade potrebuješ podporu a pomoc blízkych a nechápem že v takejto situácii si oni riešia teraz domy podnájmy a hlúposti... Som zvedavá či takéto veci budú riešiť ak už náhodou ti bude naozaj veľmi zle alebo či čakajú na to až sa to zvrtne... Začni čím skôr s medicínskou ketogénnou diétou to je jediné čo ti pomôže ak nechceš lieky, a musíš začať ihneď a mať pri sebe rodinu ktorá bude na teba dávať pozor a nie ti ešte pridávať starosti, môžeš sa objednať aj inému psychiatrovi, najprv nájdi nového, objednaj sa a iba mu daj vedieť že máš kartu ešte u starého, starému daj vedieť že už si si našla nového a budeš chodiť tam to je celé...
Ty nemas schizofréniu a depresia je úplne iné principiálne ochorenie ako schizofrénia. Depresia sa dá krásne liečiť a ty ju nemáš hlbokú keď sa staráš o malú úspešne. Antidepresíva ťa neutlmuju vibec nebude nik vedieť že ich berieš. Ale mozno ich nepotrebuješ a prvá voľba pokúsiť sa to bez liekov je správna. Kľúčové je naučiť sa ovládať svoje myšlienky. Naučiť sa zmeniť si farbu okuliarov požierajúcich sa na tento svet. To nejde len tak ľahko ale nie je to ani niečo veľmi náročné. Treba začať malými krôçikmi a rozumovo a vôľou si naordinovať pozitívne slová nahlas hovorené a myšlienky predstavy fikcie. Obmedziť stres vrátane toho bežného stresu ako je pozeranie telky alebo čítanie správ. Vyciťuj a ak ti nie je s niekym dobre vypoklonkuj ho a buď sama alebo s človekom s ktorým ti je fyzicky dobre. Teraz pociťuješ dobre a zlé fyzickou bolesťou a úľavou. Riaď sa tým. Jógový dych rob. Ppzri si vtipy ak to ide ak nie tak len ľahké úsmevne príhody. Videá so zvieratkami. Relaxačná hudba. Vôňa vône. Dobré jedlo. Slnko. Rozmaznavaj sa a rob si dobre. Maj voči sebe lásku a buď k sebe láskavá. Liečil som sa síce na úzkosti a nie na depresiu ale vraj je to podobné. Je to porucha vnímania sveta. Schizofrénia vzniká vo vnútri. Depresia a úzkosť vzniká v tých okuliaroch medzi svetom a mozgom. Nie v samotnom mozgu.
Pozri si toto vtipné video alebo rozhovor:
https://www.youtube.com/watch?v=eUvpuYNvMH4Nývlt tam vysvetľuje ako si vymeniť tie okuliare. Alebo filtre. Alebo rádiové stanice. Pozri a bude sa ti to páčiť aj sa trośku zasmeješ.
Ty nemas schizofréniu a depresia je úplne iné principiálne ochorenie ako schizofrénia. Depresia sa dá krásne liečiť a ty ju nemáš hlbokú keď sa staráš o malú úspešne. Antidepresíva ťa neutlmuju vibec nebude nik vedieť že ich berieš. Ale mozno ich nepotrebuješ a prvá voľba pokúsiť sa to bez liekov je správna. Kľúčové je naučiť sa ovládať svoje myšlienky. Naučiť sa zmeniť si farbu okuliarov požierajúcich sa na tento svet. To nejde len tak ľahko ale nie je to ani niečo veľmi náročné. Treba začať malými krôçikmi a rozumovo a vôľou si naordinovať pozitívne slová nahlas hovorené a myšlienky predstavy fikcie. Obmedziť stres vrátane toho bežného stresu ako je pozeranie telky alebo čítanie správ. Vyciťuj a ak ti nie je s niekym dobre vypoklonkuj ho a buď sama alebo s človekom s ktorým ti je fyzicky dobre. Teraz pociťuješ dobre a zlé fyzickou bolesťou a úľavou. Riaď sa tým. Jógový dych rob. Ppzri si vtipy ak to ide ak nie tak len ľahké úsmevne príhody. Videá so zvieratkami. Relaxačná hudba. Vôňa vône. Dobré jedlo. Slnko. Rozmaznavaj sa a rob si dobre. Maj voči sebe lásku a buď k sebe láskavá. Liečil som sa síce na úzkosti a nie na depresiu ale vraj je to podobné. Je to porucha vnímania sveta. Schizofrénia vzniká vo vnútri. Depresia a úzkosť vzniká v tých okuliaroch medzi svetom a mozgom. Nie v samotnom mozgu.
