icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

apolka77
18. jan 2017

@iva160 ahoj, ma vystudovanu klinicku psychologiu. Robi rozne terapie aj deti aj dospelych. Ano chodim k nej. Ak donesies listok doporucenie staci aj od obvodnej mas 15 sedeni za rok hradenych poistovnou. Mne uz vo februari konci 15 hodina a narok na preplatenie poistovnou budem mat az od maja zasa. Tak tie dva mesiace si sama zaplatim.

Je skvela. Mne sadla velice.
Je na poliklinike V PK na prvom poschodi. Ak chces poslem tel. Cislo staci jej zavolat.

fivulinka
18. jan 2017

@savanas mal si sa tomu z chuti zasmiat, oprasit sa a ist dalej s prijemnym pocitom 😉

apolka77
18. jan 2017

@savanas to sa ti zhora "perinbaba" prihovorila. 🙂

apolka77
18. jan 2017

@sovidzka napadlo ma ci si sa prilis nezapacila psych., ze ta chcel vyprovokovat.
Inak si to neviem vysvetlit ze by taky ego sedel na stolicke.

Inak minule som pocula super vtip.
Aky je rozdiel medzi pacientom a psychologom??????
Psycholog ma kluce od ordinacie. 😀

savanas
18. jan 2017

Fivulinka, áno. Zasmiať sa a ísť ďalej.
Vtedy som bol dosť zabrzdený a nejak to nešlo len tak. Dnes sa snažím iba šibalský pousmiať.
Niekedy, skrátka utečie našej pozornosti veľa vecí, keď celú našu pozornosť pohltí niečo, čo nás veľmi zaťaží.
Bolo by super sa len vznášať ponad tie všetky problémy ako vták a vidieť z tej výšky všetky riešenia našich problémov.
Ale potom by muž a žena asi nezažili tú srandu života, priateľstvá, manželstva a rodiny.
Niekedy je život riadne divokým tréningom. Preto je asi tak dôležitá manželská súhra.
Tak jednoducho sa to vyslovuje, ale praxi sa niekedy riadne zapotíme.

lentilka1234567890
18. jan 2017

@esselte som teraz taká slabá citlivá mám závraty všetko ma bolí ale asi cítim tú zmenu počasia😞 dúfam že to prejde

figa777
18. jan 2017

@iva160 chod k inej psychiater by mal byt ludsky ja mam taku dobru doktorku aj sestricku vzdy sa dlho rozpravame a ja jej sa vzdy popytam ako jej pacienti reaguju na liecbu ked beru co ja je mi ako kamaratka

simka1454
18. jan 2017

@figa777 takú doktorku by som brala aj ja, nie ako ten čo k nemu chodím pri ňom mám pocit že mi šbne už celkom

apolka77
18. jan 2017

@simka1454
simka no povedz, nehovorila som ti uz snad v lete alebo min. na jesen aby si konecne zmenila psychiatra?????? ked ty nepocuvas..citas tu predsa ze vacsina bab ma normalnych psych..tak preco stale trpis???? sprav prvy krok uvidis ze to nie je az take hrozne..po prvom kroku pride druhy a mozno ked pomalicky budes postupovat stretnes ani nevies ako osobu,ktora ti pomoze..len musis vychadzat von a verit ze tam vonku na teba NECAKA svorka vlkov..vacsina ludi je priatelska, mozno by si ani neverila kolko ludi v tvojom okoli trpi uzkostami a strachmi...ked je mne zle napr. v obchode, tak sa hned popozeram okolo seba, a pomyslim si, pozri, mozno aj tejto pani pred tebou je zle, ale drzi sa..vtedy sa zacnem rozpravat s niekym aj koho nepoznam ci s predavackou v pokladni, prehodim par viet a hned je zivot krajsi..prejde mi cas a nemyslim na to, ako mi je zle...
ja som tu dlho nepisala, ad beriem uz pomaly 8mesiac...dobre dni urcite prevazia, ale neboj aj mne sa stane ze sa necitim o.k...no vzdy sa to snazim zahnat...

co cakas od psychologicky??? ze ta spasi??
ano, moze ta naviest, aby si zmenila zmyslanie ale musis to byt TY, kto sa rozhodne dnes ze bude ZIT...musis to byt TY kto spravi prvy aj ked krivy krok ale spravi...mas na to, urcite, len si ver...tuzis vyzdraviet?
kazdy vecer, kazdu volnu chviku vyzualizuj, predstavuj si ako kracas slobodna a stastna po ulici..neziv v sebe negativne emocie, pretoze ti bude len horsie...
Mohla by si sa uz konecne na seba poriadne "nasrat" prepac za vyraz a na just zacat pracovat na sebe...nemas co stratit, uz iba ziskat...
drzim ti palce...

