Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@lentilka1234567890 uvidis zvladnes to...vela oddychuj, rob len to co zvladas.Nesil sa do nicoho.😉
@janka_banka presne ako u nas...co nepoviem to zostane nezmenene aj mesiace. Moj manzel je skvely, no toto je jeho slaba stranka. Niekedy ma to,ze mu treba vsetko povedat ako detom velmi vycerpava. No potom si vzdy spomeniem, ze su to vsetko iba hluposti.Hlavne ze pri mne vzdy stoji. U nas je to tak,ze darceky obstaram ja, aj upracem, aj navarim,napeciem,vychystam...ale na druhej strane viem, ze podstatne je len to, aby bola rodina spolu. Ucim sa odputat od povinnosti, netreba mat vsetko dokonale.
mala som pár dní z tých trocha lepších a od včera poobedia aj dnes celý deň úplne na nič len by som plakala všetko mi príde strašne ľúto aj ma zas trocha preháńa, strašne mi je smutno,neviem či ešte budem k niečomu či niečo dokážem a som sama nemám sa s kým porozprávať.
@simka1454 nevzdavaj sa, kazda si prechadzame horsimi ci lepsimi dnami. Vies pred dvoma mesiacmi mi moja hlava premyslala rovnako ako ty teraz. Ver, ze za nieco stojis, to ze si teraz smutna prejde.Budes sa znovu usmievat a tesit sa zo zivota. A aj ked je to tazke zamestnaj ruky a mysel. Skus nieco tvorit, ak na to nie si citaj, alebo upec nejaky kolacik. Posielam ti jedno velke aj ked len virtualne objatie.
@simka1454 simka taketo sebalutovanie je najhorsie ❤️😍😍to ta stiahne este hlbsie okamzite s tym prestan!!! ❤️❤️❤️❤️To co ma byt ze nic nedokazes ? Dokazes a este kolko toho dokazes. Nech slabi povie SOM SILNY NECH CHORY POVIE SOM UZDRAVENY NECH CHUDOBNY POVIE SOM BOHATY NECH POVIAZANY POVIE SOM SLOBODNY. Budes mat co hovoris toto je Bozie slovo tak sa okamzite zobud simka 💕💕💕😍a zacni hovorit to co chces aby si mala zivot plny radosti a aby si mohla byt aj ty pouzita pri budovani Bozieho kralovstva ❤️❤️❤️🌠🍒🍒🍒🌺🌺🌺🌺🌺🌺Nenechaj sa stiahnut bojuj sila je v tom co hovorime cesta dole je lahka a rychla a lahko do nej spadneme ale sila je v nasich ustach v nasich slovach tak pozor na to co hovoris. Nezabudaj ze si silna a vsetko zvladnes v tom ktory ta podporuje 😘😘😘❤️❤️❤️🌺🌺🌺🍀🍀☘️🍄🍄🍄
@ivka1302 ďakujem moja no vieš kolko razy som si povedala že všetko zvládnem všetko bude dobre a vždy prišlo niečo alebo niekto kto mi dal najavo že to nezvládnem ? Tu mi vždy dáte povzbudenie že to bude dobre. Vieš ja sa vždy pomodlím aj poďakujem za všetko a keďže som nemala svojho otca od 7 rokov tak vždy poprosím a prihovorím sa k Nebeskému oteckovi aby mi pomohol a nenechával ma samú. Aby mi dal silu toto všetko prekonať. Od malého decka mi vždy niekto hovoril že som k ničomu, vždy ma každý k niekomu prirovnával samozrejme v tom zlom ako inak. Aj všade kde som sa prišla pýtať o robotu mi jasne naznačili že o mňa nestoja. Bojím sa budúcnosti ako budem ďalej existovať ešte aj v snoch sa mi sníva že kde robím že ma tam šikanujú.
@simka1454 Toto si vobec nepripustaj simka ❤️🌺🌺🌺🌺🌸🌼🌼🌺🍀🍀🍀🍀V Bozich ociach si velka tak ako to vidis ty tak to vidia aj druhi ale zmenu musis urobit ty sama ua som aj Evke pisala ze sa najskor musite naucit mat rady same seba ked sa budes len stazovat tak tvoj zivot pojde presne takymto smerom a zmenit to ale mozes len ty sama❤️❤️❤️☺️💕Nepozeraj na to co bolo a co si zazila a na to co bude a ako chces aby tvoj zivot vyzeral. Simka je to tazke vsetky co sme tu sme uz boli hore a znovu sme spadli ale podstatne je ze mame silu sa znovu postavit a ist dalej aj napriek tomu ake su okolnosti aj napriek tomu ze situacia vyzera zle aj napriek tomu ze nas to boli ❤️😘😘😘Naber zase silu je v tebe len ju musis objavit je v tvojej mysli je v tvojom slove. Ty sa nesmies vidiet tak ako ta vidia ini a vlastne mozno ta oni vidia presne tak ako sa vidis ty ! Zacni sa vidiet v inom svetle zacni vyznavanim ze si silna ze sa nevzdas ze vsetko coho sa chytis prosperuje ze si ochranena simka ja mam taku malu knizku ktora nakopne kazdeho a kedze je mala tak to tu nafotim dufam ze to nebude nikomu prekazat ked tu poslem par stranok ❤️❤️❤️❤️❤️
Ok neda sa mi poslat viacej tak skusim zajtra ❤️❤️❤️❤️
@janka_banka , nepreháňať s tou perfekcionalitou. Na čo? Slnko bude svietiť, aj keď bude niekde zrnko prachu a niečo neurobené, čo nikto ani netuší. Máš to v hlave. Zmierni.🙂❤
@simka1454 musis sa zamerat na pozitiva, pretoze ty ocividne vsade vidis to negativne.Mala som to iste, prekonala som tazke obdobie. Odkedy som zmenila zmyslanie vela sa toho v mojom zivote zmenilo. Je to zvlastne,ale naozaj sa vsetko postupne zlepsuje. Ked som bola na tom zle, bola som schudnuta.Vela ludi si vsimlo, ze sa nieco deje. Ked ma potom videli o pol roka, pribratejsiu,ale veselsiu hned ma chvalili,ze som ovela krajsia, ze ziarim. A ja sa naozaj snazim byt svetlom a nie tou kopou nestastia. Ucim sa svoje emocie prejavit, ja som v sebe vzdy vsetko dusila, vzdy som kazdemu ustupila. Povedala som si dost! Bojujem za to co chcem!