Pozri si toto vtipné video alebo rozhovor:
Nývlt tam vysvetľuje ako si vymeniť tie okuliare. Alebo filtre. Alebo rádiové stanice. Pozri a bude sa ti to páčiť aj sa trośku zasmeješ.
@slovakboy počuje hlasy a zvuky,čo iné to je? Boh? 🙄
@slovakboy počuje hlasy a zvuky,čo iné to je? Boh? 🙄
@zuzanita1609 ja som počul hlasy keď som mal úzkosti. Záblesky masiek bez oči a tváre ako pri posttraumatickom syndróme alebo schyzofrenii. Najprv nech skúsi dievča toto. Nie som odborník to musí on potvrdiť. Viem že schizofrenik nezvykne vyhľadávať pomoc a autorka ju hľadá. Autorka kolko máš rokov? Stresový Detox pomôže a samozrejme odbornika treba.
@zuzanita1609 ja som počul hlasy keď som mal úzkosti. Záblesky masiek bez oči a tváre ako pri posttraumatickom syndróme alebo schyzofrenii. Najprv nech skúsi dievča toto. Nie som odborník to musí on potvrdiť. Viem že schizofrenik nezvykne vyhľadávať pomoc a autorka ju hľadá. Autorka kolko máš rokov? Stresový Detox pomôže a samozrejme odbornika treba.
@slovakboy veď práve preto,je to už viac než varovanie,že niečo nie je v poriadku v hlave,keď má sluchové halucinácie bez reálneho podnetu. Je mamička a ty jej pri takých stavoch odporúčaš pozerať nejaké videá? A ako povedala,že schizofréniu mali v rodine. Potrebuje odborníka, liečbu a nie pozerať ešte na nejaké videá.
Utekaj k psYchiatrovi nutne lieky aiecbu. Mozes ist aj na urgent s tymzo.. Do ineho mesta kartu listok neppotrebujes. Schizofrenia je dedicna. Pocujes hlssy kroky smiech a ty si myslis ze ne to ookm? Zavolaj si sanitku
@slovakboy veď práve preto,je to už viac než varovanie,že niečo nie je v poriadku v hlave,keď má sluchové halucinácie bez reálneho podnetu. Je mamička a ty jej pri takých stavoch odporúčaš pozerať nejaké videá? A ako povedala,že schizofréniu mali v rodine. Potrebuje odborníka, liečbu a nie pozerať ešte na nejaké videá.
@zuzanita1609 odbornika a liečbu určite potrebuje. Nejdem sa s tebou hádať zneistila si ma. Ja len že je tu veľká pravdepodobnosť že to je depresia auzkost alebo dlhodobý stres v nepriateľskom prostredí. To su tiež dôvody na sluchové halucinácie. Jj popis halucinácii sa podobá na tie čo som mal ja. Neoslovuje ju niekto cudzí, nepočuje hovorit o sebe v správach. Ale áno. Môže ísť aj o schizofréniu, ja verím že to nebude ten pripad. Autorka, nepocuvaj nás a chod k lekárovi prosím. Nechcem ti nejako ublížiť neodborným radami. Skús niečo z toho čo som ti radil, ale neostavaj len pri tom. Nechaj sa vyšetriť. A napíš nám svoj vek. Ten tiež môže vylúčiť schizofréniu.
@zuzanita1609 odbornika a liečbu určite potrebuje. Nejdem sa s tebou hádať zneistila si ma. Ja len že je tu veľká pravdepodobnosť že to je depresia auzkost alebo dlhodobý stres v nepriateľskom prostredí. To su tiež dôvody na sluchové halucinácie. Jj popis halucinácii sa podobá na tie čo som mal ja. Neoslovuje ju niekto cudzí, nepočuje hovorit o sebe v správach. Ale áno. Môže ísť aj o schizofréniu, ja verím že to nebude ten pripad. Autorka, nepocuvaj nás a chod k lekárovi prosím. Nechcem ti nejako ublížiť neodborným radami. Skús niečo z toho čo som ti radil, ale neostavaj len pri tom. Nechaj sa vyšetriť. A napíš nám svoj vek. Ten tiež môže vylúčiť schizofréniu.
