Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slnecnica333 Ja neberiem žiadne lieky. Mám od všeobecnej lekárky predpísaný neurol ale ten som užila dva krát. Skúšam to zvládať pomocou terapii, pozitívnym myslením a ide to. Nechcem to zakriknut ale niekoľko týždňov som nemala žiadne uzkosti, cítim sa ako úplne zdravý a šťastný človek. Bodaj by mi to to takto zostalo a aj vy všetky aby ste sa cítili lepšie..
Ahojte. Vcera som bola na kontrole doktor mi zvysil davku AD takze od vcera beriem 3x pol tabl denne (Tianeptin Mylan). Lenze od vcera mam strasny tlak bolest na hrudi. Co mam robit? V letaku som citala ze to je neziaduci ucinok ale dovtedy som to nemala. .Uz maju dovolenku😞 dakujem za pomoc.
@lentilka1234567890 ono je to tým zvýšením Adčka...to prejde neboj....a čo ti ešte dr. povedal?
@mm103 okrem toho nic take uz mi bolo celkom dobre tak na 80% len mam este uzkost ale uz je to lepsie tak mi povedal aby som zvysila davku. Len sa bojim ci mi nebude zle takto pred sviatkami a dr ma dovolenku az do 9.januara. urcite to prejde ? Tak podla teba mam zvysit davku alebo ostat pri 2x pol tabl? Diky
@lentilka1234567890 ťažká otázka nakoľko nie som lekár, nemôžem ti v tomto radiť...prečo ti potom zvýšil dávku ked sa už cítiš dobre? a ešte ako dlho tie Adčka berieš?
@mm103 lebo este mam uzkost preto mi zvysil. Beriem ich cca 35 den.
@lentilka1234567890 to ešte málinko...tak ak ti zvýšil tak vyskúšaj....však hádam vie čo robí 🙂 neboj nestresuj dopredu, možno ani to zvýšenie dávky nejako extra nepocítiš...
@mm103 vcera som uz zvysila a odvtedy mam tlak na hrudi..
@lentilka1234567890 to je kým si telo navykne na tú o trochu vyššiu dávku, ja si myslím, že to dlho nepotrvá...
@mm103 ja si to tiež myslim,mne ked zmenila davku tak mi bolo skoro týžden zle ,ale už je fajn..treba vydržat...
@slavkasobanska takže už sa máš lepšie?? tak to ma teší 🙂
@mm103 ahoj ano citim sa ovela lepšie..a velmi som rada...
@eliska13 Aj mne je to vždy strašne ľúto. Že prečo zas ? Čo som urobila? Prečo to do teraz išlo a teraz už nie. A hlavne ja som úplne iná, keď som v pohode , keď to príde pripadám si ,ako dieťa. Môj najvačší problém je byť sama. Ja neviem byť sama. Môj muž ,keď neni doma idem radšej spať k rodičom, lebo aj keď som v pohode ja viem, že svojim myslením si to privolám. Plne si uvedomujem , že to mám v hlave, ale neviem si pomôcť. Neviem prečo mám pocit, že keď som sama ,tak sa stane niečo strašné. Potom už idú zle myšlienky a som v kely.
@panika1 Ako keby si o mne hovorila 🙂
Ahojte,
Dnesok je zvlastny. Doteraz som sa mala super a dnes bum...doobeda zaludok na vode a poobede to uz vyvrcholilo stavom uzkosti. Viem, ze mam problem s cestovanim a nasledujuce dni ma toho vela caka. Zijeme daleko od rodiny a aj ked sa velmi tesim, ze budem tento rok s rodicmi uzkost ma ubija.
Presne ako väcsina, vycitky preco zasa, ako to, je to take bolestive neustale sa zmietat v tomto kolotoci. Pustila som si autogenny trening a uz som to kus predychala. Bojujem ďalej. Nevzdam to, musim sa sustredit na tie dni kedy mi je super.
