icon

Ako rýchlo zvýšiť hemoglobín po kolapse?

rebcav
28. jún 2025

ahojte, v stredu som skolabovala, začalo to "búšením srdca" na chvíľku som nič nevidela, tŕpnutie oboch nôh, ľavej ruky a jazyka. Skončila som na urgente, zistili mi nízku hodnotu hemoglobinu 85. Včera som bola u obvodnej mám 2x užívať ferrotom comp, kyselinu listovú, C. Cez obed si ešte dávam Blueiron od Avity, aroniu. Chcem sa opýtať aké máte skúsenosti so zlepšením, ako fungovať? o 2 týždne odchádzame na dovo. Viete mi prosím napísať, ako rýchlo Vám išiel hemog. hore, čo robiť aby bolo dobre 🙂 Teraz mám aj veľa oddychovať. V stredu idem na kontrolný odber. ďakujem

pribinak
28. jún 2025

Pridaj do jedálnička potraviny ktoré obsahujú železo napr strukoviny tekvicové semienka kešu oriešky pečeň červene mäso špenát vajcia pohánka

babababka
28. jún 2025

Ja som mala 70.A trvalo to roky,kým som sa dostala na 120-130.Keďže bol taký nízky nepomhla mi strava ani doplnky len lieky.A zisťovali,odkiaľ krvácam.Jedla som vo zvýšenej miere zeleninu-mangold,špenát,šalát,vnútornosti,ostatné ako píše pribinak.

billy_jean
28. jún 2025

Ono treba zistiť, kde sa ten hemoglobím stráca - či je to v tráviacom trakte, pri mesačnom krvácaní, alebo nedostatkom živín v potrave. Ja beriem Hemoplus 2x denne, a aj tak ho mám na hrane. Mám presne tieto stavy aj ja. Okrem hemoglobínu mám nízky aj hematokrit a všetky tie parametre, ktoré sa týkajú červených krviniek - ale podstatný záver, že mám málo železa. Čiže doplňam to. Je to dlhý proces, ale deň za dňom by sa to malo zlepšovať.

luccija
28. jún 2025

@rebcav neodporúčali ti transfúziu tá by ťa rýchlo postavila na nohy?Ak to je z menzesu zistiť príčinu silného krvácania, ak strava zlepšiť stravu, intolerancie...

janinah
28. jún 2025

Kup si melasu

rebcav
autor
28. jún 2025
@pribinak

Pridaj do jedálnička potraviny ktoré obsahujú železo napr strukoviny tekvicové semienka kešu oriešky pečeň červene mäso špenát vajcia pohánka

@pribinak Ďakujem, určite pridám 🙂

rebcav
autor
28. jún 2025
@babababka

Ja som mala 70.A trvalo to roky,kým som sa dostala na 120-130.Keďže bol taký nízky nepomhla mi strava ani doplnky len lieky.A zisťovali,odkiaľ krvácam.Jedla som vo zvýšenej miere zeleninu-mangold,špenát,šalát,vnútornosti,ostatné ako píše pribinak.

@babababka Ďakujem krásne 🙂

rebcav
autor
28. jún 2025
@billy_jean

Ono treba zistiť, kde sa ten hemoglobím stráca - či je to v tráviacom trakte, pri mesačnom krvácaní, alebo nedostatkom živín v potrave. Ja beriem Hemoplus 2x denne, a aj tak ho mám na hrane. Mám presne tieto stavy aj ja. Okrem hemoglobínu mám nízky aj hematokrit a všetky tie parametre, ktoré sa týkajú červených krviniek - ale podstatný záver, že mám málo železa. Čiže doplňam to. Je to dlhý proces, ale deň za dňom by sa to malo zlepšovať.

@billy_jean prosím ťa ako funguješ, ja mám strach hlavne z tej dovolenky. Šetríš sa? Ja som dosť akčná, neviem nič nerobiť ....

rebcav
autor
28. jún 2025
@luccija

@rebcav neodporúčali ti transfúziu tá by ťa rýchlo postavila na nohy?Ak to je z menzesu zistiť príčinu silného krvácania, ak strava zlepšiť stravu, intolerancie...

