icon

Ako sa dostať do kúpeľov za dobrú cenu?

daniela2202
29. aug 2023

Ako sa dostať do kúpeľov za dobrú cenu? Myslím tým zľavu pre invalidov... ďakujem za reálnu skúsenosť a odpoveď

viestta
29. aug 2023

Najlepšiu cenu máš za A kategóriu cez poisťovňu. B cez poisťovňu je ešte ako tak cenovo dostupné. Ostatne ako samoplatca treba len nájsť lacnejšie kúpele s lacnejším ubytovaním mimo hlavnej sezóny.

dzescebuly
29. aug 2023

@daniela2202 môj otec dnes akurát prišiel z dudiniec,bol na "A-čko" a vyšlo ho na cca 900€🙁😐ale všade už tak podvihali ceny

jaga18
29. aug 2023

@dzescebuly môžem sa opýtať na ako dlho bol? 3 , 4 či 6 týždňov? Neviem, ako to dnes funguje, voľakedy boli tieto 3 varianty. Ďakujem za odpoveď

stanulienkat
29. aug 2023

@dzescebuly bud sa ubytoval v najdrahšom ubytovaní, alebo mal nejaký nadštandard. Nie je možné aby ho na A-čko vyšlo 900 eur. V Bojniciach to teraz v júni na áčko vyšlo 4 tyzdne okolo 300 eur- luxusné prostredie, luxusná strava, takže určite si vie vybrať aj lacnejšie. Na porovnanie tri týždne v kúpeľoch na B-čko v Bojniciach okolo 700 eur a to sa fakt oplatí. Samozrejme, že su aj drahšie kúpele :Piešťany, Rajecké Teplice...

dzescebuly
29. aug 2023

@jaga18 3tyzdne

stanulienkat
29. aug 2023

@dzescebuly A-cko je na 4 tyzdne. Sú to stavy po akútnych ochoreniach, alebo operáciách.

jaga18
29. aug 2023

@dzescebuly ďakujem. Fu je to dosť.

dzescebuly
29. aug 2023

@stanulienkat nevyberal si,poisťovňa mu pridelila. Mal možnosť ísť ešte aj do trenčianskych a turčianskych Teplíc ale bolo ešte drahšie

dzescebuly
29. aug 2023

@stanulienkat beriem späť, ospravedlňujem sa

birika
29. aug 2023

@dzescebuly ale mal samostatnu izbu...idem tam vo stvrtok a na A, na mesiac a platiti budem polovicu

stanulienkat
29. aug 2023

@dzescebuly aj tak je to zvláštne, bude to novinka a mozno poisťovne prestali tak vysoko platiť A-cka, pretože mali naozaj minimálne doplatky. Roky rokúce to bolo tak, že pacient si mohol vybrať akékoľvek kúpele na Slovensku. Aj tak mal cudne vysoky doplatok. Urcite to bolo tak?
@birika Až teraz som si prečítala tvoj príspevok, hneď som vedela, že to nebude v poriadku suma, takže asi máš pravdu. Samozrejme, že keď chce človek niečo navyše, alebo nejaký nadštandard,tak si ho musí priplatiť

daniela2202
autor
29. aug 2023

@dzescebuly no hrôza

birika
29. aug 2023

@stanulienkat ano, povedali mi, ze priplatok za samostatnu izbu je 20€ na den x 28 dni....dakujem, radsej za tu sumu pojdem k moru 🙂

mery34
29. aug 2023

@daniela2202 pozri Sliač

dzescebuly
29. aug 2023

@birika nie,boli na izbe dvaja

birika
29. aug 2023

@dzescebuly tak nemohol tolko platit...ved cennik maju Dudince na internete https://www.kupeledudince.sk/kupelna-liecba/A-s...

kacena4
29. aug 2023

ako invalid predpokladam ze ma/s nejake dg. je viac dg. pri ktorych mas narok na Acko t.j. takmer zadarmo pravidelne. plati sa podla narokov na ubytovanie a stravu. ja idem o 2 tyzdne na A na 3 tyzdne ako astmatik (mam narok pravidelne) mozem byt ubytovana vo hviezdickovom hotely a priplacam si cca 300€ (nimnica) alebo v nizsej kategorii tam sa priplaca cca 100-150€ , v tatrach je to este menej treba si len podat ziadost a vybrat si vhodny liecebny dom

daniela2202
autor
29. aug 2023

@kacena4 to už je lepšia cena

mogaa
30. aug 2023

@daniela2202 no treba si podať návrh cez ZP a ak ti ho schváli pošlú ti zoznam kúpelov z ktorých si môžeš vybrať...potom už len dané kúpele obvolať alebo na nete pozisťovať ceny....lebo ceny sú rôzne, všetko záleží aj od ponúkaných služieb a štandardu ubytovania.....je rozdiel kúpelný hotel kde máš všetko pod jednou strechou a kúpelný dom a na jedlo a procedúry niekde dochádzať.....ani hotely nemáš v jednej cene...rovnako je rozdiel či ti priznajú A pobyt alebo B pobyt...

lukbe
30. aug 2023

@daniela2202 pokojne môžete aj zavolať do kúpeľov,iste vam povedia. V Tatrách vyjde samostatná izba na Áčko vyše 500 eur chodím tak roky,ale stále sa tie poplatky zvysuju. Ak ste na izbe dve,stojí to asi do 300, možno niekedy v apríli je to lacnejšie. A su aj rozne druhy izieb,s balkonom,bez...Najlepsie je zavolať a pýtať sa priamo v kúpeľoch.Kupele treba mať vybrané už pri vypisovani návrhu,aspoň ja to tak mám.