icon

Ako riešiť zlyhávanie srdca u staršej osoby?

28. dec 2024

Viete mi niekto poradiť? Babke zlyháva pravdepodobne srdce má 77 rokov, berie lieky pije vodu normálne jedáva, len napríklad ide na wc príde näspať a odpadne, aj vonku odpadáva.. Čo mám s ňou robiť? Odpadne pociká sa a začne vracať. Máte niekto skúsenosť? ku kardiologicke ide samozrejme na vyšetrenie ale aj to sa bojím aby cestou neodpadla😔😔Neviete kolko sa čaka na domov dôchodcov? uprednostia ju? Nemôžem isť ani do obchodu a nechať ju samú ani osprchovať sa, každý deň odpadáva má nízky tlak a je celá bledá😭

Strana
z2
sss777
28. dec 2024

@anna777115
Niektorí pacienti predsa chcú dožiť doma a malo by im to byť umožnené. Nie je lepšie prežiť posledné chvíle s rodinou ako s cudzími ľuďmi v nemocnici? Autorka píše, že pôjdu k lekárke a tá snáď nastaví liečbu tak, aby sa symptómy minimalizovali.

anna777115
28. dec 2024

@sss777 Ano, alr dostojne dožiť. Nie sme predsa v stredoveku, aby som hĺadela, ze najbližši človek odpadava a trpi. Aj, onkologickym pacientom v paleantinej starostlivosti v podlednom stadiu, predsa pichaju morfium, aby človek čo najmenej trpel. Autorka, nikde nepíše, že babka chcela isť domov zomrieť vo svojom prostredí.

sss777
28. dec 2024

@anna777115
Ale píše, že odmietla operáciu, ktorá podľa všetkého viedla k srdcovému zlyhaniu. Nevieme, o čo konkrétne ide. Možno potrebuje kardiostimulátor a operáciu odmietla, tak čo by s ňou asi v nemocnici robili?

nikki229
28. dec 2024

@anna777115 autorka zapla vypínač hystériu a namiesto toho, aby racionálne riešila veci, tak píše na modrý koník, asi sa neoplatí viac hovoriť

anna777115
28. dec 2024

A keď sme už pri tom človek ktorý denne odpadava a má taketo ťažške zdravotné problemy, vyžaduje starostlivosť 24/7 dní v tyždni. Takže opatrovateĺku ktorá je adekvatne vzdelana a poučena o zdravotnom stave klienta a dokáže patrične reagovať, keď nastane takato situacia. Čo autorka, zrejme nedáva...

nikki229
28. dec 2024

@anna777115 posledný nech zhasne, presne tak

lizatko1009
28. dec 2024

urcite? v dnesnej dobe mame kardio a to dovolim si povedat, ze celkom na dobrej urovni. Moj dedo je srdciar a v dnesnej dobe robia podla potreby strojceky, beepasy, stenty atd. mala aom bola, mala som 7 rokov a uz mu dali strojček, po par rokoch beepas, nikdy nefajcil ani nepil, len genetika... 18.12. oslavil 86 narodeniny a klop klop.

anna777115
29. dec 2024

@lizatko1009 Ale jasne, veď nie sme v stredoveku. Toto cele, čo tu autorka interpretuje, je somarina, ako voda v koši.

taktotedanie
29. dec 2024

@nikki229 ked pacient odmietne operaciu a je len nastaveny na nejake lieky, ktore niesu zazracne tak tazko..vas komentar je trochu mimo

ina2405
29. dec 2024

Kým sa nedostane do DD treba riešiť opatrovanie 24/7, takže sa striedajte z rodiny, alebo zaplaťte opatrovateľku. Väčšina ľudí veľmi zle zvláda dlhé hospitalizácie. To tiež nie je riešenie, nechať babku v nemocnici mesiace, psychicky by išla dolu a to nechcete.

ivka21
29. dec 2024

Viem ze píšete ze hej zlyháva srdiečko ale čo hovorili na to odpadnutie pocikanie a zvracanie mne to príde ako epilepticky záchvat. Nemusí sa vtedy človek triast môže mať len zaťatu ruku alebo nohu

autor
29. dec 2024

@taktotedanie Jej všetky komentáre sú trochu odveci, vidno že absolutne sa dotoho nerozumie. Babku nikto neohrozuje na živote, pravidelne chodí na kontroly, vyšetrenia atd..Treba sa trošku zamieslieť a potom písať k veci🙂

nikki229
29. dec 2024

Ešte že vy, pani autorka, sa do toho rozumiete 🙂 som rada, že aspoň vy keď nie ja, preto píšete sem a pýtate radu ... Hah, pekne sviatky autorka a šťastný nový rok, veľa zdravia babke 🙏

Strana
z2