icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

fivulinka
28. dec 2016

@janefonda dakujem ti za povzbudive slova a verim, ze to bude ako pises 👍 tetaz koncim prvy mesiac s tymito liekmi, tak si stale hovorim, ze som iba na zaciatku a ze bude casom lepsie

janefonda
28. dec 2016

@fivulinka nemas mi za co dakovat. Sme tu od toho aby sme sa podporili.

slavkasobanska
29. dec 2016

@janefonda ahoj maš pravdu,..musime sa podporovat,..ja od kedy mam psika neviem čo je liek na spanie,ale som tak unavena,..je velmi hravý a to sa celý den nezastavim,.ale nemožem si ho nechat,lebo potrebuje vycvik a to ja mu nedam a ked tak kludnejšieho potrebujem,ale mam ho iba v dočasnej opatere,..ale ani neviem ako mi tie dni idu rýchlo,držim Vam všetkým palce..

sovidzka
29. dec 2016

@mm103 lieky som zacala brat v novembri 2015, cize cca rok. a vysadzala sim ich asi 3 mesiace, znuzivanim davok.. brala som cymbaltu rano a poobede a k tomu sem tam neurol.. ten si ale aj teraz dam cca raz za dva tyzdne, to uz ale neriesim.. a aku mas diagnozu? ja zmiesanu uzkostne depresivnu poruchu.. a podla mba aj nejaku labilitu 🙂

mm103
29. dec 2016

@sovidzka mám diagnostikovanu panickú poruchu.tak to sa ti podarilo vysadiť super...po akom období si sa začala cítiť úplne ako predtým pokiaľ si brala lieky?😉😉

simka1454
29. dec 2016

neustupuje mi nič stále sa cítim úplne na figu,už mám pocit že nevládzem,čo z toho že lieky beriem pravidelne keď ma trápia ľudia okolo mňa,nemám komu povedať čo ma trápi,nemá sa kto za mňa prihovoriť ohladom roboty,vadím sestre aj bratovi,všetko na mňa padá ani Vianoce som si neužila

timea179
30. dec 2016

@simka1454 aj mne je vacsinou zle,brala som kvantum ad,vzdy na mna nieco pride ako prave teraz,keby nie ta hnusna pliaga tak som stastny clovek,nic mi s detmi nechyba,len mam nervy z toho ze nemozem normalne fungovat.Pred chvilkou som vstala a uz zas lezim ako somar ☹

mm103
30. dec 2016

@timea179 ty si menila psychiatricku však? alebo si chcela zmeniť..

mm103
30. dec 2016

@simka1454 simi ako dlho berieš ad a aké?

fivulinka
30. dec 2016

@timea179 a preco lezis? Co sa deje?

timea179
30. dec 2016

@mm103 chcela ale nemenila som.mam zmenene ad

mm103
30. dec 2016

@timea179 a aké teraz užívas?

timea179
30. dec 2016

@mm103 mam ludiomil,samozrejme necakam zazraky,ale ani pri jednych som nemohla nebrat benzak.Vzdy nieco na mna prislo

mm103
30. dec 2016

@timea179 neboj určite zaberú ako dlho ich máš?

timea179
30. dec 2016

@mm103 asi druhy mesiac,mne nikdy ziadne poriadne nezabrali aj ked som ich brala dlhsie ale zahadou je ze zo ziadnych som nemala neziaduce ucinky

mm103
30. dec 2016

@timea179 a k psychologicke chodíš? možno treba popracovať na sebe a zmeniť myslenie.mozno že už len to je ten posledný krok. A ako ti býva keď ti je zle?

simka1454
30. dec 2016

@mm103 beriem lieky od v podstate od marca ale ja som ich vysadila a teda riadne bez vynechania beriem lieky od júna a postupne sa mi stále navyšujú dávky,beriem xanax,citalopram,spitomin a večer si dávam na spanie tritico. Dnes sa mi nenormálne trasú ruky takú čudnú triašku mám,len to aj po včerajšku asi mi zostalo zle ako som písala a neviem nájsť pokoj a najhoršie je že keď mňa niekto potrebuje tak poradím,pomôžem a mne nemá kto a aj to že sama sebe si neviem pomôcť. Takú strašnú únavu cítim že mám chuť si lahnúť a spať.