p.s. mna ked sa znamy ci kolegovci pytaju ako sa mam, zasadne odpovedam mam sa dobre nikdy som sa lepsie nemala..ci veris ci nie, pomaha...buduj v sebe pozitiv a on zacne prichadzat.,

figa777
18. jan 2017

@simka1454 presnu taku mala moja kamoska ta ju este viac tahala dolu nic jej nevysvetlila chuda musela hladat psychologa az jej vysvetli co sa vlastne deje s nou a ju celu dobu v cakarni triaslo a ked jej povedala ze si mysli ze sa zblazni tak jej povedala vsak medzi tymi blaznami by vam bolo dobre.a raz bola u nej na kontrole a bola nachladnuta a zacala po nej ziapat aby sa nepriblizovala lebo este umriem os vas

figa777
18. jan 2017

@simka1454 a odkial si

slnecnica333
18. jan 2017

@mm103 a pred rokmi co si brala AD tak po akom case si ich uz mohla vysadit?mozno aj teraz to bude trvat rovnako dlho

mm103
18. jan 2017

@slnecnica333 asi trištvrte roka som so všetkým užívala...

iva160
18. jan 2017

@apolka77 poprosim telefonne cislo pani Mrazovej dakujem...

janefonda
18. jan 2017

@ellizabeth ja neviem ci same ci to boli lieky. V kazdom pripade mi psychlogicka povedala,ze si mam najst dve- tri krasne spomienky a na tie sa zamerat hned ako ma zacnu hluposti napadat.

simka1454
18. jan 2017

@apolka77 možno má väčšina normálnych psychiatrov lebo si majú z čoho vyberať,čím bližšie ste k velkým mestám tak je viac možností ale to nemusím vysvetlovať. Tam kde je jeden si ťažko vyberieš. Teším sa že Ti je dobre.

apolka77
18. jan 2017

@iva160

0918 549 733 nech sa paci.🙂

apolka77
18. jan 2017

@simka1454
Simka a ako daleko mas vacsie mesto? Treba hladat riesenie. Vzdy sa da ked sa chce.

lilitela
18. jan 2017

ahojte baby. kolko vas stoji v bratislave navsteva psychiatra? prvosedenie a prip. aj dalsie kontroly? co v tom mate? kolko minut sa vam mudr. venuje? diky

iva160
18. jan 2017

@apolka77 dakujem
a je to na prvom poschodi PK v poliklinike pojdem sa tam pozriet aj

lentilka1234567890
18. jan 2017

@lilitela ja keď som chodila do BA tak som neplatila vôbec nič ani za termín ani za vyšetrenie😉

apolka77
18. jan 2017

@iva160
ano je to na prvom poschodi ked pojdes schodami tak hned dolava potom prejdes dvere a schody dole, tam je tusim ORL ambulancia a este dalej hned ako je labak tak po lavej strane dvere do cakarne p. Mrazovej...ale zavolaj jej kludne, ak ti hned aj nedvihne tak ta potom prezvoni...ona je zlata, cajik a vodicku ma vzdy pripravenu aj servitky 😢 pre citlivych pacientov 😉

apolka77
18. jan 2017

@lilitela
psychiater by mal byt zadarmo aj v bratislave, na zaciatku ked sa nepoznate, mal by ti venovat viac casu, na zoznamenie sa s problemom..potom cim castejsie chodis tak aj navstevy su kratsie, ale urcite zavisi od daneho problemu...
niektory psychiatry robia aj terapie, ale zavisi ci maju zmluvu s poistovnou, vacsinou tieto zmluvy s poistovnou maju psychologovia vtedy staci odporucanie od nejakeho dr., aj obvodny staci a na jeden rok ti hradi poistovna 15 sedeni po 60min...ak nemaju zmluvu s poistovnou tak ceny sa pohybuju od 30eur vyssie, ale urcite sa da najst kvalitny terapeut aj bez platenia...

mm103
18. jan 2017

Ahojte kočky, tak ja som dnes obvolávala psychiatričky v Žiline, jedna ma nechcela zobrať, vraj berie iba podľa obvodu a druhá nemala problém.
@figa777 tuším ty si zo Žiliny, náhodou nepoznáš pani doktorku MUDr. Hanzelovú? Je primárkou oddelenia v Žiline, recenzie mala dobré tak dúfam, že to aj tak bude....keby tá moja dr. robila častejšie nejdem ani preč, ale teraz je dlhodobo PN, lieky predpisuje len obvodný doktor a viac času tam je ako nie je, čiže sa je umenie k nej dostať...preto volím zmenu, no či bude dobrá uvidíme....

figa777
18. jan 2017

@mm103 skus dr.Tkacovu v Krankars na Btatislavskej ja som kamosku prehlasila k nej a zobrala nepotrebujes nic len kartu zdravotnu lebo ona si ju prezrie celu ked ta objedna a potom zavola do vnutra je zlata aj sestricka a vzdy ked sa nieco deje je na fone

figa777
18. jan 2017

@mm103 a nikdy necakas presne zoberie nacas

mm103
18. jan 2017

@figa777 ty chodíš k nej?

figa777
18. jan 2017

@mm103 ano

mm103
18. jan 2017

@figa777 ja sa veľmi bojím zmeny ale hádam bude stáť za to...

mm103
18. jan 2017

@mm103 a o tej Hanzelovej náhodou nič nevieš?