@panika1 áno dobre píšeš svojim myslením si to privolas
Strach plodi strach.Ja som sa tak cítila po tom, čo som mala panicky atak pred x rokmi ,ze som nevedela byť sama doma.Si predstáv, že vždy, ked mal priateľ nočnú som cestovala cez celé mesto k rodičom spať v 26 rokoch
Len predstava, ze mám byť sama doma obliali má teplo a začalo mi budiť srdce
Až mi raz povedala psychologičká, že ak sa budem tej situácii vyhýbať nikdy sa nevyliečim a budem sa len podporovať v tom, že som nemožná a neviem byť sama doma.Treba sa tomu strachu postavit a zistíš, že si oveľa silnejšia.
Ja viem ľahko sa to hovorí ver tomu, že som si dala Lexaurin a povedala som si, že keby bolo zle zavolám si taxík v noci a odvezie má k našim
Prvú noc som sa x krát budila, ale rano som bola rada, že som to aspoň skúsila postupne strach opadal a neuveríš, ale veľmi mi pomohlo dieťa o rok som bola tehotná a zamerala som sa na niečo iné a zabudla sa báť o seba🙂)
Aj ty si určite vnútorné nahnevaná, že nevieš byť sama doma, ale verim, že naberies silu a odvahu a skúsia to.Koľko si po pôrode?Bojis sa, že malý bude plakať a nebudeš vedieť čo s ním, či sa bojíš svojich pocitov a strachu?
Krasne sviatky Vam želám v kruhu svojich najbližších. 🙂
@slavkasobanska vyborne!!!! Skvely napad!!!
Toto je tema o depresii??? Samé dobré nápady a šikovné zeny...boze a tie parižske rožky, klobuk dole...mnam...Prajem hlavne pokojné sviatky v kruhu rodiny, blízkych a čo najmenej užitých Neurolov, Lexaurinov a iných benzáčov a pohodu v ramci ,,psycho mozností,,. Držte sa.
Veselé Vianoce a vsetko dobré v Novom roku 2017🙂 Ďakujem, že ste ma to počas celého roku odkedy som sem prvý krát prišla mnohokrát psychicky podporili. Ste super <3
Pokojné a požehnané Vianočné sviatky v kruhu najbližších vám všetkým zo srdca prajem a zároveň ďakujem za všetky povzbudivé slová a za podporu.
Kočky moje krásne a požehnané vianočné sviatky prajem všetkým.... hlavne veľa pohody,pokoja a užite si ich naplno 😘😘😘😘
@mm103 striedavo aj dobre aj horšie no práve tento týždeň to nie je ktovie čo som smutná mám stále taký zvláštny smútok v sebe ešte aj u obvodnej keď som si bola dať dopísať pokračovanie pnky ma sestrička odsunula tak zvláštne chytila mi rukáv vetrovky a odtiahla ma a potom mi zobrala papier z ruky že načo čakám na doktorku že mi to aj ona napíše že tam ludia čakajú čo potrebujú ísť k doktorke a ešte mám stále taký pocit menejcennosti , jednej som sa pýtala o robotu a vraj teda že zistí ale vyzerá to tak že nie je ochotná
😘😘🌺🌺🌺🌺🎄🎄🎄🎄 Dobre ranko dievcata moje 😘🌺😘🎄zelam vam Stastne a Vesele prezitie Vianocnych sviatkov. Vela pokoja a lasky v srdci. Nech kazda z nas najdeme dovod preco su nase duse smutne a nech mame dostatok sil na to aby sme porazili vsetko negativne a vedeli sa nasmerovat do toho pozitivneho kde je radost pokoj a laska pretoze tam patrime🌺😘😘😘❤️❤️❤️🍀🎄Drzim vsetkym palceky a modlim sa za vsetky. 🌺🌺🌺😘😘😘

@junova aj ty beries AD? ako dlho?sice uz davno ale citala som prispevky kde si pisala ze mas predpisane ale neberies.