icon

Ako riešiť zlyhávanie srdca u staršej osoby?

28. dec 2024

Viete mi niekto poradiť? Babke zlyháva pravdepodobne srdce má 77 rokov, berie lieky pije vodu normálne jedáva, len napríklad ide na wc príde näspať a odpadne, aj vonku odpadáva.. Čo mám s ňou robiť? Odpadne pociká sa a začne vracať. Máte niekto skúsenosť? ku kardiologicke ide samozrejme na vyšetrenie ale aj to sa bojím aby cestou neodpadla😔😔Neviete kolko sa čaka na domov dôchodcov? uprednostia ju? Nemôžem isť ani do obchodu a nechať ju samú ani osprchovať sa, každý deň odpadáva má nízky tlak a je celá bledá😭

Strana
z2
anna777115
28. dec 2024

Preboha, veď to je akutny stav, treba volať záchranku. Veď, to predsa nie je normálne čakať v takomto stave na ambulanciu kardiologa. Ešte, sa čudujem, že žije. Okamžite volať rzp, ale ísť s nou na urgent.

pribinak
28. dec 2024

Koľko sa čaká na miesto do domova dôchodcov? Je to veľmi individuálne. Niekde rok, niekde pár týždňov. V súkromnom dostane babka miesto asi skôr

Či ju uprednostnia? Prečo? Všetci stari ľudia majú komplikovaný zdrav. stav a podobne stavy
To by asi nebolo veľmi fer

Ako riešite keď babka odpadne? Voláte záchranku? Alebo ju vy beriete na urgent??

anna777115
28. dec 2024

@pribinak Zrejme, ju nechaju ako odpadne, tak sa preberie. Mne, toto hlava neberie, čoho sú ĺudia schopní. Veď, oni jej normálne neposkytnu prvú pomoc....

pribinak
28. dec 2024

@anna777115 uvidíme čo autorka odpíše

monita12345
28. dec 2024

V takomto stave by mala byt v nemocnici aby ju pozorovali a boli doktori po ruke a nie doma

tess123
28. dec 2024

Urgent a hneď ,to je podľa mňa život ohrozujúci stav VY ju doslova ohrozujete neposkytnutím prvej pomoci 😠

alex49
28. dec 2024

A to čakáte, že odpadne niekde na schodoch a zomrie či čo???

autor
28. dec 2024

@pribinak No ona odpadava kazdy deň na vianoce ked odpadla tak sa buchla tak isla do nemocnice a potom ju doniesli domov

autor
28. dec 2024

@alex49 Ona nechodí po schodoch nikde

autor
28. dec 2024

@anna777115 Akú prvú pomoc?? Keď dožíva? veď má choré srdce kardiologička povedala že dožíva. Má všetko zabezpečené lieky jedlo vodu len nam odpadava, bola 25.12 v nemocnici a poslali ju domov…

anna777115
28. dec 2024

A lieči sa na srdce, uživa nejaké lieky? Odkiaĺ ste vydedukovali, že jej zlyhava srdce.

pribinak
28. dec 2024

Proste vždy keď odpadne ju treba zobrať do nemocnice alebo volať záchranku

autor
28. dec 2024

@monita12345 V akom stave myslíte? Zlyhavanie srdca? v poriadku zajtra keď odpadne tak zavolam už sanitku nech ju pozorujú

autor
28. dec 2024

@anna777115 Áno berie lieky 3x denne jej davam, lieci sa na srdce

autor
28. dec 2024

@pribinak A čo jej povedia? že ma zle srdce a ma ist domov do kludoveho režimu?

anna777115
28. dec 2024

Akú diagnozu má babka stanovenú. To sa kto móže vyjadriť o niekom že zomiera, na podklade čoho. Dávaš tu informácie, ako sa ti páči .

autor
28. dec 2024

@anna777115 Ja chcem len vedieť či nema s tym niekto skúsenosť. Má vadu srdca

anna777115
28. dec 2024

Vieš čo, nikoho nemožu prepustiť domov do kludoveho režimu keď ho dovezie rzp so zlyhavanim srdca.

