Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte, je to zvlastne s cim vsetci bojujeme. Ja mam strach zo svojich myšlienok. nechapem preco myslim na všetko vždy akoby negatívne. Ak ideme autom bojim sa,ze havarujeme...Ak prerabame byt myslim na to co ak sa niečo stane. No proste uplne zlé nastavenie. Co ma ale teší je, ze ak začnem mať tieto negatívne myšlienky dokážem ich už potlačiť pozitívnejšimi. Pravda je, ze taketo zmyslanie som si v sebe pestovala už odmalička a teraz to chce čas, kým sa naučím novému správaniu. Ale snažím sa a už teraz si myslím, že vlastne vďaka depresii mám možnosť pohnúť sa vpred.
Krásny deň!
😘❤️😘😘🌺🌺Dievcata som taka rada ked citam ake ste silne a ako dokazete premoct strachy a sputanost junova 😘😘🌺🌺si velmi silna a ver ze prave take situacie ako byt donutena a nemat na vyber pretoze to za teba nikto druhy neurobi ta posilnuju a usmernuju ta na tu spravnu cestu. Ked sa postavime strachu tak zistime ze strach je iba hmla ktora sa rozplynie ked vstupime do jeho stredu. Nemozme predsa zit v tomto svete zhonu a mat strach sadnut len do obycajneho autobusu aby sme navstivili nasich pribuznych ❤️😘🌺🌺🌺🌸 V nasom vnutri drieme sila o ktorej nevieme pokial ju v nas neprebudime 🌺🌺🌺ale aj ked sa nam zda ze je to nemozne tak cesta von existuje. Je dolezite povedat si JA TO ZVLADNEM A NEPODDAM SA STRACHU. 😘🌺🌺🌺🌸Aj ked budeme viest tento boj dlhy cas z tohto boja vyjdeme ako vitazi mi pretoze laska porazi vsetko a mi milujeme a sme milovane ❤️😘🌺🌺🌺Vela vela sil a odhodlania 😘🌺🌺🌺
@savanas to ze som odisla po roku z terapie zevraj nevyliecena neberem tragicky, uz je tomu skoro tyzden tak som to uz poomielala z piatich stran. vpodstate aj takato koncovka mi zas o sebe samej nieco povedala, neberem to negativne, psycholog nie je idealny clovek. cele to je o mne. a ja som na seba hrda, ze uz tam nepojdem.
Ahojte dievcata, chcem sa vas opytat, ci niekedy mavate problem s vnimanim, asi je to derealizacia😕 Mavam to napriek dlhodobemu uzivaniu AD. Beriem seroxat 40mg, mala som uz skveleobdobie, no ked pride blbe obdobie, tak vsetko naraz. Je to blby pocit
😕
@sandra2308 sem tam mavam pocit, akoby to co sa deje okolo mna je vlastne mimo mna... Je to vzdy vtedy, keď som veľmi vyčerpaná.Vtedy ma únava akoby premôže.
Ja beriem sertralin 100 mg ráno.Teraz je to tretí mesiac. Predtým som ho brala rok a môžem povedať, že všetky príznaky pominuli,jedine unaviť som sa vedela rýchlejšie.
Áno sovidzka, psychológ je tiež, len človek ako každý iný a aj on potrebuje niekoho, s kým sa potrebuje porozprávať o svojom vnútri.
Vám ženám je niekedy veľmi ťažké rozumieť, ale musím povedať, že máte vlastností z ktorých sa môže poučiť aj mužská populácia.
A páči sa mi, keď človek chce byť sebou samým, veriť sebe samému a dokázať to, že vôkol neho sú ľudia ktorý ho majú radi a on je im vďačný za ich prítomnosť.
A áno, človek potrebuje byť na seba hrdý, veď prešiel nie pár ťažkých chvíľ. Preto ja osobne si vyberám nie kapacity, ale tých ktorý si má vážia a majú radí moju prítomnosť. Potrebujem vidieť, že ten človek má snahu, a váži si má. A ak nie, tak taký človek si nezaslúži moju prítomnosť a moju ochotu ho poprosiť, alebo mu obetovať niečo zo seba samého. Každý z nás ma v sebe hodnotu, ktorú si vypracuje nie vždy jednoducho, a nie len tí, o ktorých to vedia všetci.