Chcem byt zdrava a preto som zmenila vela vo svojom zivote. Postupne krok za krokom. Preto aj ty necakaj, ze to bude rychle. Musis sa vzopriet tym zlym myslienkam, nauc sa novym pozitivnym. Denne pracuj na svojom pozitivnom JA. Ver, ze tomu sa da naucit! Len je to dlha cesta. Pretoze svojmu predoslemu spravaniu si sa ucila cely doterajsi zivot. A teraz je rad na tebe zabojovat o tvoje nove nastavenie. Ver v seba, ze dokazes svoj zivot zmenit. Pretoze ty si jedinecna! Zacni si verit!
Dievcata vynechala som stranu 10 11 ale poslem hned ked mi to zase pojde ❤️❤️❤️❤️
Neda sa mi zase dalej posielat tak neskor je to mala brozurka a chcela som vam ju poslat celu je je plna emocii a pravdy ❤️❤️❤️❤️😍😍❤️😘😘😘
@ivka1302 Ahoj zlaticko moje😘citam si tvoje prispevky a tesim sa ze ta tu mame😉bez teba by to nebolo ono.Mam sa fajn zvladam to tesim sa z malickosti a strach som zatvorila do 13.komnaty.Lekarka ma pochvalila ze som bojovnicka dobre sa to pocuva ked si spomnem ake tazke to bolo pred rokom as ma mrazi😲ale neobzerajme sa do zadu ale kracajme v pred😀.no ale som teras mudra😝Dnes som uz toho stihla dost rana hodinova prechadzka zo psikmi prichystala som obed kedze som len z dcérou tak netreba vela😀a teras idem dopiest kolaciky uz chybaju len vanilkove rozky,horalkove keksiky a grilaz.Upratujem kazdy den ale neprehanam ved nezijem koli upratovaniu a myslim ze vela zien v tomto obdobi prehana kamoska sa zomna smiala lebo pisala ze nestiha este okna, linka vymenit papiere,postele prezliest,poodtahovat skrine atd.....sialenstvo tak som jej napisala ze Jezisko sa narodil v mastalke tak nech neprehana lebo sa mu nebude u nej pacit😝Si moj anjel😇ktory mi pomohol vstat ked som padla myslim na teba denne krasny den prajem AHOJ
Tak kocky doplnte si str 10 11 ak chcete poslem vam aj zbytok toto je pol brozurky❤️❤️😍😍😍😘😘😘
@qidko 🌺🌺🌼🌼🌸🌸🌸jaajj qidko aka som rada ze sa mas dobre si fakt skvela a si prikladom pre dievcata ktore ktore su este len na polceste❤️❤️❤️Dakujem ti a verim ze tato brozurka pomoze vsetkym ktore to vzdavaju a ktore nemaju silu sa odrazit😍❤️❤️❤️☺️Myslim na teba a ver ze ked budem na Slovensku tak sa ti ozvem ❤️❤️❤️❤️Krasny den vsetkym a krasne predvianocne dni ❤️❤️❤️❤️Modlim sa za vas kazdy vecer dievcata a verte ze to dokazete tak ako qidko😘😘😘😘😘😘😘
❤️❤️❤️❤️😍😍😘😘tak sa mi podarilo poslat vam to vsetko krasne citanie a skontrolujte si stranky😘😘😘😘😘
Ahojte dievcata,dlhsie som nepisala...chcem sa opytat,mam cca mesiac nove AD....je mi o 80% lepsie....ale posledne 2-3 dni mam zase divne stavy...🙈😔...aj teraz lezim,uspavam malu...a na hrudi take cudne,citim strach...akoby sa nieco malo stat,hlava ma boli tak divne....😢😢..co to je? Nemoze sa nic stat? Ja sa len toho obavam vzdy...😕😕....vy sa mate ako?? Pekny den zelam,a krasnu tretiu adventnu nedelu...☺😇🎄🍀❄⛄💥💫
@janefonda ďakujem za Tvoje slová,ja viem všetko je v mojej hlave v mojich myšlienkach ktoré si robia čo chcú a potom ma ničia,viem že treba zmeniť zmýšlanie snažím sa o to len nie vždy mi to ide a potom ma prepadne taká bezmocnosť a beznádej. Aj dnes počas dňa bolo celkom dobre,boa som na čečinu mám všetko vonku nazdobené vianočne len predné okná nie tak tie mám už v pláne zajtra ale teraz večer zas prišla na mňa úzkosť a zostalo mi troška zle. Ale pôjdem si ešte pomerať veci na obrazy ktoré chcem robiť tak snáď to prejde.

@esselte ale ono je to asi skôr že nám viac chutí papať či?? 🙂