icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivka1302
24. dec 2016

@slavkasobanska 🌺🌺😘😘🌺Si skvela Slavka uvidis ze zabudnes na problemy ked mas takuto krasnu zabavku🌺😘🌺❤️❤️😘

ivka1302
24. dec 2016

Evka 😘🌺🌺🌺Ako sa mas moja ? Myslime na teba 🌺😘🌺🌺

ivka1302
24. dec 2016

@simka1454 🌺🌺🍀😘Simka ludia na okolo nas vidia tak ako sa vidime mi same. Zacni sa vidiet v inom svetle. Si zdrava zena ktora ma pravo viest plnohodnotny zivot a uzivat si ho 🌺❤️🌺Vies ta sestricka to myslela urcite tak ze ti to vypise ona skor aby si nemusela cakat tak dlho v rade medzi chorymi🌺😘🌺🌺Citala si knizku ktoru som tu prefotila ?

ivka1302
24. dec 2016

🌺😘🌺🌺🌺🍀❤️🌸Dievcata mi mame od Boha zaslubenia a pozehnanie ON nas stvoril k svojmu obrazu a vsetko zle co nam nahovara duch tohto sveta nie je od Boha preto to odstranme mame pravo v mene Jezis zit krasny a stastny zivot sv. Matus 12 :36 ALE HOVORIM VAM ZE Z KAZDEHO PRAZDNEHO SLOVA KTORE LUDIA POVEDIA VYDAJU POCET V DEN SUDU LEBO ZO SVOJICH SLOV BUDES OSPRAVEDLNENY A ZO SVOJICH SLOV BUDES ODSUDENY😘🌺🌺🌺Zalm 23:6 ANO LEN DOBRE A MILOST MA BUDE SLEDOVAT PO VSETKY DNI MOJHO ZIVOTA A BUDEM BYVAT V DOME HOSPODINOVOM PO DLHE CASY🌺😘🌺🌺❤️🌸Krasny den dievcata a uzite si pohodu v rodine

umabell
24. dec 2016

Krásne sviatky Vám želám hlavne ich prežite v pohode a láske 💟💟💟💟💟💟

lentilka1234567890
24. dec 2016

Baby je mi tak zle..taký silný tlak mám na hrudi už 5.den 😞😞 a neviem prečo veď nemám dôvod na úzkosť😞😞😞 čo mám robiť?
Príjemné sviatky🎄🎄🎄

slavkasobanska
24. dec 2016

@lentilka1234567890 a tlak maš dobrý??lebo ak nie tak chod k lekarovi

lentilka1234567890
24. dec 2016

@slavkasobanska ano tlak je v poriadku

umabell
24. dec 2016

@lentilka1234567890 ahoj kludne to mozes mat aj zo zvysenia davky... mas nejaky neurol alebo nejaky iny benzak? skus si dat na upokojenie... neboj sa to prejde---

panika1
24. dec 2016

@eliska13 Ja mám už pubertiaka. On si žije vo vlastnom svete a netuší, že jeho matka sa zožiera strachmi a pocitmi úzkosti. Spanie doma sama som vyskúšala a nedopadlo to pre mňa práve najlepšie. Bola som v tom čase úplne v pohode a normálne som sa tešila, ako to dám. Nad ránom som sa zobudila a zažila peklo psychické. Noc som prežila, ale zas som si spustila úzkosti na dlhú dobu. Ja mám mnoho strachov a nevyhýbam sa im. Toto je ,ale pre mňa neprekonateľné. Od detstva som nikdy nebola a nemusela byť sama. Po tej noci ,som nemala vôbec dobrý pocit, že som to dala. Bojujem ,ako sa dá, ja verím, že to zlomím a dám to. O krátky čas to skúsim znova. Ja síce už roky beriem AD, ale nikdy som si nedala nejaké anxiolytiká , ešte aj z toho mám strach, že mi bude ešte horšie. Možno ,keď bude najhoršie siahnem po nich. No, aby som tu všetkých nedemotivovala , inak som úplne normálna žena, len bojujem s času na čas s P.P. a úzkosťou 😉 Keď som v pohode mohli by ma poslať samu aj na Sibír do divočiny a dala by som to. No v náročnejšom období ,ledva dám pracovné povinnosti a to nemôžem o sebe povedať ,že by som sa nejak ľutovala. Myslím, že všetky čo tu bojujeme poznáte tieto pocity. Je to zvláštene, že niekedy ,keď si spomeniem že musím umyť riad tak to beriem, ako fakt a umyjem riad a keď mám úzkosť a spomeniem si na riad ,tak ešte vačšia úzkosť. Že aká blboť ? Toto fakt nepochopí nikto kto to nezažil. Verím, že bude zasa lepšie. Prajem krásne Vianoce hlavne bez úzkostí. ❄

evak12
24. dec 2016

@umabell aj tebe umka krasne sviatky❤

ivka1302
24. dec 2016

Dievcata tak dufam ze ste prezili krasny vecer v pohode rodiny🌺😘😘🌺🌺🌺U nas to dnes vyzeralo takto. Krasny vecer a plno darcekov 😘🌺🌺🌺❤️❤️

simka1454
24. dec 2016

@ivka1302 tá sestrička už bola viac razy takáto ale zas na druhej strane niekedy si možno aj sama pripúšťam k sebe viac toho čo by som nemusela,všetko je to v hlave. knižku som nečítala celú ale hladala som ju na internete že by som si ju kúpila ale nenašla som ju

simka1454
24. dec 2016

@mm103 mne nemenili žiadne lieky doteraz už šiesty mesiac mám stále rovnaké len dávky mi stále zvyšujú,dúfam aj ja že mi bude lepšie len to akosi všetko dlho trvá a dobre je len chvílu ale keď mi je horšie to trvá dlhšie a najhoršie keď na mňa príde ten hrozný smútok a zviera mi hruď že sa mi až zle dýcha

yvoneta
25. dec 2016

Ahojte, je tu niekto, kto bol hospitalizovany v Trencine na ps.oddeleni za posledne 2 roky? Prip.kto vie, ako to tam funguje na otvorenej casti? Dakujem.

