Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@junova ahoj,trak to je užasne ja tiež nikam nechodim,je mi všade zle,..ako tebe,neviem ako to prekonam,ale chodim na terapie zatial sme sa k tomu nedostali,..ale tak by som chcela aspon na chvilku niekam ist,medzi ludi,..no je mi zle´,..teraz ma už par dni boli strašne hlava,.ja už neviem čo mam robit,..a tak všetko dokladne dodržiavam..
Mne je už par dni na figu,toči sa mi hlava,..ja už nechcem tu chorobu,.radšej by som chodila na celý den do prace ako toto,ved to je len trapenie.
@slavkasobanska No tak to ma mrzí. Ja sa už nebojim nikam chodiť. Aj dnes som cestovala autobusom za kamarátkoudo pôrodnice a budúci týždeň idem do kina s kamoskami. Je to úžasný pocit nebáť sa chodiť medzi ľudí. Teraz by som stále niekam behala. Želám Ti aby si to zvládla aj Ty. Ide to.
@slavkasobanska aj ja rovnako už niekolko dní velmi zle,dnes som už mala chvilami pocit že sa asi zbláznim,je to na mňa už strašne vela
@simka1454 ja už niekedy nevladzem,ale viem že inej cesty niet,len bojovat
Ach,dievčatá,musíme tú zimu nejako zvládnuť,potom.bude lepšie,sice aj pri prechode na jar je to isté akov jeseni,najlepšie je leto,vtedy jeserotoninu a melatoninu na rozdavanie,ja mam ms,takze tiez nic moc a este aj vysadzujem benzaky,tak tiez nic moc,tiez by som tuto chorobu radšej nemala,ale je tu naučím sa s ňou nejako žiť,su aj horšie choroby,nevyliecitelne,tak sme na tom este fajn,vtedy by sme mali nielen panika a depku ale aj niečo oveľa horšie,tak hlavu hore,navzájom sa povzbudime a ideme ďalej,veď život je len jeden,tak si ho uzime,aj keď s problémami🙂
@simka1454 nezblaznis sa,toľko šťastia nemáš,ha,ha,srandujem,potom by ti bolo uz všetko jedno,bude dobre,ver,rob si len samu radosť,venuj sa sebe,daj si nový účes,sice som ta nevidela,ale niekedy ak to pomôže ,ja som vtedy sebavedomejsia,ak dobre vyzersm,aj keď mam kilá navyše,neboj sa,nezblaznis sa,beries lieky,aby sa to nestalo,predstsv si,ze by sme zili v dobe,keď nam ešte nik nevedel pomôcť,tak sme vsetky v blazinci,teraz sa pomôcť dá,tak hlavu hore
@esselte ja viem len tolko,ze benzaky nie su naozajstna pomoc. Je to len barlička, ale nestoji to za to. Zvládneš to! Ad stačia, ja som v zahraničí a benzaky mi tu nikto nikdy nepredpisal. A poviem ti len tolko,ze mi ani nechybaju. drzim ti prsteky, nech sa mas zo dna na den lepsie a nech ti tvoje odhodlanie vydrží!
@simka1454
@slavkasobanska tak tak, musime bojovať. Pre nás! Život je tak krasny, možnosť byť tu je dar. Zostáva nám ho prijať taký aký je a tešiť sa z maličkostí. Čo sa dá to zlepšíme a zvyšok prijmime.
Ja nie som veriaca v pravom zmysle slova. Ale verím v život ako taký, že je to jedinečná šanca, ktorú si treba vychutnať a robiť všetko najlepšie ako sa len dá. Aj teraz mám slzi na krajíčku, niekedy je to boj. No my to zvládneme! Ďakujem za to, že mi lieky umožňujú liečiť sa a za to, že mám oporu v rodine.
Bude dobre!