simka1454
30. dec 2016

@timea179 mne je tiež skoro vkuse zle len málokedy mi je lepšie,som unavená velmi a naozaj mám už pocit že nevládzem

mm103
30. dec 2016

@simka1454 ak sa ti chce spať spí. Mrzí ma že ti je tak na nič.a neskúšali ti meniť adcka aspoň keď sa cítiš zle?ty si mi tuším spomínala že si mala paretin a zabral ti skvelé ale teraz už nie však?A prečo si v tom marci vysadila? cítila si sa lepšie?

sahenka
30. dec 2016

Ahojte kocky, na mna zasa dolahli tie drble myslienky... Kedy sa ich zbavim, ved uz mam AD takmer tri mesiace. Bolo aj fajn, len teraz ked som doma lebo mám dovolenku tak to zasa prislo. Včera som bola shoppingovat a paráda, a ako som doma a všetko podrobené tak už myslím na chujoviny... Ja jednoducho nemôžem byť sama, doma, nudiť sa, už nech idem do práce....a na shopingy sa tiež nedá chodiť vkuse... Proste akonáhle prídem domov a nemám rozptýlenie tak cele zle. Pred vianocami bolo super. Nevedela som co skôr, paráda a teraz keď môžem vyložiť nohy vlastne nemôžem ☹

mm103
30. dec 2016

@sahenka presne ako ja neboj už sú menej intenzívne..prestanú... lúšti krížovky čítaj 😉😉

mm103
30. dec 2016

@sahenka a tri mesiace je ešte málo 😉😉

timea179
30. dec 2016

@mm103 tak ze v sekunde mi je zle,proste necitim sa ako zdravy clovek.Najlepsie sa citim ked si lahnem a pospim si.V tom lezani a spanku sa citim najistejsie.Casto ma berie na spanie,trva to asi 3 roky ta potreba spanku.Nepomaha mi ako tu hocikto pise ze musi stale niecim byt zamestnany,ze pomaha praca.Ja nepracujem a neviem si predstavit chodit do prace.Od decembra nepracujem aj kvoli mojim tazkostiam.Doma robim vsetko.Ked si spomeniem aka som bola akcna do vsetkeho a teraz?Robim len to co musim,vybavim v meste co musim.

timea179
30. dec 2016

Vcera sme akurat s dcerou boli po obchodoch,nakupili supis veci vo vypredaji,rano som vstala ok a za pol hodku totalny obrat.Pocas doterajsej liecby som vacsinou musela brat benzak.Nikdy mi nebolo tak aby som bola aspon pol roka bez benzaku

simka1454
30. dec 2016

@mm103 ja som nemala paretin ešte vôbec mi nemenili žiadne lieky, stále mám rovnaké len mi stále zvyšuje dávky. Vtedy som sama vysadila lebo mi bolo lepšie ale potom sa všetko vrátilo a od toho júna stále len lieky,lieky a málokedy mi je lepšie,tak ale mávam aj dobré dni ale tých je tak strašne málo a najhoršie je to keď už si myslím aj že je troška lepšie tak vždy niečo príde čo ma vráti späť.

mm103
30. dec 2016

@simka1454 tak som si ťa pomýlila prepáč...nuž a čo keby si skúsila požiadať o zmenu liekov?

simka1454
30. dec 2016

@mm103 to nič, áno skúsim sa opýtať o zmene liekov v utorok mám ísť na kontrolu tak sa opýtam. Len ja viem že dosť robia šarapatu aj moje myšlienky a to keď sú okolo mňa ludia ktorý ma vždy vedia len využiť keď niečo potrebujú a potom ma už nepoznajú a o to je to horšie keď je to niekto z rodiny

slavkasobanska
30. dec 2016

Ahojte kočky,od včera mam uskosti,hlavne večer,..bude to tými sviatkami,..je mi smutno že budem sama doma na silvestra a ani ma nič nebavi,..,nemam peniaze na nič a syna nechcem už nič pýtat,som uplne neschopna..neviem ako z toho kolotoča von,.všetko je o peniazoch,z 138€ neviem vyžit,citim sa taka navyše ..je to zle...

mm103
30. dec 2016

@slavkasobanska nie si zbytočná nehovor tak... skús meditovať...ty si deti vychovala,dala si im lásku a oni ťa určite neberú ako nadbytočnú... vracajú ti tvoju lásku... nepozerala si to zalúzie?

slavkasobanska
30. dec 2016

@mm103 ale som stale sama,mam psika z utulku,syn nadava že šteka,..musim ho vratit,..ako neviem či raz budem aj ja normalne žit...