mm103
25. dec 2016

Ahojte kočky ako sa máte? @domkaaa už si sa dlho neozvala ako sa držis?😉

anina63
25. dec 2016

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/116096822...
Snáď to niektorej pomôže. Krásne sviatky všetkým prajem a hlavne život bez depresii,úzkosti a PP.🙂

sovidzka
27. dec 2016

@mm103 domka je v rakusku s rodicmi a ma sa dobre, ona sa ale coskoro ozve 🙂

mm103
27. dec 2016

@sovidzka tak to je supeeeeeer 😉😉😉 takže lieky asi naplno zabrali 😉 ty sa máš ako?

umabell
27. dec 2016

@sovidzka ahoj a ty ako? Dari sa s vysadzanim? Si s domkou v kontakte? A lieky jej uz uplne zabrali? Pozdravuj ju..

172
27. dec 2016

Ahoj babenky ma niekto z vas skusenost s liekom Risepro1mg?

172
28. dec 2016

Halo babenky mne sa zas spustila depka a panika myslite ze sa to.opat da do poriadkua bude mi zas dobre ako bolo? V septembri mi umrela maminka ,den pred stedrim dnom mi odpadol ocko vzali ho do nemocnice..dr ma ukludnovalaze to mams toho .

mm103
28. dec 2016

@172 nebojte určite sa to dá do normálu a je to z psychickeho vypätia skús oddychovať...

fivulinka
28. dec 2016

@janefonda ahojky, ako sa mas? Dufam, ze si naplno uzila sviatky, v pohode a bez uzkosti ☺

umabell
28. dec 2016

@172 ahoj je mi ľúto co sa ti stalo.... ano budeš v poriadku len to chce cas💗 držím palce.

sovidzka
28. dec 2016

@mm103
@umabell ahojte zienky, no ja som cca dva-tri tyzdne uplne bez liekov.. a presli mi uz tie priznaky z vysadenua.. tocenue hlavy, zavrate.. co sa tyka osychiky, mam sa dobre, len ma dokaze baarco vytocit, rozplakat ale aj rozosmiat. citim ze bez tych liekiv mam zas tu moju labilnu povahu :D som totizto precitlivela. a za ten rok som nejak na to aj zabudla 🙂 ale ako je mi fajn.. uvidim co o mesiac.. vy ako??

mm103
28. dec 2016

@sovidzka tak to je super a mozem sa ta opytat kolko si brala lieky a kolko vysadzala?ja som tiez velmi citliva...beriem stvrty mesiac paretin jednu rano a neurol sa mi podarilo vysadit ale ked je velmi zle ako pred menzesom dam si polku tabletky...tiez verim ze vysadim...

janefonda
28. dec 2016

@fivulinka ahoj, som u nasich aj s detmi cize sviatky mame prijemne. Budeme tu do noveho roka a potom zasa cesta domov. Mala som uzkost den pred cestou to je u mna uz taky standard. Zle znasam cestovanie a hlavne v zime kedze sme raz mali havarku a ja si v sebe nesiem uz vyse 10 rokov toto bremeno. Jeden kinedril to vzdy vyrieši.
A ty sa mas ako, lieky uz nabehli? Sedia ti lepšie? Co sviatky, deti sa isto tešili.

fivulinka
28. dec 2016

@janefonda tak to som veľmi rada, že si si sviatky užila 🙂
a ja sa dnes mám tak všelijako ešte, sviatky boli vcelku v pohodičke, detičky sa tešili z darčekov, ja som sa tiež tešila z darčekov, ponavštevovali sme rodinku... 🙂 mala som aj nejaké tie úzkosti, ale dalo sa to všetko prekúsnuť a už som si myslela, že to bude čím ďalej tým lepšie, ale dnes som sa mala zasa celý deň na figu, tak verím, že je to len prechodný stav...lieky mi sedia dobre, nemám nežiaduce účinky, len už by mohli trošku zabrať, aby som sa zasa mohla cítiť viac ako "ja" - tá veselá bezstarostná bytosť bez úzkostných stavov a s radosťou zo života 🙂 , a nerozmýšlať nad iracionálnymi debilinami 😉

janefonda
28. dec 2016

@fivulinka ved to ze niekedy aj ked si uvedomujeme , ze je to uplne iracionalne ovladne nas to. Bojujeme ako vieme, chce to len cas. Ja viem ze aj pred rokom, ked som brala ad tak mi do pol roka uplne uzkosti prestali. Takze viem, ze je to dlhodoby proces na ktorom pracuju ad a aj my same tomu vieme pomahat.
Urcite nam bude znovu dobre.Cas lieci. 😉 teraz ked ti uz lieky sedia pojde to. Uz aj to je pokrok, ze ked aj uzkost pride vieme ju ovladnut a emocie kus udrzat na uzde.