@simka1454 aj to príde,musíš vydržať a veriť,že už bude len lepšie,ver s liekmi bude ok,chce to čas a usmievaj sa,aj keď je to niekedy ťažké,úsmev je dôležitý,tes sa z každého dňa,aj keď nie je podľa tvojich predstáv,viem,je to dlhá cesta,ja som na jej začiatku tiež neverila,že sa z toho dostanem a dostala som sa,neboj sa,po každom daždi výjde slniečko,aj tebe raz výjde,ver
@simka1454 praveze nezakryvaj pred nimi ako sa cítiš,oni nie su v tvojej koži,aniby nechceli byť,povedz rodine,keď ti je zle,nebran sa tomu,kto to nezazil,nepochopi,povedz im,ze aj ty by si chcela ,aby sa to upravilo,nepretvaruj sa,ak to nechapu,ich problém,ty si robis len horšie,ak to zakryvas ako ti je zle a oni su nato rodina,aby ta chapali a pomohli ti
Ja beriem lieky už 6 rokov,keď mi prvýkrát zaberali,trvalo to asi 2 mesiace,4 mesiace som bola na marodke,kym som sa rozhodla ísť naspäť do práce,menila som lieky trikrát,teraz beriem paretin a benzaky,ale tie už idemvysadit,ale bola som predtym len na ad cymbalta,ale ta prestala zaberať,tak mi dali paretin,tenberiem 2 roky a k nemu rivotril a brala som aj helex,ale už som ho včera vysadila,je toboj na dlhé trate,ale neboj
@esselte ja beriem lieky 7 mesiacov ale sú len velmi maličké zlepšenia občas.Niekedy sa cítim dobre,vidím taký zmysel života a cítim že všetko zvládnem ale potom sa všetko otočí a zas je zle a teraz už týždeň v kuse.Aj preto som už asi unavená z toho,poobede som si dala celý xanax a zaspala som potom.
@simka1454 no,veď na to sú tie pomocné lieky,ale neber ich dlho,vezmi radšej len podľa potreby,ja som si na ne zvykla a teraz sa bojím vysadiť,hoci,ako vravi lekárka,mam len maličké dávky a teraz este ms,tak tonie je tiež nič moc,prejde to,ak by bolo stále takto,tak otravuj lekárku,ja som stále veľa volala,kým mi bola nastavena spravna liečba,stále,ked bolo zle,volala som,aj teraz ešte mávam pocity ,že ide úzkosť,ale snažím sa to rýchlo zahnať,najdôležitejšie je nepoddat sa
Je tu niekto zo Ziliny?
Dievčatá Ahojte, niekoľko rokov som tu už nebola...Ale som tu zas a mám na vás otazku- je tu niekto kto má alebo mal hnusné vtierave myšlienky,že niekomu ublizi podobné...? Prosím,veľmi sa potrebujem porozprávať,ak nechcete verejné kľudne aj správa... Ďakujem
A každej vám praje veľa síl...
Ak ma niekto problem so skutocnou depresiou.Najlepsia cesta je psycholog ,pripadne psychiater.Neváhajte!!!!!!
Zase zlý deň😞😞😞 druhý mesiac beriem Ad je to ešte málo??
@lentilka1234567890 Mne sa to tiez strieda..dobrý den so zlým..dnes už idem naspät domov.
@lentilka1234567890 este treba vydržať, buď trpezlivá. Nie je to ľahké ja ťa plne chápem.
@ellizabeth takéto myslienky som pár krát už mala, no už pominuli. Ono som sa vlastne bála, že co ak ma napadne niekomu ublížiť. A z toho som mala strach. To je presne to isté ako keď som sa bála že sa zbláznim... Samé konšpiračné myslienky, ktoré nemajú základ na realite.
ahojte, ja som druhýkrát večer nevzala helex a je to ok a to mam ms, tak verím, že mi nebude chýbať, alebo možno sa jeho chýbanie ukáže neskôr, ale chcem veriť prvej verzii, potom vysadim aj rivo a budem len na paretine, bola by som rada, keby sa mi to podarilo
Stále si vravím, že nemám na to myslieť, ale myseľ neoblafnem, ešte som so žiakmi, deti sú na to super liečba, mám krúžok, tak som chvíľu na počítači, deti sú fakt dobra terapia, nedajú vám pokoj a ešte aj moj pes, mám matezáka, on mi pomohol pri prvých dňoch liečenia, normálne cítil, že mi je zle, ležal pri mne, ani sa nepohol, potom, ked mi bolo lepšie, ťahal ma von na prechádzky, aj teraz s ním chodím večer vonku a to aj na hodinku a hodinku a pol,je to pre mňa super relax

@junova tak vidíš,nie,teraz mi povedala,že mam vysadiť