@janefonda presne to takto pocitujem aj ja. A mam pocit, ze by som potrebovala aspon jeden den
klud, ticho, vadi mi aj hluk. A ty beries tie iste lieky druhy krat? A zabrala ti povodna davka? Lebo mne nie, beriem raz tolko ako predtym😕
ja sa tiež teraz už niekolko dní necítim dobre a už z toho pociťujem velkú únavu a vyčerpanosť,dnes sa to odrazilo na mojich rukách lebo celý deň sa mi trasú a začala mi troška tŕpnuť ruka a mám aj takú zvláštnu slabosť v nohách. Ale chodím aj na rehabilitácie s krížami tak už ani neviem čo z čoho ma bolí.
táto noc bola pre mňa ťažká,stále som sa budila,mala som zlé sny a striedalo sa u mňa teplo aj zima. Najskôr som cítila skoro až zimnicu a keď som sa poriadne pozakrývala tak mi zas bolo teplo až horúco. Mám taký zlý pocit kedy sa konečne tohoto zbavím.
@ simka1454 a ked mas takuto zlu noc davas si nejaky benzac?
@sandra2308 ano beriem tie iste lieky a tu istu davku. Mne zaberaju dobre, s liekmi som veľmi spokojná. Chcelo to zasa svoj čas, ale už je dobre. Jedine občas mavam tie unavove stavy s je to sice neprijemne, ale zvládnuteľné. Mám toho teraz veľa,ale aj napriek tomu sa snažím nepretazovat sa. A naučila som sa niektoré veci inak prijímať. Už si všetko nepripúšťam k srdcu aj keď niekedy je to ťažké. Sme len ľudia a nie sme nezničiteľný. Ľudia majú rôzne ochorenia pri ktorých je oveľa horší životný údel. Prijala som aj možnosť, že lieky budem už brať navždy.
Pekne krok za krokom. Keď som unavená oddýchnem si ak sa dá.treba si nájsť čas sama pre seba.
@simka1454 ako dlho už beries lieky? Ja som taketo stavy mala len keď mi depresia prepukla, ale odvtedy tuk,tuk, spim dobre.
Skus si viac oddychnut, poprechadzat sa na pol hodinku na slniečku, začni si dávať vitaminy B, C a železo. Telo nám teraz spotrebuva oveľa viac vitamínov než za bežného stavu.
baby užívam magnézium ad a d vitamín acutil možem si dať aj homeopatiká sedativ alebo persen??
Ahojte,tak večer som nevzala helex,rano bolo ok,teraz citim nejakú nervozitu,aledostala dom aj menzes,tak to pripisujem aj tomu,som zvedavá,ako to pôjde dalej s tym vysadzanim benzakov,dufam,ze to zvladnem a nepohorsi sa mi velmi
@slnecnica333 pravdu máš aj počasie nám dáva zabrať. Ja sa už neviem dočkať jari, viac slnka by sa nam hodilo. Ale tvrdím jedno, že telo si má v zime oddýchnuť tak to príroda zariadila.len ľudstvo sa rozhodlo, že pôjde proti prírode a bude aj v zime vyžadovať 100%. Rozhodla som sa, že doprajem telu oddych keď si ho žiada. Často sa pristihnem aj keď ležím či sedím, že som napätá. Toto musím odstrániť.

@eliska13 Veľmi pekne napísané. Akoby som čitala o sebe. Keď som pred rokom dostala pp, začala som sa vyhýbať nákupným centrám, autobusom, potravinám, všade som mala pocit, že sa zadusim, ťažoba na hrudi, potenie rúk, pocit na odpadnutie. Bála som sa ísť aj kúpiť rožky, keď som vošla do obchodu o chvíľu som musela vybehnúť von. Ale keďže manžel často chodil na tyzdnovky a rodičov mám ďaleko, musela som sa strachu postaviť. Deti potrebovali jesť, tak som musela do obchodu. Ku psychologicke som musela cestovať autobusom, raz som takmer vystúpila. Bolo mi veľmi zle. Našťastie ma ona nakopla, že som dospelá a mám deti, ktoré potrebujú silnú mamu. Či chcem ostať zavreta v byte a byť odkázaná na manžela alebo sklopit uši a ísť ku rodičom, keď je manžel na služobke. Vtedy som si povedala, že ja to zvládnem. Zacala som chodiť do obchodu, rýchlo som nakúpila a bežala preč, začala som cestovať autobusom, najskôr kratšie trasy, potom dlhšie a išla som aj do obchodného centra a do kina. Psychologicka aj manžel boli zo mňa nadšení a rodičia ani netušili aký boj som viedla, keď som ku nim cestovala na navštevu hodinu autobusom tam a hodinu naspäť. To všetko mi dalo silu a sebavedomie. A už sa nebojím isť ani do výťahu. Všetkým vám to prajem. Skúste to krok po kroku a strach porazite.