Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
😍💃❤❤❤😉
IVUSKA to je pre teba....
@mm103 a ty by si chcela babatko uz teraz?ale vem su AD ktore mozes aj v tehotenstve.ale ty asi nechces pocas tehotenstva nic brat
@slnecnica333 nie rovno teraz ale koncom roka sme sa chceli posnažiť a dovtedy som chcela byť bez no ale je to asi nereálne....
@sandra2308 celkovo mám prepísané tieto lieky- xanax,citalopram,spitomin,triticco a teraz ešte ten tianeptin lekára som chcela zmeniť ale neviem ako to poriešiť či mám ísť od februára do roboty alebo nie lebo k inému lekárovi by som dochádzala do iného mesta a ak by som mala nastúpiť do novej roboty tak by sa mi nedalo cestovať.
@mm103 do konca roka este vela casu mozno sa podari ale musis si verit si silna a zvladnes to 😘 a pri prvom tehotenstve si nebrala nic?🤰 ❤❤
Bojím sa že sa zblaznim 😞
@lentilka1234567890 tak ti je zle? ☹
Neviem.. dneska stále mám také myšlienky..
Asi viacerym nesedia ad alebo uz neviem co
@timea179 ja s Ad som celkom spokojná len tie posledné 2-3 dni sú také všelijaké 😔
@lentilka1234567890 take veci by mala poriesit psychologicka nie? Ze co s tym ked to pride.Ja sa budem mojej pytat ako reagovat
@slnecnica333 nie vôbec bola som úplne v poriadku...aj tri roky Potom až minulý rok nastal zlom... cítila som že to na mňa príde....Ja,vela všetko prežívam,stres a jedno s druhým a už to šlo...
@esselte
@mm103 dievky vysadenie bude mozno tyzden dva citit, potom to prejde. Aspon u mna to tak bolo. Ja som brala ku AD este neurol a ten sa mi po cca dvoch mesiacoch podarilo vysadit. Tyzden bol tazsi, ale potom sa to zlepsovalo. Urcite sa vam to podari. A inak neviem co je za chuja obdobie ale ani mne neni najlepsie. Debilne myslienky mam.. V robote ok ale doma to na mna vzdy nejak dojde.. Dúfam ze to rychlo zas odide..
@janefonda a to ti tie myšlienky odišli len tak samé od seba? Alebo ti pomohli lieky?
@lentilka1234567890 neboj j sa nezblaznis sa,ani jedna z nás sa nezblaznila je teraz asi fakt ťažké obdobie a pocituju to aj ostatni ludia,ak beries ad,nic sa ti nestane,drzia ti hladinu serotoninu,nemôžeš sa zblázniť,hoci je to taky pocit,neboj sa a ak tak skús zavolať lekárke,ja som stale svoju otravovala telefonicky aj osobne,nikdy ma neodmietla
S tým počasičkom máte aj pravdu. Občas ma zaujímajú psychické výkyvy správania sa človeka. Za posledných 10 rokov som nie jeden krát čítal slová psychológov, že zimné obdobie je čas, keď máme slnka trošku menej. Slnko prvej zapadá za obzor a máme viacej tmavších dní, a tunajších myšlienok.
Preto keď príde jar a začne sa prebúdzať príroda, tá vôňa prírody, a už nehovoriac leto, bude viac svetla.
Čím viac svetla, tým určite menej nepríjemných pocitov a emócií.
ešte je iba ráno a mne je už zle a to idem ešte na rehabilitáciu autobusom 😂
U mna to je sposobene nielen pocasim, ale aj tym ze som vysadila lieky a skoncila s terapiou. Inak doma vse ok,v robote detto.. Beriem to ako rozladu z okolnosti, ktora sa zas "uprace". Ved sme nejake bojovnicky 🙂
Rano zacate benzakom....no pekne
Milé dámy, keď hovoríte o rannej rozladenosti, tak mi preletela mysľou jedná sranda z minulosti.
Kráčal som si raz ráno uličkou nahusto čerstvo napadaným snehom. Bolo to jak v rozprávke Mrázik. Ako si tak kráčam popod zasnežené stromy, tak sa odrazu spustila spŕška čerstvo napadnutého snehu, ktorý má sfarbil na snehuliakovu farbu. Mal som pocit, že mám v tej chvíli v sebe hnev tisícok čertov a chuť vypustiť z úst veľa vybraných slov.
Pozrel som sa na tie stromy a krajinku, ale keďže ma zas opantal príjemný pocit ako v rozprávke, tak som radšej sklopil zrak, a moje ústa ostali zamknuté.
Sakra, toľko vybraných slov som musel v sebe zadusiť.

@olivia77 si super že si to dokázala..Ja tiež verím ze bude dobre..A tiež verím v to že pre nievi