@luccija v stredu sa rozhodne, vraj ak by som mala 80 tak by ma poslala

rebcav
autor
28. jún 2025
@janinah

Kup si melasu

@janinah ďakujem 🙂

karla21
28. jún 2025
@rebcav

@billy_jean prosím ťa ako funguješ, ja mám strach hlavne z tej dovolenky. Šetríš sa? Ja som dosť akčná, neviem nič nerobiť ....

@rebcav ahoj , prešli sme si týmto . Ak môžeš daj si infúziu železa a chod na gastro Odporúčam Bezrucovu - gastro . Všetko tam vedia poskytnúť vyšetrenia , infúziu , liečbu , top lekári .

karla21
28. jún 2025
@rebcav

@janinah ďakujem 🙂

@rebcav ak si z BA a máš možnosť finančnú , neváhaj . Za infúziu sa dopláca cca 40 eur , za vstupné vyšetrenie tuším 100 eur . Ale taký hemoglobín ako máš neni sranda a ešte ísť aj na dovolenku , Uf .

karla21
28. jún 2025
@rebcav

@janinah ďakujem 🙂

@rebcav do 3 dni mi dali termín . Hneď ako sme prišli zbadali výsledky dali infúziu , začali riešiť a hľadať príčinu . Ja osobne s takým hemoglobinom bez infúzie by som na dovolenku nešla . Ak máš gastro problém , coz môže byt , tak ani neni vhodne jesť zelezo - zaťažuje to ešte viac tráviaci trakt

oliviakatka
28. jún 2025

Pomohli iba injekcie železa priamo do žily ✌🏼 každý týždeň 1-2 ampulky. Ak už bude hemoglobín aspoň okolo 110, potom to už doťukneš aj globiferom 😊 + ja som k tejto "kúre" brala aj B12 do svalu

rebcav
autor
28. jún 2025
@karla21

@rebcav do 3 dni mi dali termín . Hneď ako sme prišli zbadali výsledky dali infúziu , začali riešiť a hľadať príčinu . Ja osobne s takým hemoglobinom bez infúzie by som na dovolenku nešla . Ak máš gastro problém , coz môže byt , tak ani neni vhodne jesť zelezo - zaťažuje to ešte viac tráviaci trakt

@karla21 ďakujem za rady. Ja som minulý týžden bola ešte aj behať a úplne v pohode. Myslím, že už vtedy som mala nízky hemog. Veľmi ma ten kolaps prekvapil a vystrašil....

rebcav
autor
28. jún 2025
@oliviakatka

Pomohli iba injekcie železa priamo do žily ✌🏼 každý týždeň 1-2 ampulky. Ak už bude hemoglobín aspoň okolo 110, potom to už doťukneš aj globiferom 😊 + ja som k tejto "kúre" brala aj B12 do svalu

@oliviakatka kde ti prosím ťa dávali? Nie sme z Ba, sme z Levíc.

oliviakatka
28. jún 2025
@rebcav

@oliviakatka kde ti prosím ťa dávali? Nie sme z Ba, sme z Levíc.

@rebcav na každej hematologii, injekcie sú bezplatné, za infúziu sa dopláca

rebcav
autor
29. jún 2025
@oliviakatka

@rebcav na každej hematologii, injekcie sú bezplatné, za infúziu sa dopláca

@oliviakatka dakujem krasne

akvi
29. jún 2025

@rebcav najrýchlejšia je určite transfúzia. Nepíšeš príčinu, ale ak máš aj nízke železo, tak si kúp sirup na železo od Finclub. Ja toto riešim s rodičom, má zlé výsledky a po dvoch týždňoch na tomto sirupe bola citeľná zmena a aj výsledky krvi to dokázali, vyskúšali sme x prípravkov, tento sadol najlepšie.