icon

Ako riešiť upchatý nos bez nálezu?

12. feb 2025

Ahojte, mam tak upchaty nos, ze dycham ustami. Nesmrkam ani nic, mam tlak okolo oci a korena nosa,vseobecna ma poslala na ORL, tam prezreli nos,ze cisty a na RTG dutin, vraj ciste, vzdusne :D myslela som,ze zle pocujem, ratala som s tym,ze na 99% bol zapal v dutinach.
Co mam teraz robit a kam s tym ist?

vakatko
12. feb 2025

Na pár dní vylúč cukor, sladké ovocie, sladké a múčne jedlá (hlavne lepok), mliečne výrobky ... uvidíš či sa to zlepší, môžeš mať premnožené kvasinky v ústach, nose, pažeráku, žalúdku... upchávajú dýchacie cesty. Skús ráno na lačno piť Vincentku.
Môže pomôcť lapacho čaj, púpavový čaj, čakanková káva, horké jedlá ... nasaď probiotiká a viamín C.

autor
12. feb 2025

@vakatko dakujem ti za rady 🙂 vyskusam to. Lebo uz si fakt pripadam ako debil :D vies,ze mi nieco je a vlastne nema byt z coho. Tie kvasinky aj sedia.

zabka79
12. feb 2025

Takto to robia intolerancie napriklad na laktozu

autor
12. feb 2025

@zabka79 no alergii mam pozehnane teda, môže byt,ze to robi nieco z toho.

mk1111111111
12. feb 2025

Ako si mohla mat ciste, priedusne, ak nemozes cez nos dychat? Chod inemu lekarovi. Aj ja som tak musela zmemit, lebo vraj mi nic nebolo a predstav si, ze po 1 navsteve inde, som mala nalez a odstranili ho na jednom sedeni.

autor
12. feb 2025

@mk1111111111 vsak tomu tiez nerozumiem,pripadala som si ako blbec. Dnes mam problem dychat nosom,este vacsi ako den predtym, sprej pomoze na chvilu. Ani antihistaminiká velmi nepomahaju. A co si to mala? Takze tebe povedali tieZ,ze ti nic nie je ano.

tanika
12. feb 2025

Toto isté sa teraz deje u mňa lenže ja som bola aj chorá no teda na vianoce …. Zacalo to Bolest hrdla , hlavy, pozom dutiny zapalene bez teploty a číre hlieny aj to som nemala co vysákať opuch v dutinách neskutočný viac krat robene vyzery z hrdla a z nosa negativne rtg dutin 2 krat po mesiaci robený len edém sliznice nosovej ,a mala Cysta čo dvaja orl škáru vylúčili problem nevie co so mnou orl poslala ma na ct dutin mne jedine co vyslo boli pozitivne mycoplazmy aj to reaktivovane . Aj to v IgA a v IgG preliečena 3 bal. sumamedu nič ine my nevyslo len tie mycoplazmy. No je pravda ze som histaminicka. Moje problemy teraz neskutočne zatekanie hlienov , ano keby upchatý nos, číre hlieny, mam niekedy tske tlaky v čele v dutinách a medzi očami obcas ucho …. Podla orl vsetko v poriadku on si nemysli ze problem by robili tie vyliečené mycoplazmy. Poradíte??? Uz si pripadam ako blbec . Dva orl lekári ma videli … este pockam na ten termin na ct dutin a ze uvidime.

stanulienkat
12. feb 2025

Daj si antihistaminika. Odpuchnu ti sliznice.

tanika
12. feb 2025

@stanulienkat je to beriem rano aj vecer 😏 aj kortikoidy sprej do nosa z toho da mi zda ze sa mi zo este viac upchá ….🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️som na nervy

tanika
12. feb 2025

@mk1111111111 a čo ti teda pomohlo ??? Vo odstránili na jednom sedení🤷‍♀️🤷‍♀️poraď aj mne

autor
12. feb 2025

@stanulienkat davam si zenaro,ale velmi nepomaha. Ani zodac.

autor
12. feb 2025

@tanika tie tlaky mam aj ja, tiež si pripadam ako blb. Napis,ked budem mat po CT dutin,ci to nerobi nejaka cysta alebo co. Kedy to mas?

tanika
12. feb 2025

No termin az 26.2. 7.30 mne dala orl na myjave u nich v nemocnici ale este chcem oblovat aj ibe v okoli , trencine mi dali 25.2. No des veď msm len dutiny v native.

autor
12. feb 2025

@tanika och, no naprd tak dlho cakat s takym stavom :(

tanika
12. feb 2025

No katastrofa napr. V nemocnici v trencine ct dutin ze april 😯 tak som si zatial nechala u nad tu myjavu 26.2. Ale este obvolsm Skalicu a jedno ct v trencine .

kp7333
12. feb 2025

Davaj si Paralen Grip a nahrievaj si dutiny. Skus aj sprej s koloidnym striebrom.

tanika
12. feb 2025

@kp7333 no ten sprej musim kúpiť pocula som o
Koloidnom stribre do nosa len neviem ake je bezpečne do nosa ? a nahrievam …..ale mne to uz trva skoro od vianoc dva dni dobre tri dni zle a teraz sa mi zda ze mi zatekaju riadne hlieny …. Číre co nejdu nosom vysmrkat . 😌

kp7333
12. feb 2025

@tanika Coldisept nanosilver sa vola ten sprej

tanika
13. feb 2025

@kp7333 ďakujem vyskúšam ja si fakt myslim ze som cez tieto sviatky schytala nejaky zmutovany covid a opuch slizníc v nose a v dutinách😏