@slovakboy mam 28
@slovakboy No depresia nie je dôvodom na sluchové a iné halucinácie. Ani stres. Iba v jednom to hrá rolu-ten stres u nej prebudil chorobu. To jediné je možné. A môže to byť veľa. Od psychóza až po schizoidné stavy atď. A s tým nie je sranda. Kvôli nej, kvôli jej okoliu a hlavne dcére. Život s neliečenym človekom s bludmi, schizofreniou atď, je fakt očistec. Pritom s liekmi by vedela fungovať. Bohužiaľ väčšina takýchto ľudí tvrdohlavo odmieta realitu aj liečbu a vlastne sa všetko zhoršuje. A je max nebezpečné, ako si prečítajú komentár, že to majú z depresie a stresu. Jej mama má tiež diagnózu a vyzerá to tak, že bola problematická. Toto patrí do rúk psychiatria a na jeho posúdenie. Práve pre dobro autorky.
No podla mna je preteba v prvom rade nezdrave byvat v takomto prostredi. Ked ty si nespokojna tvoje dieta to citi a je to an prenho skodlive. (Viem o com hovorim). No a dala by som si aj otazku co taky manzel? Ze ti nerozumie a nesiel stebou byvat kvoli domu..pises ze ta to do dnes boli.... ja som nechcela aby moje dieta vyrastalo v takomto prostredi...cize aj tvoja svokra aj manzel ta vydieraju citovo...a toto vidi aj tvoje dieta a prenho to bude prirodzene. Aj ja mam takychto rodicov, ale zoprela som sa a hlavne teda kvoli dcere, s rym rozdielom ze manzel stal primne. Vedela som ze ak necham rodicov aby somnpu manipulovali budem nestastna aj ja ale aj moj manzel a aj nasa dcera. Nechcela som aby dopadla takto
Ked si najdes noveho psychiatra (a ano mas narok ist kamkolvek, ale sama viem ze ako nekalo sa psychiater vyhraza a manipuluje, takze manipuluju uz aj stebou ze ta odbili,vobec ti nepovedali pravdu) ...ale ked aj tak predpokladam ze ta da na tabletky.... cize to si napisala ze nechces, ak ale nebudes riesit tento stav naozaj je to nebezpecne, aj pre tvoje dieta. Nad moznostou odstahovat sa si nepremyslala? To vazne cely zivot chces dennodenne vstat z postele a necitis ze si doma, ze si stastna doma, len preto aby tvoj manzel zdedil dom? Ak je jedinacik...tak ho zdedi tak citak- (teda mal by) ...no a ked ma surodencov tak never tomu ze ho zdedi len preto lebo tam byval cely zivot. Vobec to neni lahke, hocico ti poradime, ty si strojcom tvojho stastia. Ale je super ze svoj stav chces riesit. Sadni si v klude niekde (nie "doma") a popremyslaj, co je preteba dolezite. Drzim ti palce hocjak sa rozhodnes aby to rozhodnotie bolo preteba prijatelne. A teda nesudim ta alebo nieco take a ani ti nechcem kafrat do zivota ak zostanes tam kde si a budes to riesit tabletkami je to tvoje rozhodnutie a je to iba tvoja vec.
Autorka, ak je tvoj stav nie na psychiatra, máš reálne tri možnosti: 1. Zotrváš v danom stave, čo ale nechceš. 2. Akceptuješ daný stav, s čím ti síce psychológ môže pomôcť, ale sama vieš, že to možno potrvá roky a bude stačiť nevinná poznámka svokry a si tam, kde si bola, alebo ešte o pár krokov vzad. 3. Zmeníš to. A tu máš 3 možnosti: A) Zmeníš svokrovcov. B) Zmeníš manžela a odsťahujete sa. C) Odídeš. A) je podľa mňa málo pravdepodobné. B) Skús sa pozhovárať o svojich pocitoch s manželom. C) je podľa mňa správne.

Ja viem čo je schizofrénia. A viem aj to, že tvoj stav sa zhorší. Si v predschizofrénnej fáze. Bude to len horšie. Nebudeš to vedieť ovplyvniť.
A nebudeš už vedieť rozoznať realitu.
@koniarova ved nevieme ci ide o sxhyzofreniu.. ty si odbornik? moja mama ma schyzofreniu a bolo to ine ako je to u mna