pribinak
28. dec 2024

Tak aj keď dožíva tak asi treba upraviť liečbu. Zlyháva jej srdce, ok, ale aj to sa musí nejak dať upraviť aby nebola v takýchto stavoch

autor
28. dec 2024

Áno máte pravdu, to sa jej len posledné 2 tyzdne takto zhoršilo len boli sviatky, dufam ze v pondelok uz bude doktorka robit a uprednostni ju….

anna777115
28. dec 2024

Mám s tým obrovské skúsenosti, kedže opatrujem tažško postihnutú polymorbidnu maminu, ktora milion diagnoz liči sa na srdce je silná diabetička, vysoký krvny tlak. Pred šiestimi rokmi operacia srdca( baipas), kde mi ju dali domou po dvoch mesiasoch o operacie s otvorenymi ranami na zomretie, Zije chvalabohu dodnes, aj keď sa mi niečo nepáči hneď volam rzp, alebo hadžem maminu do auta smer urgent.

rozculena
28. dec 2024

nepísala si tu včera náhodou,že babka hovorí nejaké nesúvislé veci?

januska12323
28. dec 2024

Zlyháva srdce je aká diagnóza? Keď je na tom tak zle má byť v nemocnici nech ju nastavia na liečbu,nie doma.

anna777115
28. dec 2024

Nie, ja tomuto celemu neverim. Autorka, buď nechape o čo sa jedná a zle to tu opisuje, alebo babka má proste smolu na ĺudí okolo seba. Neexistuje, že zlyhavanie srdca prepustia na druhy deň do kĺudového režimu domov. Mojej mamine, keď zlihavala ĺavá predsieň, tak bola mesiac na internom na kysliku a intravenoznej liečbe a tri týždne na doliečovaku.

autor
28. dec 2024

@anna777115 naśa babka má poruchu srdca odmietla operáciu a teraz uživa lieky a len dožíva😔

sss777
28. dec 2024

@anna777115
Ale dá sa to. Sú ľudia, ktorí majú terminálne srdcové zlyhávanie, napríklad nejakú chlopňovú vadu, ktorá nie je v danom veku a stave operovateľná a jednoducho sa rozhodne, že sa pacient nastaví tabletkami tak, aby existoval v domácom prostredí a užil si tak posledné dni/týždne/mesiace s rodinou.

autor
28. dec 2024

@sss777 Áno má dvojcípna aortalna chlopňa! Presne ako hovoríte! Ďakujem vám že ste si ma zastala

anna777115
28. dec 2024

@sss777 Ale, to mala autorka napísať hneď ake je za tym pozadie, toho všetkeho. Ale, aj takyto človek má právo byť ošetreny a musí mu byť poskytnutá adekvátna starostlivosť, ktoru zrejme v domácom prostredí nemá. Takyto ĺudia sa bežne preliečuju na oddch, pokiaĺ im príbuzný nedokažu, poskytnuť, to čo potrebujú, či už zo zdravotneho hĺadiska, alebo z akehokoĺvek dovodu.

nikki229
28. dec 2024

Pani zlatá, to vážne píšete na modrý koník takéto veci? Nehnevajte sa, ale svoju babku ohrozujete, čo je smutné a namiesto toho, aby ste s ňou niečo robili, píšete sem...píšete, že babka užíva lieky a len dožíva, čo robíte preto, aby to tak nebolo? Píšete na modrý koník? 😃 Toto aj hlúpy človek vie, čo s babkou treba robiť, na to nepotrebujete zdravotnícke vzdelanie, držím palce babke, a vy sa o ňu radšej nestarajte 😊

anna777115
28. dec 2024

Stretávam sa s tým velmi často že takyto pacienti sú umiestnení na oddelení dlhodobo chorych a popritom im rodina vybavuje, nejake zariadenie.Autorka, žiadaj si obvodneho lekara, alebo osetruju cehi z nemucnice kde babka lezala, aby jej vypisali odpoučenie na preliecenie na oddch.

Strana
z2