Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@simka1454 ja psychicky sa cítim celkom dobre len stále ma niečo bolí a hneď myslím na to najhoršie čo ak mi niečo je či ak mám vážny chorobu atd
Zajtra sa chystám do obchodu musím urobiť väčší nákup a už mi je trochu zle mám závraty😞😞😞
Som veľmi citlivá na počasie..
@lentilka1234567890 ja si myslím že aj tie bolesti môžu byť psychického pôvodu a keď píšeš že chceš ísť na nákup a už teraz máš závraty tak je to psychika.
@mm103 ahoj, este stale ti je zle?😕 A mavas aj lepsie dni? Mne je teraz zle skoro kazdy den, neviem,co je to za obdobie.
Dobry den!Uziva niekdo coaxil AD mate stym nejake skusenosti pomohli vam lebo moja psychiatricka ma nevie nastavit na lieky povedala mi ze uz mi nema co dat uzivala som alventu setralin solatcit a nezaberali mi teraz mi chce dat coaxil za kazdu radu velmi pekne dakujem..
@iva160 ja beriem tianeptin mylan ak dobre viem tak to je coaxil
a mate tianeptin mylan dobre skusenosti..pomaha vam to nezvysuje vam to tlak
@lentilka1234567890
@sandra2308 asi je teraz nejaké divné obdobie lebo ako tak pozerám viacerým je nám zle
@sandra2308 nie ze zle pridala som rivo po tom ataku a ked som doma tak mam myslienky a posledny tyzden som hrozne unavena....ked som v praci vsetko ok...ja uz neviem uvazujem o zmene psychiatricky moja je fajn len viac tam nie je ako je a teraz zlomila nohu tak sa ani vyrozpravat ani nic...
@esselte drzim ti velmi palce ja som tak dufala ze to pojde hladko...ja beriem piaty mesiac uz by mali byt prec aj myslienky aj benzace ci?
@iva160 ved ad je vela ked si u nej nepreberate niejake veci ako sa citis atd..ja u mojem dlho sa rozpravame a potom zacne nastavovat lieky.teraz mi znizila alventu a na noc dala valdoxan aby sa zbytkova depresia odburala lebo sa neviem este zasmiat a nic ma tak nepotesi a o 3tyz.kontrola a ze potom zacne este regulovat
@mm103 Ja som tiez posledny tyzden velmi unavena, nic sa mi nechce, aj oci mam unavene stale a stuhnutu krcnu a pocit, ze neviem vnimat normalne.
Verim, ze onedlho uz pride to lepsie obdobie
@simka1454 Simka, mne s zda, ze tebe je uz viac zle ako dobre😕 Mne takto bolo, ked som brala Citalec, pre mna hrozny liek, len som sa trapila, stale mi bolo zle. A 7 mesiacov je uz celkom dlha doba na zlepsenie. Nemyslis, ze mas nespravne lieky?😕 Uz si brala aj predtym nejake, ci sa liecis prvy krat?
@sandra2308 aj podla mna by ti už malo byt lepšie,skus sa porozpravat s lekarkou,asi ti nedala vhodne lieky..
@sandra2308 liečim sa prvý krát ja mám citalopram ale okrem toho ešte ďalšie lieky a teraz v januári na kontrole mi doktor pridal tianeptin ale v lekárni mi dali lyxit,vraj je to to isté tak neviem, ale začalo sa mi viac zhoršovať medzi sviatkami a od minulého utorka celkom zle,v piatok idem k psychologičke tak to musím s ňou poriešiť že čo mám ďalej ako pokračovať lebo takto to naozaj nejde
@simka1454 a ake dalsie lieky este? A s lekarom si spokojna?
@ivka1302, ahoj Ivka, dobre sa mam, vdakabohu😇😇😇 malo sem chodim, sem tam precitam nejake prispevky, no viac sa venujem meditaciam, citaniu kniziek a duchovnemu rozvoju 😉a idem sa dat vratit starych kolaji, cize cvicenia, kedze som komplet zmenila stravu, lebo po vypuknuti pp som bola rada, ze zijem, nieto este riesila stravovanie, bola som vdacna za zjedenie kusku rozku... takze som stastna, ze ma opat bavia moje "byvale" aktivity a to je zdravy zivotny styl so vsetkym, co k tomu patri... ad neberiem doteraz ziadne, tomu som vdacna, ze doteraz som na ne nemusela zatial nabehnut... a nech to aj vydrzi... beriem iba od maja v kuse bachovky a musim zaklopkat😉😊
@sandra2308 ja neviem čo sa deje zajtra sa chcem objednať k novej psychiatricke síce 30 km vzdialenej ale je mi to jedno... Chcem byť v poriadku... Chcem druhé bábätko 😔
@mm103, dakujem, si zlata, ja vam vsetkym prajem, nech sa opat mozte citit slobodne, zit zivot bez uzkosti, depresii a pp, najst cestu k samej sebe a prist na povod svojich tazkosti... nevravim, ze nemam zle dni, ved tie ma predsa kazdy clovek, ci ma pp, ci nema... ale zivot je o tom, raz sme hore, raz dole, no kazda nasa choroba ci diagnoza, ci nazvime to ako chceme nas prisla nieco naucit, ukazat nam, ze nieco robime zle, niekde je chyba... myslim, ze choroba je akysi nastroj, akym si nasa dusa posluzila, aby poukazala na nase chyby, ci chybnu ci nespravnu cestu zivotom... drzim vam palce, dievcata... vzdy myslite nato, ze nadej zomiera posledna, nikdy netrva burka vecne... vzdy to slniecko vyjde😇😇😇 ked si predstavim, ako mi bolo par mesiacov nazad, ani neverim, ze to bolo, ze sa to dialo mne... bol to akoby tazky temny mrak, ktory sa ale casom rozplynul... a robim vsetko preto, aby uz nikdy, nikdy neprisiel!!!🙏🙏🙏😉
@esselte ja som vysadila hneď po troch týždňoch bránia ad lenže po štyroch mesiacoch prišiel atak a dala som si miesto neurolu rivotril ktorý mi naozaj pomohol a teraz beriem ráno 0.25 aj večer 0.25...Je to málinko ale tiež sa bojím čo bude ak vysadim.. Ešte beriem magnézium aj včeliu materskú kašičku...Už všetko možné...

@lentilka1234567890 ja teraz týždeň v kuse zlé dni niekedy mávam aspoň troška lepšie ale teraz je to v kuse zle.